SCHEPT DE VERGRIJZING NIEUWE WERKGELEGENHEID?

      Reacties uitgeschakeld voor SCHEPT DE VERGRIJZING NIEUWE WERKGELEGENHEID?
Delen

Jarenlang werd er onheilspellend geschreven, gepraat en gedacht over de golf van “˜Babyboomers’ die aanstaande was. Die de zorg duurder zouden maken, “˜ons pensioen’ zouden opeten en die zouden zorgen voor een tekort op de arbeidsmarkt.

Wat moesten wij voor maatregelen nemen om de rest van de werkende massa tevreden te houden?

AOW-leeftijd wordt stapsgewijs verhoogd

Nou, bedachten de “˜visionairs’ uit Den Haag, laten we om te beginnen de AOW-leeftijd maar stapsgewijs verhogen. Zodat de ouderen wat langer aan het werk blijven. Niet wetende dat werkgevers er een heel andere mening op na hielden. Wat moesten zij met die mensen van 55 jaar en ouder (intussen ingehaald door 45 jaar en ouder). Ze waren te duur, waren niet met hun tijd meegegaan en keken alleen maar uit naar de volgende vakantie.

Pensioenpot snel leeg?

Stap 2 was de pensioenvoorzieningen onder handen nemen. Als al die ouderen daar massaal van zouden genieten zou de pot snel leeg zijn. Niet wetende dat actuarieel rekenaars bij pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen heus wel rekening zouden houden met veranderde omstandigheden en daaraan gekoppelde pensioenpremie.

Tenzij de pensioenpremie onderdeel moest gaan worden van mooie koopkrachtplaatjes en betaalbaar moest blijven voor de werkgever(s). Ja, dan kan je nog zoveel rekenen, dan weet je zeker dat er op termijn een tekort kan gaan ontstaan.

Als je daarnaast als regering allerlei maatregelen bedenkt om de dekkingsgraad van pensioenfondsen naar beneden te krijgen, rekenrente naar een armzalige 1%, weet je zeker dat er aan het eind van de rit niet meer geí¯ndexeerd kan gaan worden en zelfs kortingen dreigen. Weet men in Den Haag eigenlijk wel dat stijgingen van aandelen op de effectenbeurs kunnen bijdragen aan een hogere reserve van pensioenfondsen.

Decennium     Start koers      Laatste koers  Rendement (AEX)

1983-1989      45,38               136,59             201%

1990-1999      136,59             671,41             392%

2000-2009      671,41             335,33             -50%

2010-2015      335,33             441,82             32%

Massaontslagen worden opgevangen door vertrek ‘Babyboomers’ van arbeidsmarkt?

Maar nu mag de regering eindelijk wat vriendelijker gaan doen naar al die mensen die binnen afzienbare tijd de arbeidsmarkt gaan verlaten, terwijl zij nu nog in het bezit zijn van een baan. En groot goed trouwens, welke oudere werknemer kan dat nog zeggen.

Massaontslagen zijn aan de orde van de dag, nu grote winkelketens bij bosjes omvallen. Terecht of om heel andere redenen. Failliet gaan en daarna zonder schulden doorstarten kan ook heel mooi zijn voor de durfinvesteerder. Lak aan de man of vrouw die op straat komt te staan. Die misschien terug mag komen, maar dan wel tegen een lager salaris.

Gelukkig bestaat er nog zoiets als vergrijzing. Zodat de opengevallen arbeidsplaats kan worden ingenomen door een schoolverlater, een jongere of een wat ouder iemand, die nu werkzoekend thuis zit.

De ouderen kunnen vanaf dan zorgen voor het op peil houden van de economie.

LANG LEVE DE VERGRIJZING

Bron: http://gerardboonstra.blogspot.nl/

 


Delen

About Gerard Boonstra

Het kan handig zijn om iemand stand-by te hebben voor de boekhouding, salarisadministratie of afdeling Personeelszaken. Want plotseling valt er iemand uit, of er is ineens een tijdelijke piek in de werkzaamheden.Als u op dat moment kunt beschikken over een ervaren kracht voor desnoods een paar uur per week, maand of kwartaal scheelt dat veel kopzorgen. U gaat geen vaste verplichtingen aan en voor de kosten hoeft u het ook niet te laten.Voorkeur voor ondersteuning in regio A'dam/ NH en/ of Westfriesland.- Maar ook rest van Nederland uiteraard mogelijk en bespreekbaar.Informeer eens via een mail naar de mogelijkheden. Doe dit via gp653@quicknet.nl. U krijgt altijd antwoord. En meestal ook nog eens heel snel.https://nl.linkedin.com/in/gerardboonstrahttp://gerardboonstra.blogspot.nl/Ook voor een advies over belastingzaken, afkoop (klein) pensioen of het opzetten van uw administratie kunt u bij hem terecht.