Waarom zijn sollicitanten onzeker over hun cv?

      Reacties uitgeschakeld voor Waarom zijn sollicitanten onzeker over hun cv?
Delen

Uw redacteur kondigde het al aan, uit de verzameling van nu 4354 berichten op de site van HI-RE.nl probeert hij een ‘eigen’ onderzoek samen te stellen, gegroepeerd naar onderwerp. Vooral de kijkdichtheid bij de artikelen speelt daarbij een grote rol. We zijn begonnen met het onderwerp ‘Werk’ en wat men daarin zoekt. Heeft u het artikel gemist, geen man over bord. Klik op deze link Wat voor werk zoeken mensen graag? en u kunt het nog eens op uw gemak bekijken en / of lezen!

In deze aflevering komt het onderwerp ‘cv’ aan de beurt. Geen werkzoekende of sollicitant is blijkbaar tevreden met zijn eigen cv? Altijd wil hij of zij weer zien hoe anderen hiermee omgaan. En eigenlijk begrijp ik dit ook wel. Want hoe vaak kreeg ik zelf geen commentaar op die van mij? Te lang, te kort, één A-4tje is voldoende, moeten er minstens twee zijn, verkeerd lettertype, te weinig info over banen van langer geleden, niet to-the-point en nog veel meer op- en aanmerkingen. Eigenlijk was het nooit goed, wat je ook deed.

Ik kan me dus heel goed verplaatsen in een ieder, die graag eens wat voorbeelden wil zien, Hoe het dan wel moet. En die voorbeelden zijn op deze site ruim voldoende voor handen.

Het meest geraadpleegd in de afgelopen drie jaar was de CV van de maand April 2013: Shirley van Doren. Maar liefst 28,590 keer werd er een blik op geworpen. Of het een cv was, zoals hij behoorde te zijn? Ach niemand weet het, zelfs de jury van de organisator Sollicitatielab.nl was het niet met elkaar eens die maand. En bij deze gelijk een compliment aan Ton Vermin en zijn medewerkers, die het toch weer iedere maand presteren om een vijftal prima en verschillend uitziende cv’s voor het voetlicht te brengen.

Een goede tweede in de lijst, met 14.129 bezoeken, was het Cv 2.0: creatieve en opvallende cv’s. Wat me hieraan opviel was de enorme veelkleurigheid en, waarschijnlijk, knip- en plakwerk. Of ik me hier nu mee zou willen presenteren, ik weet het niet. De generatiekloof zal hier zeker een rol bij spelen.

Grappig genoeg was de nummer drie in deze lijst, met 6.488 clicks, ook een Cv 2.0. Maar nu heette het ineens Cv 2.0: Back to basic. Iets rustiger van kleur, ook wat strakker uitziend, maar nog steeds niet die ‘ouderwetse’ cv, die je kent uit de tijd van WP5.1. Goh, dat is ook al weer lang geleden!

Je hoeft niet altijd met je cv te solliciteren. Veel werkzoekenden gebruiken daarvoor slechts hun LinkedIn profiel. Een voorbeeld daartoe werd door 4181 bezoekers bekeken, zij gingen daarvoor naar Hoe maak je je LinkedIn profiel onweerstaanbaar? (infographic). Ik klikte bij het schrijven van dit artikel als 4182e op de link en las daar een aantal goede tips. Maar feitelijk komen ze vaak op hetzelfde neer, namelijk: wees verstandig en kijk heel goed uit hoe je jezelf presenteert via de Social Media. Verder geef ik niets prijs, kijk zelf maar.

Om af te sluiten sprak dit artikel me wel aan, Zin en onzin van een creatief cv. Het werd 1946 keer bekeken en zelf werd ik ook nieuwsgierig. Wat zou de inhoud van dit artikel zijn? En ja hoor ik ben het er mee eens. Verkoop jezelf zoals je werkelijk bent. Ben je niet creatief, ga je dan niet gekunsteld voorstellen in een soort Karel Appel of Herman Brood productie. Ben je dit wel, ga dan vooral je gang. Je verloochent jezelf immers niet.

Oh ja, nog één opmerking, volgens mij schrijf je cv gewoon met kleine letters. Nu nog even controleren of ik zelf geen fouten heb gemaakt hiermee?

 


Delen

About Gerard Boonstra

Het kan handig zijn om iemand stand-by te hebben voor de boekhouding, salarisadministratie of afdeling Personeelszaken. Want plotseling valt er iemand uit, of er is ineens een tijdelijke piek in de werkzaamheden.Als u op dat moment kunt beschikken over een ervaren kracht voor desnoods een paar uur per week, maand of kwartaal scheelt dat veel kopzorgen. U gaat geen vaste verplichtingen aan en voor de kosten hoeft u het ook niet te laten.Voorkeur voor ondersteuning in regio A'dam/ NH en/ of Westfriesland.- Maar ook rest van Nederland uiteraard mogelijk en bespreekbaar.Informeer eens via een mail naar de mogelijkheden. Doe dit via gp653@quicknet.nl. U krijgt altijd antwoord. En meestal ook nog eens heel snel.https://nl.linkedin.com/in/gerardboonstrahttp://gerardboonstra.blogspot.nl/Ook voor een advies over belastingzaken, afkoop (klein) pensioen of het opzetten van uw administratie kunt u bij hem terecht.