Kies in 8 stappen een ondernemingsraad trainer

      Reacties uitgeschakeld voor Kies in 8 stappen een ondernemingsraad trainer
8-stappen-naar OR-trainer
Delen

 

Het aanbod in ondernemingsraad cursussen en trainingen is enorm. En helaas is het niet slechts een kwestie van de trainer met de beste online ratings kiezen en dan komt het allemaal wel goed. Want elke ondernemingsraad heeft verschillende behoeften. En elke trainer heeft zijn/haar eigen specialismen en eigenschappen.

Het is zaak om die twee op elkaar af te stemmen; je moet op zoek naar de perfecte match en klik tussen ondernemingsraad en trainer. Hoe? Hieronder 8 stappen die je kunt volgen om de beste trainer voor jouw ondernemingsraad te kiezen.

Stap 1: bepaal het doel van de OR-training

Wellicht klinkt het vanzelfsprekend, maar bij deze eerste stap wordt lang niet altijd zorgvuldig stilgestaan. Het doel van een training is vaak dat er iets moet veranderen, maar wat? Verzamel de doelen, leerpunten en verbeterpunten van alle OR-leden en maak een lijstje van wat er na de training veranderd moet zijn.

Stap 2: evalueer de vorige OR-training

Leer van de vorige training. Dingen die niet goed gingen wil je nu vermijden. Andersom geldt natuurlijk dat je het beste wilt halen uit de dingen waar je wel wat aan hebt gehad. Inventariseer dus gezamenlijk alle goede en minder goede zaken van de vorige OR-training.

Stap 3: zet je verwachtingen van de OR-trainer op een rijtje

Wat wil je eigenlijk precies van de trainer? Probeer je wensen zo helder mogelijk te krijgen. Moet het iemand met veel ervaring zijn? Moet het iemand zijn die gecertificeerd is bij het Register MZ-opleiders? Ben je op zoek naar kwaliteiten op specifieke gebieden, zoals coaching, juridisch, financieel, communicatie? Wellicht heb je vragen over adviesrecht, Wet op de Ondernemingsraden, zelfsturende teams of de werkkostenregeling?

Stap 4: zoek op zoekwoorden

Je hebt uit de eerste drie stappen nu 3 lijstjes. Kies daaruit enkele kenmerkende woorden en ga daarmee het internet op: typ de kernwoorden in samen met ‘ondernemingsraad training’ en druk op enter. Dit is de beste manier om te zoeken, omdat er geen vergelijkingssite is voor OR-trainers van verschillende bureaus.

Heb je al informatie ontvangen van een bureau dat je interesse heeft? Zoek dan met jouw zoekwoorden op hun site en kijk of ze dat waar jij naar op zoek bent ook daadwerkelijk in huis hebben. Lees wat er op de site(s) over de verschillende OR-trainers staat geschreven, bekijk foto’s en kijk video’s als die er zijn.

Stap 5: maak een eerste selectie

Je zult ongetwijfeld met veel resultaten komen na stap 4. Kies daaruit een eerste selectie. Bespreek dit met de rest van de ondernemingsraad en kom gezamenlijk tot een top 3.

Probeer het ook echt bij die 3 te houden! Bij meer is het te moeilijk om te kiezen! Vervolgens nodig je die top 3 trainers uit voor een kennismakingsgesprek.

Stap 6: bereid het kennismakingsgesprek voor

Bij de voorbereiding van het gesprek met de 3 geselecteerde OR-trainers is het handig en verstandig om onderstaande punten aan te houden:

– Nodig de drie trainers kort na elkaar uit, bijvoorbeeld op dezelfde dag of in dezelfde week.

– Vermeld in de uitnodiging globaal (niet te specifiek) wat de OR verwacht van de training.

– Stel aan de hand van de resultaten uit stap 1 t/m 3 een vragenlijst op om aan elke trainer voor te leggen.

– Bepaal welke OR-leden (een team van 3 tot 5 leden) de gesprekken gaan houden en zorg dat ditzelfde team alle gesprekken voert.

– Bespreek met dat kleine team vooraf hoe je de gesprekken gaat voeren, zodat alle drie de gesprekken zo gelijk mogelijk zijn.

– Neem na elk gesprek voldoende tijd om samen te bespreken wat je opviel, wat je goed vond en wat beter had gekund.

Stap 7: ga in gesprek met de OR-trainers

Ga het gesprek aan zoals je dat samen voorbereid hebt. Het is belangrijk dat bij dit gesprek de persoon aanwezig is die straks daadwerkelijk de training gaat maken en geven. Neem dus geen genoegen met een voorbereide presentatie, video of account manager. Let in het gesprek op de volgende zaken:

– Is de trainer flexibel in het gesprek?

– Geeft hij/zij bij het horen van jullie wensen direct voorbeelden van het trainingsprogramma?

– Vertelt hij/zij dingen die je wilt horen?

– Krijg je de indruk dat hij/zij verstand heeft van ondernemingsraadwerk?

– Is hij/zij prettig om mee te praten?

– Heb je het gevoel dat hij/zij goed luistert?

– Word je geprikkeld / krijg je energie van wat hij/zij je vertelt?

Stap 8: maak een keuze

Na de drie gesprekken en de drie nabesprekingen van de gesprekken met het OR team, ga je afwegen welke trainer het beste past bij jullie als organisatie, bij de ondernemingsraad als geheel en bij de individuele leden. Nu komt het aan op dat ene onbestemde en niet meetbare: wie voelt de OR het beste aan? Bij deze beslissing komt het aan op zaken als:

  • Wie vinden jullie het prettigst om mee te praten?
  • In wie heb je het meeste vertrouwen dat de doelen van de OR bereikt zullen worden?

Laat je keuze niet afhangen van de kosten. De klik met de trainer en de kwaliteit van de training zijn veel belangrijker. De SER geeft aan wat een OR-training mag kosten (en dus wat de directie zou moeten betalen).

PS: het verschil tussen een OR-trainer en een OR-coach

In dit artikel heb ik het steeds over ondernemingsraad trainers. Maar eigenlijk is de OR-trainer al lang geen trainer meer. De OR-trainer is tegenwoordig meer een coach. Toch gaan mensen nog vaak op zoek naar trainingen en trainers. Als ik het in dit artikel over ondernemingsraad coaching had gehad, had je dit artikel waarschijnlijk niet eens gevonden.

Maar wat is dan het verschil tussen een OR-trainer en een OR-coach? Dat lees je hier.


Delen