OERANG OETANGS OP SCHOUDERS EN ZO….

      Reacties uitgeschakeld voor OERANG OETANGS OP SCHOUDERS EN ZO….
Delen

Gerard is een beginnend teamleider. Vroeger was hij “˜één van de jongens’. Gerard is destijds op gaan vallen op doordat hij zo’n ongelooflijk goede vakman was, en nog steeds, is. Dus besluit het management dat hij maar leiding moet gaan geven. Het management is er vast van overtuigd dat hij dat dan ook wel kan.

Euhhh…..

Hieronder lees je over het leven van Gerard, een beginnend teamleider, (voormalig top-vakman)

Gerard is nu alweer zes maanden bezig als meewerkend voorman/teamleider. Hij loopt wel tegen wat “˜dingetjes’ aan, maar dat hoort erbij. Tenslotte is er overal wel wat, toch? De jongens gaan goed en hij hoeft eigenlijk niks tegen ze te zeggen, ze doen het vanzelf.

Leidinggeven

Leidinggeven is eigenlijk een eitje, denkt hij. Als de jongens maar doen waarvoor ze zijn opgeleid en als ze maar weten wat ze moeten doen, dan gaat het allemaal vanzelf….

Druk, druk, druk, druk, druk

De zaken gaan goed. Dat is fijn; top! Gerard heeft er twee nieuwe jongens bij gekregen: Sjaak en Mohammed. En ja, eerlijk is eerlijk; nieuwen vragen altijd veel aandacht. “Ze verwachten ook allemaal maar van me dat ik ze op stel en sprong help! Aaarghhh…”.

Gerard heeft het druk. Errug druk. Hij vliegt van hot naar her, overlegje hier, overlegje daar, klantje hier, klantje daar, opdrachtje hier, opdrachtje daar en ga zo maar door. Daarom komt Gerard de laatste tijd extra vroeg en hij vertrekt ook altijd als laatste. Soms wordt het nog later dan 20.00 uur. En dat terwijl hij er vaak al om 07.00 uur is.

Tja, “Brandjes blussen” denkt hij nog, “Ik doe niets anders als brandjes blussen. Maar oké, vooruit. Binnenkort is het vast wel weer rustiger….”

Daar komt de eerste collega al aan; “Mogge chef”. Het is Simon: “Chef, luister eens, de vorige keer dat ik die dwarsbalken aan elkaar laste donderde de hele boel in elkaar. Dat ga ik dus nu niet meer doen, dat snap je! Veels te link man! Enne, jij bent hier de expert, dus…… “.

Ergens was Gerard ook wel gevleid…

aap-2Vooruit, eerst maar eens die dwarsbalken lassen denkt hij bij zichzelf. Hij is alweer bijna klaar als Peter eraan komt. “Chef, Chef, luister eens… Chef, ik kom er niet uit, die berekening schiet voor geen meter op. Wil jij dat even doen? Anders zit ik hier morgenochtend nog!”

“Oké, vooruit maar, dan ben ik tenminste van dat gezeur af”, denkt Gerard bij zichzelf. Hij legt de dwarsbalken even aan de kant en dan begint hij aan de berekening.

Even later pakt hij de dwarsbalken weer op. En ja hoor; daar hebben we Jan! “Jan jonge! Wat nou weer!” Ho ho chef! Ik had alleen maar even een vraagje hoor! Daar werden de adertjes op Gerard zijn voorhoofd alweer wat dikker.

“˜Nou, vooruit: kom maar op met je vraagje!’ “˜Oké, kijk het zit zo, begint Jan, Ik wil vanmiddag vrij, want ik ga mijn nieuwe scooter ophalen. Maar ik zit nog even met die ene klus. Kun jij die niet voor mij afmaken?”

“Tuurlijk!”, dat kan er ook nog bij”, denkt Gerard bij zichzelf. “Nou vooruit dan maar. Waar liggen je spullen? Ik maak het wel voor je af”. Van binnen voelt Gerard zich een beetje raar. De adertjes in zijn voorhoofd zijn nu goed zichtbaar en hij begint er nu verdacht veel uit te zien als een tomaat. Een vuurrode.

Zo gaat het de hele ochtend door, de een na de ander klopt aan en rond het lunchuur kijkt Gerard nog eens somber naar zijn planning. Het lijkt wel of die alleen maar langer wordt!

Net op het moment dat hij aan zijn kop soep wil beginnen komt Piet eraan. “Zeg chef”…. Boos kijkt Gerard op. Oeps! “˜’Ik euh…. Euh…. Ik wilde eigenlijk vrij vanmiddag, want euh…” “JAA??’ Zegt Gerard (het woord Jaa rolt tergend langzaam over zijn lippen) “Ja, euh, kijk, ….. Ik euh…”

“NIKS d’rvan! Dr’uit!!! Niemand krijgt meer vrij. de hele week niet! Jullie zijn hartstikke gek! Allemaal!” Op dat moment kijken negen hoofden met grote vraagtekens in hun ogen op. Wat is er nou weer aan de hand? Chef weer eens over de rooie! T’is ook altijd wat hier!

Boos naar P&O

aap-3Na de lunch loopt Gerard boos naar Paula van P&O. Hij wil bespreken hoe je nu het beste met dit soort lastige dingen om kunt gaan. Hij klopt aan en vraagt of Paula even tijd voor hem heeft. Hij gaat aan tafel zitten en vertelt, en vertelt, en vertelt.

