Verhoog je productiviteit in de wintermaanden!

      Reacties uitgeschakeld voor Verhoog je productiviteit in de wintermaanden!
Delen

productiviteit in de winterGebrek aan daglicht, collega’s die geveld zijn door de griep en de laatste loodjes tot het einde van het jaar: hoe zit het eigenlijk met de productiviteit tijdens de wintermaanden? Robert Half deed onafhankelijk onderzoek onder 200 Nederlandse HR-managers naar productiviteit op de werkvloer tijdens de wintermaanden.

Wat gebeurt er met de productiviteit op de werkvloer in de winter?

De opvallendste conclusies uit het onderzoek waren:

  • 28 procent van de Nederlandse HR-managers merkt een verminderde productiviteit bij werknemers tijdens de wintermaanden.
  • Een derde (29%) van de HR-managers zegt bovendien zelf ook minder productief te zijn tijdens de wintermaanden.
  • Volgens Nederlandse HR-managers zouden extra initiatieven de productiviteit van werknemers tijdens deze donkere maanden kunnen stimuleren. De top vier is:
  1. Gezondheidsinitiatieven 34%
  1. Teambuildingactiviteiten 27%
  1. Thuiswerken 26%
  1. Kortere werkdagen 14%

“Met nog maar iets meer dan een maand tot het einde van het jaar, wegen de laatste loodjes zwaar. Bovendien zorgt een gebrek aan zonlicht er ook voor dat werknemers en managers moeite hebben om hun productiviteit te behouden”, vertelt Stephan Renken, Managing Director Robert Half Belux. “Af en toe een frisse neus halen en goede verlichting op de werkvloer kan al een groot verschil maken. Ook helpt het om alvast vooruit te kijken: de jaaractiviteiten evalueren en afsluiten en nieuwe plannen maken voor het nieuwe jaar zorgen voor een positieve dynamiek binnen de organisatie.”

 Tips om productief te blijven in een infographic

Meer tips om productief te blijven in de wintermaanden vind je in de onderstaande infographic!

Robert Half - Infographic Productiviteit wintermaanden

 

– persbericht –

De vogeltjes zingen, het zonnetje schijnt; in de zomermaanden kost het nooit zoveel moeite om je bed uit te komen, terwijl je in de donkere wintermaanden bij het gaan van de wekker, je het dekbed liever nog een keer over je schouders trekt. Merk jij ook dat je in de wintermaanden minder productief bent? En wat doe jij er aan om je productiever te voelen? Gebruik je één of meerdere van de bovenstaande tips, of heb je zelf een tip, laat het ons weten in de comments!


Delen