Over lastige materie en zo

      Reacties uitgeschakeld voor Over lastige materie en zo
Delen

Gerard was vroeger “˜één van de jongens’. Tegenwoordig is hij teamleider. Gerard viel destijds op doordat hij zo’n ongelooflijk goede vakman was. En dat is hij nog steeds. Dus besluit het management dat hij maar leiding moet gaan geven. Het management is er vast van overtuigd dat hij dat dan ook wel kan. En dat kan Gerard ook wel, maar een beetje begeleiding kan geen kwaad. 

Efficiency

“Gerard! Jouw team moet efficií«nter werken! Jij kost ons tonnen aan faalkosten. Zo kan het echt niet meer, die broekriem aanhalen, zeg ik je!”

Tssss! Gelukkig is de vergadering afgelopen. Gerard heeft rode oren. Hoe moet ik dit nou weer oplossen! Ik krijg dus nu minder budget, terwijl we meer moeten produceren.

Ach, eigenlijk is Gerard het er ook wel mee eens. Hij is op jaarbasis een hele sloot geld kwijt, alleen maar aan die stomme faalkosten. Tja, zijn jongens maken nu eenmaal te veel fouten en ze trekken zich er te weinig van aan. Laatst nog reed Piet met zijn heftruck over het nieuwe lasmateriaal. Had ie niet gezien! Tssss…..

Goed, eerst maar eens koffie. Oké, de vorige keer dat ik een mededeling van het MT doorgaf waren ze een week over de rooie. Dat moet nu dus anders! Maar hoe? En hoe zorg ik er voor dat de jongens ermee aan de slag gaan? Gerard kluift aan zijn nagels. 

 

Daar komen de jongens

“Mannen; luister. Ik heb een mededeling. Ik kom net van het MT en we leveren prutswerk. Dat moet anders!”

“Oh ja! Dan moet het MT hier maar eens een dagje komen werken, dan praten ze wel anders. Prutswerk, Puh!!” (De stoom uit hun oren is voelbaar.)

“Euh, na ja, zo hebben ze het nu ook weer niet bedoeld, maar het is meer dat we te veel fouten maken. En dat is te duur.” (Gerard’s gezicht is inmiddels lichtrood.)

Hí¨ verdorie, dat had ik anders moeten zeggen. Ze willen nu natuurlijk helemaal niet meer nadenken over hoe we met elkaar minder fouten kunnen maken. Terwijl P&O nog zo gezegd had dat ik de jongens erbij moet betrekken. Hmmm, En nu?

Hoe je deze lastige materie makkelijk(er) kunt bespreken

  1. Vraag je team om het lastige item eens met andere ogen te bekijken. Hoe vinden zij het als de loodgieter bij hen thuis steeds met de verkeerde materialen aankomt en daardoor het werk blijft liggen?
  2. Benoem de feiten, in plaats van het waardeoordeel. (Geen “˜prutswerk’ dus). Vergelijk jullie bedrijf met andere bedrijven: hoeveel faalkosten hebben zij op jaarbasis? Zo blijf je feitelijk en objectief.
  3. Bespreek met je team hoe het komt dat er zoveel fouten gemaakt worden.
  4. Zoek voorbeelden van hoe anderen hiermee zijn omgegaan en bespreek dit met je team.
  5. Laat je team zelf met voorstellen komen om het bij jullie op te lossen. Hang hier een deadline aan.

(Ps: mocht je er nu helemaal niet meer uitkomen, kun je me altijd bellen!)

Meer weten over Gerard en zijn belevenissen? Kijk dan ook eens naar: Gerardblogs

Meer weten over succesvol leidinggeven? Dan heb ik een gratis E-book voor je. Je kunt het downloaden op mijn website: E-book over Gerard Je ontvangt dan ook elke maand gratis tips, trics, adviezen en nieuwtjes over leidinggeven.

Bedrijfsgegevens:

E-mail: andrea.vanaken@gmail.com

Website: www.praktischleidinggevenaandewerkvloer.nl of: www.l-va.nl


Delen

About Andrea van Aken

Over Andrea van Aken:

Ik help meewerkende voormannen en teamleiders met leidinggeven op de werkvloer

Jij bent een specialist binnen je vakgebied. Je blinkt vaak uit doordat je hebt ‘beste jongetje van de klas bent’. Je kunt het zo gek niet bedenken of jij draait het wel eventjes in elkaar. Eigenlijk ben je onmisbaar. Omdat jij zo goed in je vak bent, neemt het management automatisch aan dat jij dan ook wel leiding kunt geven. Ze hebben het je voorgelegd en enthousiast ga je aan de slag met deze nieuwe uitdaging. Maar na een tijdje stoot je je neus. Want, wat blijkt? Leidinggeven is echt een vak, en dat vak valt soms helemaal niet mee! Gelukkig kun je het vak met een beetje begeleiding wel leren.

Mijn vak

Trainen is mijn passie, míjn vak. Ik train leidinggevenden en voormannen in het vak van leidinggeven. Ik ondersteun je met tips en trics zodat het leidinggeven je goed afgaat en je meer grip krijgt op de soms zeer lastige praktijksituaties. Met mijn hands-on trainingen boek je direct resultaat; met wat je vandaag leert, kun je onmiddellijk aan de slag in je eigen praktijk.

Wat mijn klanten over mij zeggen:

• “Het is een ‘niet-te-ver-van-mijn-bed show en direct toepasbaar in de praktijk”

• “Zeer praktisch. Gewoon leuk!!”

• “Door deze training sta ik steviger in mijn schoenen”

• “Ik heb er echt van geleerd! Hier heb ik wat aan”

• “De trainingen zijn een prima mix van theorie en praktijk”

Heb je een lastige situatie op het werk en wil je daar eens over sparren? Ik sta je graag te woord op 06 46268332.

Meer weten over Gerard? Zie: Gerardblogs

Meer weten over succesvol leidinggeven? Dan heb ik een gratis E-book voor je. Je kunt het downloaden op mijn website: E-book over Gerard Je ontvangt dan ook elke maand gratis tips, trics, adviezen en nieuwtjes over leidinggeven.

Bedrijfsgegevens:

Praktisch leidinggeven aan of op de werkvloer

Noordstraat 1

4493 AE Kamperland

E-mail: andrea.vanaken@gmail.com

Website: www.praktischleidinggevenaandewerkvloer.nl of: www.l-va.nl