“Kijk”, zegt Paula, “als leidinggevende heb je het vaak heel druk. Je jongens verwachten heel veel van je en ze komen met van alles en nog wat naar jou. Prima natuurlijk, maar soms kom je daardoor niet toe aan je eigen werk. Dan zijn de rapen gaar.

Aan de ene kant is het heel fijn als je jongens naar jou toe komen, ze laten daarmee zien dat ze veel vertrouwen in je hebben. Maar het wordt lastig wanneer jij elk (klein) probleempje voor hen oplost. Dat heet “de aap van de ander op je schouder meenemen”. Eigenlijk ben je dan bezig om de problemen van een ander op te lossen.

Dus moet je jezelf afvragen van wie die aap eigenlijk is. En, beste Gerard, ik denk dat jij wel zo’n typje bent dat graag advies en hulp geeft, direct allerlei problemen oplost, en het al gefixed heeft, voordat het nog maar gerepareerd hoeft te worden. Heel fijn! Maar wat is daar nu het effect van?”

Gerard staart bedremmeld voor zich uit. “Nou, logisch! Ik heb al die apen op mijn schouder! Mijn jongens komen veel te snel met hun rompslomp naar mij. En als ik alles maar “˜overneem’ leren ze het natuurlijk nooit. Tja.. euh… tja. Maar hoe! Hoe krijg ik de jongens nu zover?”

“Nou kijk”, zegt Paula, “dat gaat als volgt:”

  1. De eerstvolgende keer dat er iemand met een vraag naar je toe komt stel je hem een tegenvraag. Bijvoorbeeld: “˜Hoe kijk je er zelf tegenaan?” Als je dat zegt zul je zien dat sommige jongens eigenlijk prima hun eigen probleem op kunnen lossen en bij jou komen om het er alleen maar even over te hebben. Ze willen het even van zich af praten. Anderen zijn onzeker over hun oplossing en willen vooral een bemoediging van jou.
  2. Soms zijn er ook grotere problemen. In dat geval kunnen jullie samen kijken wat nu prioriteit heeft en wie wat kan doen. Daar kun je dan afspraken over maken.
  3. Tot slot zijn er nog een aantal zaken die jij beter zelf voor je rekening kunt nemen. Jij weet zelf het beste om welke zaken het gaat. En deze zaken moet je dus zelf oppakken.

Dus: kijk eerst naar wat er nu precies speelt. Stel (vooral open) vragen en onderneem daarna pas actie. De jongens worden hierdoor zelfstandiger. Ze gaan, voordat ze bij jou komen, eerst zelf nadenken over mogelijke oplossingen en alternatieven. En dat maakt jouw handen weer vrij voor andere belangrijke zaken! Je team functioneert beter en jij hebt wat minder apen om voor te zorgen!


Delen

About Andrea van Aken

Over Andrea van Aken:

Ik help meewerkende voormannen en teamleiders met leidinggeven op de werkvloer

Jij bent een specialist binnen je vakgebied. Je blinkt vaak uit doordat je hebt ‘beste jongetje van de klas bent’. Je kunt het zo gek niet bedenken of jij draait het wel eventjes in elkaar. Eigenlijk ben je onmisbaar. Omdat jij zo goed in je vak bent, neemt het management automatisch aan dat jij dan ook wel leiding kunt geven. Ze hebben het je voorgelegd en enthousiast ga je aan de slag met deze nieuwe uitdaging. Maar na een tijdje stoot je je neus. Want, wat blijkt? Leidinggeven is echt een vak, en dat vak valt soms helemaal niet mee! Gelukkig kun je het vak met een beetje begeleiding wel leren.

Mijn vak

Trainen is mijn passie, míjn vak. Ik train leidinggevenden en voormannen in het vak van leidinggeven. Ik ondersteun je met tips en trics zodat het leidinggeven je goed afgaat en je meer grip krijgt op de soms zeer lastige praktijksituaties. Met mijn hands-on trainingen boek je direct resultaat; met wat je vandaag leert, kun je onmiddellijk aan de slag in je eigen praktijk.

Wat mijn klanten over mij zeggen:

• “Het is een ‘niet-te-ver-van-mijn-bed show en direct toepasbaar in de praktijk”

• “Zeer praktisch. Gewoon leuk!!”

• “Door deze training sta ik steviger in mijn schoenen”

• “Ik heb er echt van geleerd! Hier heb ik wat aan”

• “De trainingen zijn een prima mix van theorie en praktijk”

Heb je een lastige situatie op het werk en wil je daar eens over sparren? Ik sta je graag te woord op 06 46268332.

Meer weten over Gerard? Zie: Gerardblogs

Meer weten over succesvol leidinggeven? Dan heb ik een gratis E-book voor je. Je kunt het downloaden op mijn website: E-book over Gerard Je ontvangt dan ook elke maand gratis tips, trics, adviezen en nieuwtjes over leidinggeven.

Bedrijfsgegevens:

Praktisch leidinggeven aan of op de werkvloer

Noordstraat 1

4493 AE Kamperland

E-mail: andrea.vanaken@gmail.com

Website: www.praktischleidinggevenaandewerkvloer.nl of: www.l-va.nl