Solliciteren met je mobiel? Ja, doen!

      Reacties uitgeschakeld voor Solliciteren met je mobiel? Ja, doen!
Delen

Langzamerhand komt de banenmarkt weer op gang. De openstaande vacatures van diverse bedrijven stijgen gestaag. Speel je met het idee om naar een uitzendbureau te gaan? Dat is een mogelijkheid. Maar tegenwoordig heb je een groot aantal apps waarmee je vacatures kunt ontdekken.

Vandaag de dag heeft iedereen wel een smartphone. Of het nu gaat om een nieuwe, een gebruikte, of een refurbished smartphone. Bellen, sms’en, mailen, appen… er is van alles mogelijk. De mogelijkheden zijn nagenoeg oneindig en de online beweegruimte is bijna onbegrensd te noemen. Mobiele telefoons brengen grote voordelen met zich mee. Waaronder het feit dat je overal een baan kan vinden. Solliciteren met je mobiel is weer een extra mogelijkheid voor werkzoekenden.

Wat is het grote voordeel van jouw mobiel in combinatie met solliciteren?

Het grootste voordeel is flexibiliteit. Bij vertraging in de trein, in de wachtkamer bij de tandarts of wanneer je even pauze hebt… je kan altijd met je mobiel op zoek gaan naar interessante vacatures. Bijna ieder bedrijf heeft vandaag de dag wel een applicatie of aangepaste mobiele weergave. Dit maakt het zoeken (en vinden!) een stuk eenvoudiger.

4 bruikbare apps waarmee je eenvoudig vacatures ontdekt.

  1. OTSO

Deze app is pas een paar maanden out. Het heeft de dubieuze naam/omschrijving als het “˜Tinder voor werkzoekenden’. Dit heeft te maken met de zeer eenvoudige werking. Het is namelijk zo dat op basis van jouw ingestelde voorkeuren en opgestelde CV je een scherm krijgt te zien met 1 vacature. Vind je de vacature niet bij je passen? Dan veeg (lees: swipe) je eenvoudig naar links. Lijkt het een interessante vacature en denk je dat er sprake is van een “˜match’? Veeg dan op je scherm naar rechts.

Op het moment dat je aangeeft dat je de vacature interessant vindt, dan krijgt de potentií«le werkgever jouw profiel te zien. Zijn ze geí¯nteresseerd? Dan worden jullie via deze handige app met elkaar in contact gebracht.

  1. Vacatures Nationale Vacaturebank

Dit is een veelzijdige vacature-app die voor iedereen heel interessant is. Voor mensen die MBO hebben voltooid, maar ook voor mensen van universitair niveau. De werking is heel eenvoudig: je ontdekt heel eenvoudig welke vacatures er nog allemaal openstaan bij jou in de buurt. Het is een grote zoekmachine!

  1. LinkedIn Job Search

LinkedIn is een ideale applicatie om nieuwe contacten mee te leggen, maar zeer zeker ook bestaande zakelijke contacten mee te onderhouden. Op deze app ontdekt je zeer interessante en informatieve artikelen, maar ook vacatures.

Om de zoektocht iets te vereenvoudigen heeft LinkedIn een gloednieuwe applicatie ontwikkeld: LinkedIn Job Search. Deze app laat vlot en eenvoudig zien of je al iemand kent die bij het bedrijf werkt waar je wilt gaan solliciteren. Dit noemen ze ook wel “˜een warme sollicitatie’. Ook solliciteren doe je simpel met je LinkedIn-profiel.

  1. Vacatures Zoeken (Job Search)

Kennen jullie de app van Indeed.com? Vast en zeker wel. Nou, dit is de Nederlandse versie van deze applicatie. Deze app zorgt ervoor dat je een overzicht hebt van allerlei vacatures uit meer dan 19 landen, waaronder Nederland. De Job Search app is de ideale app voor iemand die op zoek is naar een grenzeloze vacature.

Vind je het niet erg om over onze landsgrenzen te kijken en te zoeken naar een geschikte vacature? Probeer dan deze apps eens. Het kan je alleen maar voordelen opleveren.

Dit artikel is geschreven door Nick Keijzer. Tekstschrijver voor onder meer Klik Proces en TelefoonDiscounter.nl.


Delen