Nederlandse tech-startup verovert verouderde Duitse recruitmentmarkt

      Reacties uitgeschakeld voor Nederlandse tech-startup verovert verouderde Duitse recruitmentmarkt
Delen

Wonderkind, .één van de snelst groeiende startups van Nederland, gaat met zijn technologie de Duitse recruitmentmarkt moderniseren. Het recruitmenttech-bedrijf sluit een exclusief partnership met de gerenommeerde arbeidsbemiddelaar en marktleider Raven51. De Duitse markt voor arbeidsmarktbemiddeling heeft in de tegenstelling tot Nederland de digitaliseringsslag nog amper gemaakt.

Kunstmatige Intelligentie

Wonderkind brengt organisaties met behulp van kunstmatige intelligentie (KI of AI) in contact met actief én passief werkzoekenden. Kandidaten krijgen op basis van hun online gedrag geautomatiseerd advertenties te zien via de advertentie-ecosystemen van Facebook, Google en andere websites.

Zo zijn vacatures niet meer alleen op vacatureplatforms zichtbaar, maar overal op het web. Daardoor is het bereik veel groter en – vanwege de geavanceerde techniek – tegelijkertijd veel specifieker en beter afgestemd op de doelgroep. De software leert welke tekst, beeld en platform het beste werkt en verbetert zichzelf continu.

In Nederland werkt Wonderkind onder andere voor Booking.com, Heineken en KFC. Daarnaast heeft de startup klanten in 46 landen. Raven51 krijgt de exclusieve rechten om de technologie van Wonderkind in te zetten voor haar klanten in Duitsland.

Verouderde markt   

Lars Wetemans, CEO van Wonderkind: “De Duitse recruitmentmarkt loopt ver achter op Nederland. Duitse bedrijven geven jaarlijks drie miljard euro uit aan personeelsadvertenties en bijna twintig procent van dat budget gaat nog naar advertenties op print. Ter vergelijking,:in Nederland schat ik dat op minder dan 10 procent. Dat brengt enorme kansen voor ons mee over de grens.

Samen met Raven51 gaan we Duitse bedrijven helpen om direct de stap van papier naar AI te maken en zo voor minder geld betere kandidaten te werven. De technologie van Wonderkind en de lokale kennis en het netwerk van Raven51 vormen samen de perfecte combinatie om de arbeidsbemiddelingsmarkt intelligenter en meer datagedreven te maken.”

Matthias Schröder, CIO van Raven51: “We kijken ernaar uit om het product van onze collega’s uit Nederland verder te ontwikkelen voor de Duitse markt. Baanbrekende technologieën zoals die van Wonderkind zijn de toekomst en gaan voor een grote veranderingen zorgen in de recruitmentmarkt.”

Over Wonderkind

Wonderkind helpt bedrijven en talent groeien met behulp van AI-gedreven recruitmenttechnologie. Het bedrijf is opgericht in 2016 en inmiddels actief in 46 landen. Wonderkind behoort tot de twintig snelst groeiende startups van Europa en is het derde snelst groeiende techbedrijf van Nederland (Tech30 van The Next Web). Wonderkind werd eerder door Sprout uitgeroepen tot Startup van het Jaar en sleepte ook een Recruitment Tech Award in de wacht.


Delen