Vrouwen vinden mannen bevoordeeld op de werkvloer

      Reacties uitgeschakeld voor Vrouwen vinden mannen bevoordeeld op de werkvloer
Delen

Vrouwen: mannen bevoordeeld op werkvloer

Vacaturesite Jobrapido heeft door middel van een online onderzoek op hun vacaturesite 594 Nederlandse bezoekers een aantal vragen voorgelegd. Het merendeel van zowel mannen (56,82%) als vrouwen (61,94%) geeft aan dat het belangrijk is dat we in Nederland stilstaan bij een Internationale Vrouwendag. Opvallend is wel dat meer dan de helft van de mannelijke respondenten (55,28%) vindt dat er geen ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer heerst. Daarentegen vindt 51,36% van de vrouwelijke respondenten dat mannen bevoordeeld zijn op de werkvloer.

Vrouwen: balans werk/privé is lastiger voor vrouwen

Slechts 4,68% van de ondervraagde vrouwen is van mening dat het moeilijker is voor mannen om een goede balans te bewaren tussen werk en privé dan voor vrouwen. Tegenover 41% van de vrouwen, die denkt dat dit moeilijker is voor vrouwen. De overgrote meerderheid van mannen (67,33%) vindt dat het voor beide geslachten even makkelijk of moeilijk is om een goede balans tussen werk en privé te bewaren.

Zijn mannen of vrouwen beter in bepaalde beroepen?

55,3% van alle respondenten is van mening dat allebei de geslachten beter zijn in bepaalde beroepen. Dit tegenover 10,98% van alle respondenten die denkt dat mannen geschikter zijn voor bepaalde beroepen. 5,68% is van mening dat vrouwen geschikter zijn voor bepaalde beroepen. 28,04% denkt dat het ene geslacht niet beter is in bepaalde beroepen dan het andere geslacht.

“De data laat zien dat gender discriminatie op de werkvloer nog altijd een realiteit. Al is dit soms onbewust. Het is belangrijk dat zowel mannen als vrouwen zich hiervan bewust worden. En dat bedrijven stappen ondernemen om vooroordelen en gender discriminatie te voorkomen. De beste manier om tegen gender discriminatie in actie te komen, is om het te erkennen en erop te handelen.” zegt Patrizia Turri, Human Resources Global VP van Jobrapido.

Het onderzoek

Jobrapido heeft gedurende zes dagen een survey op de website geplaatst waar 594 Nederlandse werkzoekenden op hebben gereageerd. De mensen die een woonplaats hebben opgegeven buiten Nederland zijn niet meegenomen in de resultaten.


Delen