Markt voor Interim-financials trekt sterk aan

      Reacties uitgeschakeld voor Markt voor Interim-financials trekt sterk aan
Delen

‘Robert Walters: tarieven stijgen nu al’

Interim-professionals gaan weer goede tijden tegemoet. Zeker voor financií«le posities is de vraag momenteel groter dan het aanbod. En niet alleen voor zware seniorposities, maar juist voor mediors zijn er weer volop interim-banen voorradig. Dit komt doordat finance teams flink groeien, terwijl er bovendien door de toegenomen arbeidsmobiliteit ook meer gaten vallen. 

 

Dat blijkt uit het Global Salary Report van Robert Walters. Tot vorig jaar waren het magere tijden voor interimmers door de zwakke arbeidsmarkt. Nu de werkgelegenheid weer aan het groeien is, stijgt daardoor direct de vraag naar interim-professionals.

 

Het aantal vacatures aan de top stijgt niet zozeer, er staat tenslotte nog steeds maar één manager aan het hoofd. Maar er is juist behoefte aan mensen die toe zijn aan de tweede stap in hun carrií¨re, met name tussen de 2 en 8 jaar ervaring.

 

“Werknemers durven weer over te stappen naar een betere baan en teams groeien. Goede kandidaten voor een positie zijn momenteel niet direct beschikbaar. Daarom hebben veel werkgevers tijdelijk vervanging of aanvulling nodig”, zegt Managing Director Benelux Rob Vermaak van Robert Walters.

 

De afgelopen jaren werden interim-professionals vooral op projectbasis ingezet. Nu ook weer als tijdelijke oplossing totdat iemand voor vast gevonden is.

 

De startende ZZP’er is meer dan ooit welkom binnen financií«le functies.

 

Veel professionals staan er niet bij stil, maar zelfs voor een financial met pas twee jaar werkervaring kan het op dit moment al interessant zijn om als ZZP’er te beginnen, stelt Vermaak. “Tekorten binnen finance teams worden nu veelal opgevangen met een flexibele schil van gedetacheerd personeel, maar door je als zelfstandige op de markt aan te bieden kunnen je een veel beter inkomen genereren. Bovendien heb je meer invloed op het type opdracht waarop je gaat werken.”

 

Door de toenemende vraag naar financií«le specialisten met juiste opleiding is de verwachting dat de uurtarieven stijgen. Die stijging is nu al te zien. Ook de financií«le dienstverlening als branche is bezig met een comeback. Voor compliance en risk-medewerkers is weer volop werk. En niet alleen op interim-basis zijn er opdrachten, ook vaste banen zijn er weer volop.

Vraag de Salary Survey aan

Robert Walters


Delen