Jobdigger en Intelligence Group lanceren wereldprimeur: VacatureVerbeteraar

      Reacties uitgeschakeld voor Jobdigger en Intelligence Group lanceren wereldprimeur: VacatureVerbeteraar
Delen

Jobdigger en Intelligence Group lanceren met gepaste trots hun samen ontwikkelde VacatureVerbeteraar, wereldwijd het eerste instrument dat de wensen van werkzoekenden automatisch matcht met wervingsteksten van werkgevers.

Door een vacaturetekst te uploaden, krijgt een werkgever of recruiter binnen enkele tellen uitsluitsel over de mate waarin de tekst aansluit bij de drivers en arbeidsvoorwaardelijke wensen van de doelgroep. Vacatures kunnen maximaal vijf sterren krijgen, wat impliceert dat het aanbod van de werkgever aansluit bij de wensen van het gezochte talent.

jobdigger

Betere werking van de arbeidsmarkt

Niet goed aansluitende vacatureteksten zijn een van de belangrijkste redenen waarom werkgevers problemen hebben bij het invullen van vacatures. Het zorgt ervoor dat vacatures langer open staan, niet ingevuld worden of dat er een slechte match wordt gemaakt. De belangrijkste redenen dat er weinig aandacht is voor vacatureteksten, zijn o.a. het gebrek aan tijd (65%), prioriteit (53%) en creativiteit (53%)*. Deze problemen zijn nu in één keer opgelost doordat de VacatureVerbeteraar binnen enkele tellen direct inzicht geeft in de goede punten, maar ook de verbeterpunten binnen een vacaturetekst.

Als een vacaturetekst inspeelt op de wensen van een werkzoekende zal dit impact hebben op de conversie en de kans op een goede match. “Het verbeteren van vacatureteksten is al jaren één van de belangrijkste doelstellingen van HR en Recruitment. Dit is echter een moeilijk en tijdrovend proces, waardoor deze prioriteit vaak niet de aandacht krijgt die het verdient. Dat probleem is nu in één keer opgelost. Iedereen kan nu zijn vacaturetekst verbeteren.” Aldus Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group. “Hiermee wordt een kleine, maar belangrijke, bijdrage geleverd aan het structureel verbeteren van de Nederlandse arbeidsmarkt, dat een wereldwijde primeur heeft met dit instrument.”

Vacatureteksten intermediairs voor verbetering vatbaar

De ontwikkeling van de VacatureVerbeteraar is een prachtige combinatie van big data van zowel Jobdigger als Intelligence Group met diverse analysemethodieken, van statistiek tot en met taaltechnologie. Dit heeft geresulteerd in een algoritme, die de inhoud van de tekst kan matchen met de wensen van de doelgroep. Over een periode van een jaar, hebben ruim 10 personen aan deze ontwikkeling gewerkt, van econometristen, programmeurs tot en met de webdesigners van 7U. “Aanvankelijk wilden we in februari al live gaan,” aldus Erik Leerkes, mede-oprichter van Jobdigger, “De teksten van de uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus in Nederland waren echter van zo’n niveau dat we bijna 1.000 uur extra moesten steken in het trainen van de algoritmes. Met een steeds flexibelere arbeidsmarkt is het dus essentieel dat hier een verbeterslag begint.”

Voor een testaccount, ga je naar www.vacatureverbeteraar.nl

Bezoek voor meer informatie www.intelligence-group.nl of www.jobdigger.nl.

* Stand van Werven 2016

Over Intelligence Group

Bij iG! werken sinds 2003 gespecialiseerde arbeidsmarktanalisten en arbeidsmarktonderzoekers. We voeren nationaal en internationaal voor eigen rekening onafhankelijk en diepgaand arbeidsmarktonderzoek uit. Wij verrijken de resultaten daarvan met onze kennis en praktijkervaring en koppelen die aan grote hoeveelheden data van derden. Met onze doelgroepanalyses helpen we recruiters hun werk beter en goedkoper te doen. Met de employability-analyses leren we organisaties waar de sterke en zwakke onderdelen van hun personeelsbestand zitten. We helpen werknemers hun positie op de arbeidsmarkt snel en eenvoudig te versterken. We doen hoog gespecialiseerd maatwerkonderzoek op het gebied van o.a. Employer Branding, Candidate Experience en vestigingsplaatsen. Het doorlopende Nederlandse onderzoek is gestart in 2003. Ons internationale onderzoek loopt inmiddels in 45 landen. Voor contact: Geert-Jan Waasdorp +88 370 28 88.

Over Jobdigger

Jobdigger is een onderneming van Bjí¶rn Hijmans en Erik Leerkes. Jobdigger verzamelt vacatures van het gehele Nederlandse web, inclusief jobboards, sociale media en corporate websites. Dagelijks worden honderdduizenden bronnen bezocht. Gevonden vacatures worden geanalyseerd, ontdubbeld en geclassificeerd in beroepsklassen. Ook worden vacatures verrijkt met bedrijfs- en contactgegevens. De informatie van Jobdigger wordt gebruikt door arbeidsmarktprofessionals voor leadgeneratie, arbeidsmarktanalyses en het plaatsen van kandidaten. Bezoek www.jobdigger.nl voor meer informatie.


Delen