Recruitment, Werkgeluk en Coach zijn kansrijk voor de HR professional

      Reacties uitgeschakeld voor Recruitment, Werkgeluk en Coach zijn kansrijk voor de HR professional
Delen

De afgelopen jaren was het gevaar van robotisering van beroepen een veelvoorkomend thema in de media. Zo zouden er zo’n 280.000 studenten na hun studie geen kans hebben op een baan binnen hun studierichting, mede dankzij de robotisering. Volgens een ander onderzoek zal robotisering geen grootschalige banenkiller worden.

Wat wel duidelijk mag zijn is dat de aard van veel beroepen de komende jaren snel gaat veranderen. Wat ook uit deze onderzoeken naar voren kwam is dat de HR professional vanwege het sociale karakter niet zomaar weg-gerobotiseerd wordt, dus wat dat betreft zit je veilig binnen de HR branche.

Naar aanleiding van deze ontwikkelingen heeft Nationale Beroepengids een lijst van 21 beroepen met toekomst opgesteld. Hier staan veel nieuwe beroepen, maar vooral ook geí«volueerde beroepen op. Omdat de taken, de werkomstandigheden en de samenleving verandert waardoor er vraag is naar nieuwe vaardigheden en competenties. De twee kansrijke specialisaties binnen HR zijn de Recruitment specialist en de Werkgelukdeskundige.

Recruitment Specialist

Recruiter is natuurlijk geen nieuw beroep, maar het is wel het beroep dat de afgelopen jaren binnen de Human Resource Branche de meeste groei en ontwikkeling liet zien. Deze ontwikkeling zal doorgaan. want de recruitment specialist komt nu al in meerdere gedaanten voor. Als de eerder genoemde recruiter, zowel als interne als externe variant.

Daarnaast kennen we de Headhunter, sinds enige tijd ook de Sourcer en wat verder opvalt is dat de Chief Recruitment Officer zijn intrede begint te doen.

Recruitment begint een steeds belangrijker focusgebied te worden binnen organisaties gezien de steeds groter wordende complexiteit van het aantrekken van het juiste personeel. Arbeidsmarktcommunicatie, Company branding en online werven worden steeds specialistischer. De recruitment specialist van de toekomst zal meer in huis moet hebben dan wat vandaag van de Recruiter gevraagd wordt.

Dus jezelf als HR Professional deze richting op ontwikkelen biedt jouw goede carrií¨re groei kansen.

Werkgeluksdeskundige

Nu is het na het aantrekken van het juiste personeel ook een kunst geworden om de werknemers in huis te houden. Een belangrijker wordende factor hierin is de focus op het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer. Je ziet dit bij corporates opkomen, maar deze trend is vooral ingezet bij de Start-ups binnen de tech, of ICT branche. Deze moesten heel hard hun best moesten doen om de goeie mensen binnen te houden. En ze kregen door dat dat niet alleen een centenkwestie was.

Binnen veel van dit soort bedrijven is de Happiness Score een heel belangrijke Management KPI, die zorgvuldig gemonitord wordt en waarop wordt bijgestuurd. Nu de tech- en ICT branche heel hard groeit en vele corporate organisaties deze werkwijze ook beginnen te adopteren zie je dat deze filosofie groeit. Het heeft zich daarnaast ook wel bewezen dat het verbeteren van het werkgeluk de productiviteit en de kwaliteit van het werk verbetert.

De Werkgelukdeskundige is al in meerdere verschijningsvormen gezien op de arbeidsmarkt, van extern adviseur tot Chief Happiness Officer.

Learning & Development Specialist

Dit beroep staat niet in de eerder genoemde lijst van Nationale Beroepengids, maar in deze context moet de Learning & Development Specialist zeker genoemd worden. Want als je je mensen graag wilt binnen houden is het natuurlijk ook erg belangrijk dat ze zich blijven ontwikkelen. Omdat de kwaliteit van hun werk goed moet blijven en liefst verbeteren, maar natuurlijk ook om in de veranderende werkomstandigheden mee te kunnen komen.

Talentmanagement en opleiden is natuurlijk al een redelijke tijd een belangrijk thema, maar daarnaast wordt duidelijk dat voor veel millennials de persoonlijke ontwikkeling een belangrijke graadmeter is geworden om hun werkgever te beoordelen. Dus naast investeren in werkgeluk zal investeren in de ontwikkeling van werknemers een belangrijker onderdeel worden om werknemers aan te trekken en te behouden.

Mochten overigens de plannen van Werkgeversvereniging AWVN om de ontslagvergoeding op de schop te nemen doorgang krijgen, zal dit leiden tot een verhoogd persoonlijk leerbudget. In die toekomst zal Learning & Development een aanzienlijk belangrijker thema worden binnen HR.

Ontwikkelingscoach

Een ontwikkelingscoach richt zich op de persoonlijke of professionele ontwikkeling van medewerkers of clií«nten. De ontwikkelingscoach komt in verschillende gedaanten voor, bijvoorbeeld als loopbaancoach.

Ook vallen de managementcoach, de mentor en andere gespecialiseerde coaches onder deze functiegroep. De kern van zijn of haar aanpak is de clií«nt of medewerker te helpen met verandering van gedrag dat het persoonlijke of professionele welzijn van de clií«nt in de weg staat. Dit doet hij of zij o.a. door goed te luisteren naar de clií«nt om inzicht te krijgen in de persoonlijke knelpunten van de clií«nt en daarna deze inzichten over te brengen.

Meer weten over de beroepen waar een goed perspectief voor wordt verwacht? Lees hier het volledige artikel 21 nieuwe beroepen met toekomst

Bron: Nationale Beroepengids


Delen