In welke steden zijn studenten het meest ambitieus?

      Reacties uitgeschakeld voor In welke steden zijn studenten het meest ambitieus?
Delen

Studenten in Rotterdam, Delft en Tilburg zijn meer met hun carrière bezig dan studenten in andere steden. Studenten in deze steden oriënteren zich al ruim een jaar voor hun afstuderen op de arbeidsmarkt.

Dat blijkt uit onderzoek van Magnet.me de grootste studenten carrièresite van Nederland. Studenten van Tilburg University blijken de ware koplopers. Gemiddeld 16 maanden voor het afstuderen schrijven zij zich al in bij Magnet.me.

De Technische Universiteit Delft volgt daarna. Studenten daar zijn al actief op zoek naar banen 15 maanden voordat zij hun bul hebben. De Erasmus Universiteit staat op de derde plaats met 14 maanden.

Grote verschillen

Het verschil met andere universiteiten is opvallend groot. Onderaan de lijst staat de Vrije Universiteit Amsterdam. Pas 4 maanden voor het diploma kijken deze studenten naar hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. In Maastricht doen ze dat twee maanden eerder.

Oprichter Vincent Karremans van Magnet.me heeft een logische verklaring voor deze verschillen. “Universiteiten als de Erasmus Universiteit stimuleren het ondernemerschap sterk en de banden met het bedrijfsleven zijn bijvoorbeeld in Delft, met het Nuon Solar Team, nadrukkelijk aanwezig.”

Studenten in Tilburg hebben veelal een studie zoals economie, recht, bedrijfskunde waarmee zij bij veel bedrijven terecht kunnen. “In zo’n geval is van groot belang je goed te oriënteren op de arbeidsmarkt. Via Magnet.me word je vanzelf aan passende bedrijven gelinkt. En dat levert vaak verrassende werkgevers op”, legt Karremans uit.

Inschrijven

Maandelijks schrijven er meer dan 15.000 studenten en pas afgestudeerden zich gratis in bij Magnet.me Ook steeds meer bedrijven kiezen in deze arbeidsmarkt voor deze meer persoonlijke manier van werven. Inmiddels staan er zo’n 1.500 bedrijven op Magnet.me


Delen