6 nieuwe functies voor de recruitmentafdeling

      Reacties uitgeschakeld voor 6 nieuwe functies voor de recruitmentafdeling
Delen

6 nieuwe functies voor de recruitmentafdeling

Onlangs verscheen er op de Amerikaanse website “Fistful of talent“ een blog waarin Holland Dombeck McCue stelt dat recruiters meer op marketeers zouden moeten lijken. Een logische stelling, want bij recruitment worden steeds meer marketingtactieken toegepast en zowel de recruitment- als marketing-afdeling spelen allebei een cruciale rol bij het verkondigen van de missie van de organisatie.

Marketing is echter een specialisme op zich en de vraag is dan ook of het realistisch is om van de gemiddelde recruiter te vragen om deze rol te vervullen. Holland Dombeck McCue pleit er dan ook voor om niet nog meer traditionele recruiters aan te nemen, maar om juist marketingachtige functies aan de recruitment-afdeling toe te voegen.

In het artikel worden 5 rollen benoemd. Ik heb de functies die Holland Dombeck McCue benoemd als basis genomen en er een eigen lijstje van 6 (!) van gemaakt:

Employer Brand Manager / strateeg:

Deze persoon slaat een brug tussen het employer brand en het consumentenmerk. Hij of zij heeft goed inzicht in de missie en corporate doelstellingen van de organisatie en bepaald op basis daarvan de recruitment strategie waarmee de juiste personen geworven kunnen worden voor het realiseren van deze doelstellingen.

Recruitment marketeer:

Deze persoon zorgt er middels gerichte inzet van bijvoorbeeld zoekmachinemarketing, sociale media, e-mailmarketing en online advertenties voor dat geschikte kandidaten worden getriggerd om vacatures te bekijken, de werkenbijsite te bezoeken of zich in te schrijven voor de talentpool.

Content specialist:

Met behulp van content wordt het employer brand geladen. De content specialist kan de tekstuele vertaling maken van merk naar kandidaat waarmee aan potentií«le medewerkers kan worden overgebracht hoe het is om te werken voor je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven en publiceren van blogs, maar ook het schrijven van vacatureteksten en artikelen voor een e-mailnieuwsbrief die wordt verzonden aan kandidaten in de talentpool.

Designer:

In tegenstelling tot de tekstuele vertaling van het merk door de content specialist, zorgt de designer juist voor een visuele vertaling van het werkgeversmerk. De designer kan bijvoorbeeld de vormgeving van social media banners, advertenties, recruitmentvideo’s en e-mailnieuwsbrieven voor zijn of haar rekening nemen. Door ontwerpen te creí«ren die goed aansluiten bij de doelgroep kan de aandacht van de juiste potentií«le kandidaten getrokken worden.

Social Media Coí¶rdinator/Community Manager: 

Dit is de beste vriend van de eerder genoemde personen. Deze persoon coí¶rdineert alle social media-inspanningen rondom de acquisitie van talent. Hij maakt een in overleg met de content specialist een content distributiekalender, meet sentimenten en promoot het employer brand.

Recruitment analist: 

Meten is weten. De recruitment analist onderzoekt, analyseert en rapporteert alle recruitmentactiviteiten, inclusief de marketinginspanningen. Deze persoon maakt aantoonbaar wat de investeringen in recruitmentactiviteiten opleveren (ROI), zodat de activiteiten geoptimaliseerd kunnen worden en bijgestuurd kan worden waar nodig.

Vragen?

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op (0641773112). Onze specialisten staan je graag te woord!

Succes met de recruitment!


Delen

About Maurice Hennevelt

Zoals je al hebt gezien, mijn naam is Maurice Hennevelt. Ik ben co-founder, CEO en Recruitment Marketeer bij Recruitmentwise in Almelo en gespecialiseerd in Online Recruitment Marketing. Ik heb een passie voor internet, recruitment, marketing en communicatie en ben er van overtuigd dat wij er door de inzet van online marketing en online recruitment marketeers voor kunnen zorgen dat onze opdrachtgevers maximaal rendement uit hun recruitment kunnen halen.

Als je meer wilt weten over wat ik voor je kan betekenen, kijk dan eens op de website van Recruitmentwise of neem contact met mij op. Uiteraard altijd geheel vrijblijvend.