VAN VAKIDIOOT NAAR TEAMLEIDER; EN NU?

      Reacties uitgeschakeld voor VAN VAKIDIOOT NAAR TEAMLEIDER; EN NU?
Delen

Gerard is een beginnend teamleider. Vroeger was hij “˜één van de jongens’. Hij is destijds op gaan vallen omdat hij zo’n ongelooflijk goede vakman was. En nog steeds is. Dus besluit het management dat Gerard maar leiding moet gaan geven. Het management is er vast van overtuigd dat hij dat dan ook wel kan.

Euhhh…..

Hieronder lees je over het leven van Gerard, een beginnend teamleider, (voormalig top-vakman)

Gerard is nu alweer zes maanden bezig als meewerkend voorman/teamleider. Hij loopt wel tegen wat “˜dingetjes’ aan, maar dat hoort erbij. Tenslotte is er overal wel wat, toch? De jongens gaan goed en hij hoeft eigenlijk niks tegen ze te zeggen: ze doen het vanzelf.

Leidinggeven

“˜Leidinggeven is eigenlijk een eitje”, denkt hij. Als de jongens maar doen waarvoor ze zijn opgeleid, als ze maar weten wat ze moeten doen, dan gaat het allemaal vanzelf.

Overleg

stressVanochtend is hij al om 7.30 uur begonnen met het managementoverleg. Zijn baas vindt namelijk dat Gerard vanaf nu ook bij de MT’s moet zijn. Gerard heeft heel veel nieuwe zaken gehoord, zijn hoofd tolt ervan. Hij heeft “˜zijn kop’ vol terwijl hij terugloopt naar de werkvloer en heeft het idee dat hij van alles en nog wat moet. En dat hij iedereen tevreden moest stellen.

Toevallig zei hij dat gisteravond nog tegen Tineke, zijn vrouw. “Ik moet alles in de gaten houden en zorgen dat het allemaal op rolletjes loopt”.

Spoed

Snel gaat hij aan de slag. Hij moet nog behoorlijk wat klussen afwerken, het zal vanavond wel laat worden! Spoed, spoed, spoed!

Daar baalt Gerard altijd zo van.  Als klap op de vuurpijl moeten ze vanavond ook nog naar een verjaardag. Tineke zei gisteren nog dat hij de laatste tijd vaak zo laat thuis is. Dat vindt ze ongezellig.

Sjon

“Ja hoor!!” Daar komt Sjon alwéér aan. Hij wil nu de donderdag en vrijdag vrij. Dat terwijl het eigenlijk niet kan. Sjon moet zijn klussen eerst af hebben. Mmmm, lastig!!

“Nou vooruit”, denkt Gerard: “Ik pak het wel van hem over, ik maak die klus van hem wel af”. Zo houden we de sfeer tenminste goed. (Die Sjon kan af en toe ook zo onredelijk worden)

Sjon loopt ondertussen naar buiten om een sigaretje te gaan roken. Zo, dat heeft hij mooi voor elkaar! Sjon weet altijd wel hoe hij vrij kan krijgen bij Gerard. Gewoon een beetje stampij maken, daar is Gerard wel gevoelig voor.

Jaap en Marc

Even later komen Jaap en Marc er ook bij staan: “Joh! Die Gerard doet net of hij het druk heeft! Terwijl wij haast niks te doen hebben. Gerard bemoeit zich tegenwoordig overal mee. Hij wil van alles het naadje van de kous weten. Als je het niet precies zo doet, zoals hij het altijd doet, is meneer beledigd en doet hij het zelf wel. Lekker dan!”

“Ach, eigenlijk wel zo prettig voor ons: lekker rustig zo, toch?”, reageert Sjon laconiek. “Als hij dan zo nodig alles alleen wil doen, gaat ie zijn gang maar!”

Na een kwartiertje buiten te hebben staan roken, lopen ze gezamenlijk naar binnen om te gaan pauzeren.

Maar waar heeft Gerard nu eigenlijk “˜last’ van?

