Groen licht voor aanvulling WW

      Reacties uitgeschakeld voor Groen licht voor aanvulling WW
Delen

Werkgevers en werknemers krijgen de mogelijkheid om per sector een private aanvulling op de werkloosheids-uitkering af te spreken. De ministerraad heeft begin september 2017 ingestemd met de hiervoor benodigde maatregel.

Meer opbouw

Momenteel bouwen werknemers de eerste 10 jaar een maand WW per gewerkt jaar op. Daarna een halve maand per gewerkt jaar, dit tot maximaal 24 maanden. Eerder was dit een maand per gewerkt jaar tot een maximum van 38 maanden.

Werkgevers en werknemers stemden in 2013 bij het sociaal akkoord met deze versobering in. Waarbij ze afspraken dat ze zelf de mogelijkheid zouden krijgen om per sector de WW-rechten aan te vullen tot de oorspronkelijke duur van maximaal 38 maanden.

Aanvulling via bovensectoraal fonds

De aanvulling van de WW verloopt via een bovensectoraal fonds van de werkgevers en werknemers. De aanpassing van het Besluit fondsen en spaarregelingen, waar de ministerraad nu mee heeft ingestemd, maakt de oprichting van zo’n fonds mogelijk. De maatregel treedt in werking na publicatie in de Staatscourant.

Meer informatie over de uitvoering van de WW-aanvulling en over het private fonds is te vinden bij de Stichting Private aanvulling WW: www.spaww.nl.

Bron Rijksoverheid

 


Delen