Mission impossible: vakbekwame recruiters werven met vage vacatureteksten

      Reacties uitgeschakeld voor Mission impossible: vakbekwame recruiters werven met vage vacatureteksten
Delen

De vraag naar recruiters is het afgelopen jaar met liefst 60% gestegen.Zo bleek uit analyses van Intelligence Group (met behulp van Jobfeed, in opdracht van de Hogeschool voor Recruitment).

1735 vacatures voor recruiters
Vraag 1: Hoe gaan we die vacatures invullen? Of vooral met wie? Goede recruiters zijn schaars. Ellen van Hierden, Hogeschool voor Recruitment zegt hierover op Werf&. “˜Werkgevers kiezen momenteel vooral voor meer recruitmentdruk – meer recruiters dus – terwijl de oplossing, volgens mij, meer ligt in vakbekwame recruiters en slimme recruitmentoplossingen.’

Vakbekwame recruiters en slimme recruitmentoplossingen dus. Eens!
Vraag 2: Hoe gaan we schaarse vakbekwame recruiters werven? Bijvoorbeeld met een goede vacaturetekst. Maar als je daarin al begint met functienamen als Arbeidsbemiddelaar,Talent Acquisition Expert, Matchmaker, of zelfs Purple Squirrel Recruiter, gooi je je eigen glazen al aardig in (bron: Google Trends). En dat is nog maar de functienaam.

In april 2016 publiceerde Unique een onderzoek waaruit bleek dat 53% van de werkzoekenden vacatureteksten vaag vindt. Als we uitgaan van onze steekproef, gaat dit ook op voor recruitmentvacatures. Nietszeggende functie-beschrijvingen, ontbrekende (of bizar slechte) arbeidsvoorwaarden, verwarrende functie-eisen en vooral heel veel clichés.

Want even serieus: wie vraagt tijdens een sollicitatiegesprek aan een recruiter of “˜ie mensgericht, proactief, gemotiveerd, enthousiast is’? Dus waarom wordt daar wel in veelvoud om gevraagd tijdens het eerste contactmoment? In de vacaturetekst?

Enkele voorbeelden

Voorbeelden vage vacatureteksten

 


Delen

About Nicol Tadema - de Voor

Nicol Tadema – de Voor van VoorTekst schrijft op Hi-RE.nl over arbeidsmarktcommunicatie, geeft tips over het schrijven van vacatureteksten, maar ook over online recruitment en SEONaam: Nicol Tadema – de Voor

Beroep: Tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten

Bedrijf: VoorTekst

 

Professioneel profiel van Nicol Tadema – de Voor

Recht door zee, eigenwijs, creatief, scherp, zonder omweg en met visie: Nicol Tadema – de Voor blogt, zoals zij zelf is. Veel blogs over vacatureteksten, het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie, omdat daar gewoon veel over te vertellen is. Maar ook blogs over arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen, online recruitment, SEO en gerelateerde events deelt Nicol hier op Hi-Re.

Na een marketingloopbaan van zo’n 10 jaar in de werving- en selectiebranche, bundelde Nicol in 2011 haar passie voor schrijven, kennis van arbeidsmarktcommunicatie en ondernemersdrift. Met als resultaat: Voor Tekst, het tekstbureau voor online (arbeidsmarkt-) communicatie. In 2013 is daar de service Voor Vacaturetekst aan toegevoegd, het gespecialiseerde tekstbureau voor vacatureteksten. Samen met haar team van tekstschrijvers schrijft Nicol tekst die doel treft.

Waar kun je  Nicol Tadema – de Voor online vinden?

Website Nicol - Voor Tekst E-mailadres Nicol Tadema – de VoorLinkedIn profiel Nicol Tadema – de Voor Nicol op FacebookNicol Tadema – de Voor op Google+Voor Vacaturetekst op TwitterVoorTekst op Twitter

Contactgegevens Nicol Tadema – de Voor

Mobiel +31 (0)6 11760846

E-mail: nicol@voortekst.nl

Meer artikelen van Nicol vind je hier...