PvdA 70 JAAR, TIJD VOOR EEN FEESTJE?

      Reacties uitgeschakeld voor PvdA 70 JAAR, TIJD VOOR EEN FEESTJE?
Delen

Afgelopen week, voor wat latere lezers de 2e week van februari 2016, vierde de PvdA haar 70-jarig verjaardagsfeestje. Een leeftijd om trots op te zijn, zou je denken. Vooral voor degenen die deze partij, club of vereniging een goed hart toedragen.

Maar trots waren er slechts weinigen, eigenlijk alleen de visite die op het feestje was uitgenodigd. Die elkaar elke week wel ergens zagen. Op het werk, bij de vrijdagmiddagborrel of tijdens het boodschappen doen in de buurt waar zij bijna allemaal wel woonden. Intimi van elkaar, net als Ome Jan en Tante Truus, de broers Lodewijk, Diederik en Jeroen en Oma Jette.

Politiek taboe

Altijd gezellig zo’n feestje, zolang je het maar niet over politiek hebt. Want iedereen weet, dan krijg je toch maar ruzie. Heel even leek het erop dat neef Jacques, na drie biertjes, dit onderwerp toch wilde aansnijden. Maar goede kennis Ahmed uit Rotterdam greep, geholpen door zijn vriend Eberhard, snel in, zodat dit dreigend onheil werd afgewend.

Daar zaten ze dan, gezellig rond de goed gevulde koffietafel, die wat later werd veranderd in een tafel met toastjes, Franse kaasjes, wat slaatjes, wijn en bier. Sommigen kregen wat sterkers, maar die hadden dat ook wel verdiend. Zoals Ome Frans, die wel 20 talen vloeiend sprak.

Pensioen

En wat hadden ze elkaar veel te vertellen. Hoe goed ze het de afgelopen jaren wel hadden gedaan. Het zo veel geprezen pensioenstelsel om zeep geholpen, want wat moest je daar nou mee. Niemand begreep toch hoe zijn of haar pensioen in elkaar zat. Weg ermee, AOW was toch voldoende.

Werk voor jong- en oud

Dat er zoveel ouderen zeurden dat ze niet meer aan het werk kwamen, als ze hun baan op wat latere leeftijd kwijtraakten. Ach kom, dan ga je toch gewoon lekker voor je zelf beginnen. Niemand die je dan kan commanderen. Nee, voor jezelf werken was een zegen, een groot goed. En je betaalde ook nog eens maar heel weinig belasting.

Zelfde gold eigenlijk voor al die jongelui, die zeurden over werken voor bijna niets. Nou, zei nicht Sharon uit het oosten des lands. “˜Toen mijn ouders gingen werken verdienden ze toch ook niet zoveel?’ Iedereen was het er mee eens. Waarbij de buurman van Lodewijk er nog even fijntjes op wees dat buurthuis Randstad toch maar eventjes mooi 30.000 jongeren tijdelijk aan een baantje had geholpen. Hoezo geen werk? Als dank kreeg de buurman snel een goed glas whisky ingeschonken. En tante Jette smeerde er een lekker toastje met brie bij voor hem.

Het feestje kwam nu goed op gang. Het vrijwilligerswerk kwam langs met de daarbij behorende papierprikkers, boompjesvouwers en onbezoldigde chauffeurs voor taxibusjes. Prachtige anekdotes wat ze nu weer hadden verzonnen om mensen van de straat te houden.

Zorg

Natuurlijk ook het geklaag over de mensen die het Ziekenfonds terug wilden hebben. Of die zo zeurden dat hun ouders zo weinig mochten douchen. En weer had nicht Sharon daar een goed antwoord op: “˜Mijn ouders vertelden dat zij maar één keer per week in bad gingen. Eerst de oudste en vervolgens op leeftijd af de volgende. Allemaal in het zelfde water. En schoon ondergoed, ach, dat kregen ze ook maar één keer per week’. Instemmend knikte de oude buurvrouw, die ook even was binnengelopen en nu aan haar advocaatje met slagroom zat.

Eentje wilde wel wat anders

Neef Jacques zat nog steeds een beetje te kniezen. Hij had zich dit feestje heel anders voorgesteld. Neem nou bijvoorbeeld Diederik, die meestal heel goed zijn woordje kon doen op dit soort gelegenheden. Waar bleef hij vandaag met een gloedvol betoog. Nu bleef het alleen maar bij mooie praatjes voor de vaat, allemaal dooddoeners waar hij niet op zat te wachten.

Hij keek nog eens goed rond, keek van stoel naar stoel van wie hij iets kon verwachten. Maar allemaal deden zij mee aan het elkaar veren in de kont steken. Zoals het op een feestje hoort.

En dan al degenen die hadden afgebeld, met wel of niet een goede reden? Zij hadden niets gemist. Zij wisten nu ook al dat zij voor volgende feestjes of andere gelegenheden met een gerust hart af konden bellen. Zodat ze tijd hadden om naar een veel leuker feestje van iemand anders te gaan.


Delen

About Gerard Boonstra

Het kan handig zijn om iemand stand-by te hebben voor de boekhouding, salarisadministratie of afdeling Personeelszaken. Want plotseling valt er iemand uit, of er is ineens een tijdelijke piek in de werkzaamheden.Als u op dat moment kunt beschikken over een ervaren kracht voor desnoods een paar uur per week, maand of kwartaal scheelt dat veel kopzorgen. U gaat geen vaste verplichtingen aan en voor de kosten hoeft u het ook niet te laten.Voorkeur voor ondersteuning in regio A'dam/ NH en/ of Westfriesland.- Maar ook rest van Nederland uiteraard mogelijk en bespreekbaar.Informeer eens via een mail naar de mogelijkheden. Doe dit via gp653@quicknet.nl. U krijgt altijd antwoord. En meestal ook nog eens heel snel.https://nl.linkedin.com/in/gerardboonstrahttp://gerardboonstra.blogspot.nl/Ook voor een advies over belastingzaken, afkoop (klein) pensioen of het opzetten van uw administratie kunt u bij hem terecht.