Recruitment Summit: Visie op 2016-2019

      Reacties uitgeschakeld voor Recruitment Summit: Visie op 2016-2019
Delen

Summit: Ben jij klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst?
De arbeidsmarkt verandert sterk. Hoe speel jij als werkgever/arbeidsbemiddelaar in op deze ontwikkelingen? Ben jij top of mind bij schaars talent? Hoe zorg je ervoor dat jij met jouw employer brand nu én in de toekomst tijdig de juiste mensen aantrekt en dat je huidige mensen optimaal inzetbaar blijven? Connexys enRecruiters United hebben hierop een heldere visie, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor HR en recruitment. Deze visie delen wij graag met je.

Save the date
Op dinsdagmiddag 16 februari organiseert Recruiters United in samenwerking met Connexys rondom dit thema de Recruitment Summit Visie op 2016-2019Reserveer nu alvast een plaats. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Doelgroep
De summit is bedoeld voor HR-directeuren, HR-managers, recruitment managers en eindverantwoordelijken op het gebied van employer branding.

Programma
14.00 uur     Ontvangst/inloop
14.30 uur     Opening door dagvoorzitter Bas Westland
14.45 uur     Marieke van Heek, manager HR Recruitment MN Services
15.30 uur     Heleen Stoevelaar, Manager Recruitment Conclusion
16.15 uur      Pauze
16.35 uur     Han Mesters, sector specialist ABNAMRO
17.20 uur     Afsluiting door dagvoorzitter Bas Westland
17.30 uur     Netwerkborrel

Locatie
Kasteel Oudaen, Utrecht

Meer informatie
Toonaangevende professionals op het gebied van HR en recruitment zullen hun kennis en visie delen op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Meer over het programma volgt binnenkort. Je kunt hier kosteloos en vrijblijvend een entreekaart reserveren.

Over de arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is aan forse veranderingen onderhevig. Het aantal vacatures stijgt in rap tempo; in bepaalde vakgebieden is een heuse war for talent gaande, terwijl tegelijkertijd het aantal werkzoekenden ongekend hoog is. Technologische ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor de arbeidsmarkt en stellen andere eisen aan werk. Bovendien verandert de kijk op werk, wordt de grens tussen vast en flex steeds vager en speelt de contractvorm een minder belangrijke rol. Niet langer de baan, maar het werk komt centraal te staan. Recruitment wordt Resource Management.

Reserveren kan (ook) hier: https://connexys.com/evenement/summit-visie-op-hrrecruitment-2016-2019/


Delen

About Gerard Boonstra

Het kan handig zijn om iemand stand-by te hebben voor de boekhouding, salarisadministratie of afdeling Personeelszaken. Want plotseling valt er iemand uit, of er is ineens een tijdelijke piek in de werkzaamheden.Als u op dat moment kunt beschikken over een ervaren kracht voor desnoods een paar uur per week, maand of kwartaal scheelt dat veel kopzorgen. U gaat geen vaste verplichtingen aan en voor de kosten hoeft u het ook niet te laten.Voorkeur voor ondersteuning in regio A'dam/ NH en/ of Westfriesland.- Maar ook rest van Nederland uiteraard mogelijk en bespreekbaar.Informeer eens via een mail naar de mogelijkheden. Doe dit via gp653@quicknet.nl. U krijgt altijd antwoord. En meestal ook nog eens heel snel.https://nl.linkedin.com/in/gerardboonstrahttp://gerardboonstra.blogspot.nl/Ook voor een advies over belastingzaken, afkoop (klein) pensioen of het opzetten van uw administratie kunt u bij hem terecht.