Talent vinden met de perfecte banner op uw website

      Reacties uitgeschakeld voor Talent vinden met de perfecte banner op uw website
Delen

Recruitz.io neemt vandaag een volgende stap in het veranderen van de online recruitmentwereld door het aanbieden van geautomatiseerde Google Display banners voor wervingscampagnes. Hiermee is het bedrijf de eerste onderneming die Google Display geautomatiseerd inzet voor het vinden en aantrekken van talent. Hierdoor kunnen digitale recruitmentcampagnes nog doelgerichter en efficií«nter.

Lastig vacatures te vullen

Vooral in de overspannen IT sector is het lastig voor bedrijven de juiste talenten te vinden. Volgens recente cijfers van het CBS kan inmiddels een op de vier ICT-bedrijven in Nederland niet genoeg werknemers vinden. En zijn slechts 8% van de IT developers actief op zoek naar een nieuwe baan.

Maar ook vacatures in andere sectoren worden met moeite ingevuld. Volgens het HR Trends 2017-2018 Report ervaart meer dan de helft (56%) van de werkgevers moeilijkheden bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Het wordt verwacht dat deze aantallen nog verder toenemen als er geen nieuwe manieren worden gevonden talent te bereiken.

Juiste boodschap op het juiste moment

“Op dit moment gebruiken de meeste bedrijven nog traditionele job advertising kanalen. Het is dus niet verrassend dat 25% van de bedrijven problemen heeft met het werven van IT talent.”, zegt Lars Wetemans, CEO Recruitz.io.

“Wij bieden onze klanten een nieuwe manier om talent te bereiken door op onverwachte plekken zoals YouTube of apps vacatures onder de aandacht te brengen. Hiermee hopen wij ook de groep passief werkzoekenden te bereiken.” Dit is belangrijk in een markt waar 80% van de talenten wel geí¯nteresseerd is in een nieuwe baan, maar niet actief zoekt.

Met programmatic advertising en de toevoeging van Google Display kunnen klanten vanaf heden vacatures bij 90% van alle Internetgebruikers zichtbaar maken. Hierdoor kunnen zij heel specifieke wervingscampagnes opstellen en ook de grote groep passief talent bereiken.

Altijd de beste banners

Recruitz.io is officiele Google partner en heeft in samenwerking met Google de creatie van display-banners voor online recruitment marketing geautomatiseerd. “Google Partners hebben uitgebreide trainingen gevolgd rondom het creí«ren, beheren, meten en optimaliseren van Google Display-campagnes. Na afloop leggen zij certificeringsexamens af, om de officií«le Google Partner-badge te ontvangen.” zegt Todd Rowe, Managing Director, Google Marketing Solutions.

De Google Display technologie ontwerpt dynamische wervingsadvertenties op basis van de best presterende banners in het verleden, die direct klaar zijn voor gebruik. Met behulp van Artificial intelligence (AI) is bekend welke kleuren, afbeeldingen en teksten het beste presteren bij functieprofielen.

De banners kunnen handmatig worden aangepast, maar zijn automatisch in de stijl van de corporate identity van het bedrijf en maken gebruik van de best werkende functieomschrijving. Daarnaast worden de banners op basis van A/B testing en analyse-opties continu en automatisch geoptimaliseerd.

Met de introductie kunnen klanten van Recruitz.io dus vanaf vandaag eenvoudig en kostenefficií«nt perfecte job-banners ontwikkelen die via hypertargeting bij precies de juiste doelgroep onder de aandacht komen.


Delen