Steeds minder werk voor facilitair medewerker(s). Wat nu?

      Reacties uitgeschakeld voor Steeds minder werk voor facilitair medewerker(s). Wat nu?
Delen

Voor het beroep ‘Medewerker facilitaire dienst’ komen steeds minder vacatures. Raakt een facilitair medewerker zijn baan kwijt, dan is het lastig om weer in zijn oude beroep aan het werk te komen. Facilitair medewerkers hebben meer kans om een baan te vinden als industrieel schoonmaker, vrachtwagenchauffeur of bouwtimmerman.

Een medewerker facilitaire dienst verricht ondersteunende huishoudelijke taken binnen een bedrijf, school of zorginstelling. Per april 2017 hebben 2.200 voormalig medewerkers facilitaire dienst een WW-uitkering.

Kansen in horeca en schoonmaak

Medewerkers facilitaire dienst kunnen overstappen naar horecaberoepen als afwasser, medewerker fastservice of medewerker bediening. Ook als wasserijmedewerker of industrieel schoonmaker zijn er volop kansen op een baan. Een industrieel schoonmaker maakt industriële installaties en ruimtes schoon in fabrieken.

Aan de slag bij een transportbedrijf

Ook in de transport en logistiek zijn er kansen om werk te vinden. Met de juiste papieren zijn er goede kansen om vrachtwagenchauffeur te worden. Een overstap naar magazijnmedewerker is eveneens een alternatief.

Werken als timmerman

Het gaat goed met de bouwsector. Hierdoor ontstaan er steeds meer vacatures voor bouwtimmermannen. Wel is een mbo-2/3 opleiding tot timmerman verplicht om in dit beroep aan de slag te gaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over ‘Overstapberoepen’, ‘Kansberoepen’ of  ‘Krapteberoepen’, klik dan hier

 


Delen