7 LinkedIn-tips voor een goed profiel

      Reacties uitgeschakeld voor 7 LinkedIn-tips voor een goed profiel
Delen

Een optimaal LinkedIn-profiel dat wil iedereen wel, maar hoe krijg je dit nu daadwerkelijk ook voor elkaar? Wat moet je wel en wat kun je beter niet vermelden op je LinkedIn-profiel? LinkedIn is namelijk niet alleen je uitgebreide digitale cv, maar het is de uitgelezen kans om een zakelijk netwerk op te bouwen of je zakelijke contacten te onderhouden. Moteq zet in dit artikel 7 tips voor een optimaal linkedin profiel op een rijtje.

 

 

  1. Zorg voor een professionele profielfoto

Klinkt logisch, maar het gebeurd nog vaak dat LinkedIn-gebruikers een onscherpe of te donkere foto kiezen. Terwijl een goede profielfoto echt een van de belangrijkste dingen is van allemaal. Besef dat deze foto de eerste indruk is van je netwerk, maar ook van bijvoorbeeld recruiters. Heb je een goede foto? Je LinkedIn-profiel wordt 14x vaker bekeken.

  1. Schrijf een (beknopte) samenvatting

De LinkedIn samenvatting is belangrijk omdat je hier in een paar regels kunt laten zien wat jij voor (potentií«le) opdrachtgevers kunt betekenen. Het verschilt per persoon, per vakgebied of per regio wat je hier moet vertellen. Wil jij laten zien dat jij goed bent in je vak? Dan willen opdrachtgevers lezen over welke eigenschappen jij beschikt die van pas komen in die functie. Wil jij jezelf als merk neerzetten? Dan kun je je samenvatting hierop schrijven. Als je maar in je achterhoofd houdt met welk doel je de samenvatting schrijft.

  1. Persoonlijke headline

Aansluitend op bovenstaande, is tip drie een waardevolle tip. Namelijk je persoonlijke headline. Dat is de tekstregel onder je naam en het eerste wat mensen zien als ze je opzoeken via LinkedIn. LinkedIn plaatst hier automatisch je huidige functie en het bedrijf waar je werkt, maar je kunt dit ook aanpassen naar wat jij zelf wilt. Gebruik woorden/vaktermen waar jij op gevonden wilt worden en waarmee je de interesse wekt van personen die voor jou interessant zijn.

  1. Voeg media toe

Sinds kort is het voor iedereen mogelijk om media toe te voegen aan je LinkedIn-profiel. Je kunt een document, SlideShare, foto of video toevoegen aan een statusupdate op je profiel, maar je kunt ook je samenvatting en werkervaring verrijken met media. Voeg dan wel relevante media toe aan je profielupdates. Je LinkedIn-connecties zitten niet persé te wachten op babyfoto’s.

  1. Talen

Spreek, lees of versta jij meerdere talen? Geef dit dan aan op je LinkedIn-profiel. Niet alleen als verrijking voor je profiel, maar je kunt hiermee ook aangeven dat jij geschikt bent voor een functie waarbij kennis van een bepaalde taal is vereist.

  1. Houd interessante bedrijven in de gaten door hun bedrijfsprofielen te volgen

Heb jij een gaaf bedrijf op het oog, maar je bent nu (nog) niet beschikbaar voor je nieuwe droombaan? Of heeft dat gave bedrijf nu geen interessante vacatures beschikbaar? Volg dan hun bedrijfsprofiel om hun dagelijkse gang van zaken in de gaten te houden. Bedrijven zien dat je geí¯nteresseerd bent en als het bedrijf het slim aanpakt, houden ze jouw profiel ook in de gaten vanaf het moment dat je met hun bedrijfsprofiel verbonden bent.

  1. Deel informatie die interessant is voor anderen

Misschien vind je wel de droombaan voor een oud-collega of bestaan jouw connecties voor een groot deel uit bijvoorbeeld leerkrachten, dan kan het interessant zijn om informatie te delen die daarop aansluit. Zo word je interessant voor anderen en gaan jouw connecties je zien als “˜verbinder’. Deel geen informatie die absoluut niet bij jou zelf aansluit, want ook (toekomstige) werkgevers zien wat je deelt, dus op het moment dat je niet met iets wilt worden geassocieerd, deel het dan ook niet.

Nieuwsgierig naar de andere 25 tips? Bekijk ze dan in dit artikel over het krijgen van een optimaal linkedin profiel.

Dit artikel is geschreven door Loes Pikkemaat. Ze is werkzaam bij Moteq, waarbij ze verantwoordelijk is voor alle marketing- en communicatie-activiteiten.
Moteq biedt dagelijks nieuwe vacatures voor technisch talent op startersniveau en voor de ervaren professionals die zijn sporen al ruimschoots heeft verdiend. Voor meer informatie: www.moteq.nl 


Delen