Keurmerk biedt zzp-er duidelijkheid in bemiddelingsmarkt

      Reacties uitgeschakeld voor Keurmerk biedt zzp-er duidelijkheid in bemiddelingsmarkt
Delen


Veruit de meeste zzp’ers komen voornamelijk via bemiddelaars aan hun opdrachten, meldde ZZP Barometer onlangs. Bij wie ze terechtkonden voor kwalitatief hoogstaande dienstverlening was tot voor kort onduidelijk. Branchevereniging NBBU brengt daarin verandering met een nieuw keurmerk waarmee bemiddelaars zich op kwaliteit kunnen onderscheiden.

 

Veel opdrachtgevers regelen de inhuur van zzp’ers ook via een bemiddelaar, dus het belang van zzp-bemiddeling is duidelijk. Dat gold tot dusver niet voor de kwaliteitseisen van de dienstverlening. De NBBU biedt bemiddelaars daarom een keurmerk, waarmee zij zich kunnen profileren als correcte en betrouwbare zzp-bemiddelaar, richting zelfstandige én opdrachtgever.

 

Voordelen voor zzp’er én opdrachtgever

Hans van Vliet is zelfstandig bidmanager. Hij beschikt over een groot netwerk aan opdrachtgevers, maar komt nu en dan ook via een bemiddelaar aan een opdracht. “Vanwege het grote aanbod aan bemiddelaars en intermediairs in de markt is het des te belangrijker dat je in een oogopslag kunt zien bij wie je het beste terechtkunt. Dus zo’n keurmerk is zeker van toegevoegde waarde”, benadrukt hij.

 

“Het keurmerk is een meerwaarde, omdat het aangeeft dat wij als bemiddelaar voldoen aan onze betalingsverplichtingen”, zegt Marloes Schuiling van Prima Schilders Personeel. “Het geeft aan dat we werken met goedgekeurde modelovereenkomsten waarmee gewaarborgd is dat we voor echte zzp’ers bemiddelen. Hiermee onderstrepen we de kwaliteit van onze dienstverlening.”

 

“De wet DBA heeft voor veel onzekerheid en beweging gezorgd in de markt. Dit keurmerk zorgt ervoor dat we als Prima ZZP die onzekerheid kunnen wegnemen”, aldus Schuiling.

 

Zelfstandig keurmerk

Het keurmerk wordt toegekend na keuring door een geaccrediteerde controle-instelling. Hierin worden onder meer de aan de zzp’er gestelde voorwaarden, transparantie in de dienstverlening en gebruikmaking van een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst meegenomen.

Het is de bedoeling dat de certificering uiteindelijk een zelfstandig keurmerk wordt en voor iedereen beschikbaar is. Bedrijven die het keurmerk willen voeren, kunnen zich hiervoor bij de NBBU melden.

 

De NBBU

De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen, de NBBU, is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt, met name in het MKB.  We behartigen de belangen van 1100 dienstverleners in de flexbranche: waaronder zzp-bemiddelaars, uitzendbureaus, payroll-ondernemingen en andere intermediairs. Een NBBU-onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.


Delen