Nieuwe medewerkers mogen alleen nog ‘elektrisch’ rijden

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe medewerkers mogen alleen nog ‘elektrisch’ rijden
Delen

Nieuwe medewerkers kunnen per vandaag alleen nog een all electric leaseauto kiezen bij IT-bedrijf Decos. De bestaande vloot van hybride stekkerauto’s wordt afgebouwd; telkens als een nieuwe auto aan het wagenpark wordt toegevoegd, is die full electric.

Technologie stimuleren

“˜De verouderde brandstofmotor moet eruit! Slecht voor het klimaat, slecht voor het milieu. De batterijauto is heus nog niet volmaakt, maar het gaat snel de goede kant op,’ vertelt Paul Veger, CEO en oprichter van Decos. “˜Door alleen elektrische auto’s te kopen, geef je het goede voorbeeld én stimuleer je de technologie, waardoor steeds meer mensen zo’n auto straks kunnen aanschaffen.’

Bedrijfsvoering COâ‚‚-neutraal

“˜Decos probeert in haar volledige bedrijfsvoering COâ‚‚-neutraal te zijn,’ vertelt Pieter de Koning, Facility Manager van Decos. “˜Zo werken we papierloos en is het pand volledig COâ‚‚-neutraal.’ Ook het leasepark draagt bij aan de COâ‚‚-reductie. “˜Op het gebied van reizen konden we nog veel slagen maken als het op milieubesparing aankomt,’ zegt Pieter. “˜Daarom hebben we besloten om het wagenpark om te dopen: elke nieuwe auto in ons park is vanaf nu volledig elektrisch; een hybride of benzineauto komt er niet meer in.’

En met dit besluit loopt Decos voor op veel andere bedrijven. Ike Gerritsen van Decos’ leasebedrijf Aurix vertelt: “˜Decos is een echte frontrunner op dit gebied. Veel bedrijven zijn wel bezig met het invoeren van elektrische auto’s in hun wagenpark, maar niet één gaat daarin zover als Decos; als medewerker heb je letterlijk geen keuze.’

Omrijden hoeft niet meer

´Je moet jezelf altijd blijven uitdagen om de wereld te verbeteren. We hebben nu de mogelijkheid om dat op het gebied van auto’s te doen, dus waarom niet?’ zegt Paul. En hoe zit het met het aantal oplaadpunten in Nederland? “˜Elke maand komen er wel een tiental bij en omrijden hoeft al lang niet meer, kortom mogelijkheden genoeg!’

Over Decos                                                                                                         

Decos gelooft in een duurzame en verbonden wereld, waarin je kunt werken waar, wanneer en met wie je wilt. Met apps en software probeert Decos dit doel te realiseren. Meer informatie over Decos is te vinden op www.decos.com.


Delen