Ontwikkeling intermediair én flexkracht voorop in NBBU-project

      Reacties uitgeschakeld voor Ontwikkeling intermediair én flexkracht voorop in NBBU-project
Delen

De NBBU heeft het startsein gegeven voor een nieuw project Duurzame Inzetbaarheid. Het programma richt zich op de ontwikkeling van flexwerkers, door hun werkplezier en werkzekerheid te vergroten. Als de flexmedewerker tevreden is, is de opdrachtgever dat doorgaans ook.

Het project Duurzame Inzetbaarheid wordt gesteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en MKB-Nederland. De kick-off vond dinsdag plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, in aanwezigheid van andere brancheverenigingen die door de directeur van MKB-Nederland, Leendert-Jan Visser, eveneens het convenant kregen overhandigd.

Plezier en zekerheid

De afgelopen twee jaar liep er bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) eenzelfde project. Bij duurzame inzetbaarheid gaat het om het investeren in gezonde, flexibele en betrokken medewerkers. Hun werkplezier en werkzekerheid worden daarmee versterkt. Ze zijn, kortom, duurzaam inzetbaar. Zijzelf, hun werkgevers en de bedrijven die hen inlenen plukken daar de vruchten van.

40 bedrijven

Aan het vorige project namen 27 bedrijven deel. Nu is er ruimte voor 40 ondernemingen. Door deel te nemen krijgen zij de unieke kans kosteloos stappen te zetten bij de implementatie van duurzame inzetbaarheid van hun flexkrachten.

De bedrijven krijgen gratis professionele begeleiding en coaching, specifiek gericht op competenties en processen bij intermediairs. Het project is opgedeeld in drie stappen: de basis, het binden en boeien van flexkrachten en de relatie met de inlener. Meer nog dan in het vorige project ligt dit keer de nadruk op kruisbestuiving door de deelnemende bedrijven.

Speerpunt

Duurzame inzetbaarheid is een van de speerpunten van de NBBU. Wij willen dat intermediairs een rol spelen in duurzame inzetbaarheid en employability van flexkrachten. Als intermediairs zich richten op het binden en boeien van flexkrachten en hun carrií¨res op de lange termijn, maken zij zich relevant voor de arbeidsmarkt van de 21e eeuw.

Mensen zijn gelukkig op hun werk als ze kunnen doen waar ze goed in zijn, als ze minder stress hebben en hun baan voldoende uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden biedt. Door deze aspecten centraal te stellen, kunnen intermediairs bedrijven competent en gemotiveerd personeel leveren en werknemers perspectief en zekerheid bieden.

De resultaten van het project Duurzame Inzetbaarheid vertalen we daarom in samenwerking met Capgemini naar oplossingen voor al onze leden.

Persoonlijk contact

In het eerste project viel op dat met name kleinere ondernemingen het verbeteren van HR-processen en –methodes hoog op hun lijstjes hadden staan. Tevreden flexwerkers zijn van groot belang voor intermediairs. Als de flexmedewerker tevreden is, is de opdrachtgever dat doorgaans ook.

Wat bovenal uit dit project naar boven komt, is het belang van goed contact met flexkrachten. In zware beroepen, bijvoorbeeld, kan zo al op de toekomst worden ingespeeld nog voor daar noodzaak toe is.

Meer info

Op de themapagina Duurzame Inzetbaarheid vindt u meer informatie over dit project. Bij vragen kunt u contact opnemen met de NBBU.


Delen