Tja, goede vraag! Want wat gaat er nou allemaal in zijn koppie om? Waarschijnlijk is dat het volgende:bot sessie

  1. Gerard zijn hoofd “˜loopt om’. In plaats van voor zichzelf eens een “˜BOT-sessie’ te plannen (= Benen op tafel- sessie) en een duidelijke en goede planning te maken en te overdenken waar hij nu precies met zijn jongens tegenaan loopt, raast hij als een kip zonder kop maar door. Hierdoor is hij niet meer effectief.
  2. Gerard wil de lieve vrede bewaren (hij geeft Sjon vrij, terwijl dat eigenlijk helemaal niet kan). Hij is daardoor niet duidelijk en dat zorgt langzamerhand voor steeds meer onrust op zijn afdeling. Gerard voelt zich nog teveel één van de jongens.
  3. Daarnaast voelt Gerard zich zo verantwoordelijk dat hij (te) veel van zijn medewerkers uit handen neemt en het zelf gaat doen. Het gevolg hiervan is dat zijn medewerkers gedemotiveerd en een beetje uitgeblust reageren. En zo is het ook een beetje aan het worden met Jaap en Marc.

Wat is hier nu eigenlijk nodig?

  1. Gerard moet eraan wennen dat hij zo nu en dan ferme beslissingen moet nemen. Beslissingen waar zijn medewerkers niet altijd blij mee zullen zijn. Toch moet Gerard dit gaan doen. Hij weet nl. veel beter wat er allemaal speelt dan zijn medewerkers. Dat zorgt ervoor dat hij veel zaken kan overzien. Op basis hiervan moet hij beslissingen nemen en zich niet afvragen of mensen hem dan nog wel een joviale vent vinden.
  2. Kwaliteit leveren is belangrijk, maar is een 12+ nu echt zoveel beter dan een 8+? Wat is reí«el en wat is haalbaar? Voor zowel de organisatie als zijn medewerkers en voor hemzelf? Wanneer Gerard bewust de lat lager gaat leggen, scheelt dat stress en tijd!

Het is slim als Gerard zich met enige tijd terugtrekt uit de hectiek. Hij kan zichzelf daarbij de vraag stellen of hij nog wel bezig is met de goede dingen. “Doe ik de dingen goed of doe ik de goede dingen?” Waar ligt het zwaartepunt?

Wat staat er allemaal op de planning, wie ga je ervoor inzetten (Jaja: loslaten en delegeren!!) en wanneer moet het allemaal afgerond zijn. Wanneer Gerard zijn hoofd koel houdt, vaart de afdeling er wel bij.


Delen

About Andrea van Aken

Over Andrea van Aken:

Ik help meewerkende voormannen en teamleiders met leidinggeven op de werkvloer

Jij bent een specialist binnen je vakgebied. Je blinkt vaak uit doordat je hebt ‘beste jongetje van de klas bent’. Je kunt het zo gek niet bedenken of jij draait het wel eventjes in elkaar. Eigenlijk ben je onmisbaar. Omdat jij zo goed in je vak bent, neemt het management automatisch aan dat jij dan ook wel leiding kunt geven. Ze hebben het je voorgelegd en enthousiast ga je aan de slag met deze nieuwe uitdaging. Maar na een tijdje stoot je je neus. Want, wat blijkt? Leidinggeven is echt een vak, en dat vak valt soms helemaal niet mee! Gelukkig kun je het vak met een beetje begeleiding wel leren.

Mijn vak

Trainen is mijn passie, míjn vak. Ik train leidinggevenden en voormannen in het vak van leidinggeven. Ik ondersteun je met tips en trics zodat het leidinggeven je goed afgaat en je meer grip krijgt op de soms zeer lastige praktijksituaties. Met mijn hands-on trainingen boek je direct resultaat; met wat je vandaag leert, kun je onmiddellijk aan de slag in je eigen praktijk.

Wat mijn klanten over mij zeggen:

• “Het is een ‘niet-te-ver-van-mijn-bed show en direct toepasbaar in de praktijk”

• “Zeer praktisch. Gewoon leuk!!”

• “Door deze training sta ik steviger in mijn schoenen”

• “Ik heb er echt van geleerd! Hier heb ik wat aan”

• “De trainingen zijn een prima mix van theorie en praktijk”

Heb je een lastige situatie op het werk en wil je daar eens over sparren? Ik sta je graag te woord op 06 46268332.

Meer weten over Gerard? Zie: Gerardblogs

Meer weten over succesvol leidinggeven? Dan heb ik een gratis E-book voor je. Je kunt het downloaden op mijn website: E-book over Gerard Je ontvangt dan ook elke maand gratis tips, trics, adviezen en nieuwtjes over leidinggeven.

Bedrijfsgegevens:

Praktisch leidinggeven aan of op de werkvloer

Noordstraat 1

4493 AE Kamperland

E-mail: andrea.vanaken@gmail.com

Website: www.praktischleidinggevenaandewerkvloer.nl of: www.l-va.nl