True Legends gaat de IT-schaarste te lijf

      Reacties uitgeschakeld voor True Legends gaat de IT-schaarste te lijf
Delen

Jonge, talentvolle IT’ers zijn schaars in Nederland, terwijl de vraag vanuit het bedrijfsleven toeneemt. Recruitmentplatform Business Talent Network (BTN) uit Amsterdam overbrugt deze kloof met de oprichting van True Legends, een zusteronderneming die zich uitsluitend richt op IT.

De vraag vanuit Nederlandse multinationals naar hoogopgeleid IT-talent is de laatste jaren explosief gegroeid. BTN besloot daarom een detacheertak op te richten voor deze – voor het bedrijfsleven moeilijk te bereiken – doelgroep. “De kracht van BTN is onze brede orií«ntatie, maar vanwege de toenemende vraag was focus op IT niet alleen wenselijk, maar ook vereist,” vertelt Oscar Bieleveld, directeur van BTN.

Gecertificeerd

Het resultaat heet True Legends, een apart bedrijf met vakspecialisten en een talentpool van duizenden IT-professionals, gedestilleerd uit de omvangrijke pool van BTN.

Wat True Legends bijzonder maakt, is de toewijding aan kennis. Zo krijgt het bedrijf een eigen Academy waar IT-professionals gecertificeerd worden opgeleid. “In een snel veranderende markt is het cruciaal om continu bij te kunnen scholen,” weet Bieleveld.

True Legends gaat zorgen voor de perfecte match tussen het bedrijfsleven en talentvolle, jonge IT’ers. Dat dit hard nodig is, bleek eind vorig jaar tijdens het IT Masters Debat, onder andere georganiseerd door BTN. Daarin liet Nick Lenten, CTO van Coolblue, zich ontvallen dat een aanzienlijk deel van zijn developers uit het buitenland komt. “In Nederland kunnen we ze niet vinden,” zei Lenten.

Custom made

Met True Legends komt daar verandering in – en niet alleen in de werving. Nadat IT-talenten en bedrijven aan elkaar zijn gekoppeld, volgt een intensieve samenwerking tussen de partijen. “Het opleidingsproces wordt volledig naar de wens van de opdrachtgever vormgegeven,” zegt Willem Bosch, Managing Director van True Legends, voorheen werkzaam voor Brunel IT. “Dit betekent dat IT’ers een custom made opleiding krijgen die precies aansluit op de wensen van het bedrijf en de sector waarin het opereert.”

“Het proces is zelfs zo flexibel dat er gedurende het jaar modules vervangen of toegevoegd kunnen worden,” voegt Bieleveld eraan toe. “Dankzij een verregaande strategische samenwerking met Computrain kunnen wij onze klanten nu een nagenoeg onbeperkt opleidingsaanbod binnen de IT aanbieden – en volledig gecertificeerd.”

True Legends start met een aantal launching customers en verwacht volgend jaar al 75 “˜matches’ te hebben gemaakt tussen bedrijven en hoogopgeleid IT-talent.

Over BTN

Business Talent Network is het grootste online recruitmentplatform voor hoogopgeleid talent in Nederland en Belgií«. Via zesendertig websites met ruim een miljoen gebruikers per jaar biedt BTN talentvolle studenten het belangrijkste platform om direct in contact te komen met meer dan driehonderd multinationals. Meer informatie is te vinden op businesstalentnetwork.nl.

 


Delen