Visuele content maakt vacature aantrekkelijker

Delen

vacature creatiefHoe schrijf je de juiste vacaturetekst? Een vraag die vaak wordt gesteld maar misschien nét iets anders geformuleerd moet worden. Als vervolg op de tekst: ‘Tover je vacaturetekst om in een magneet’ wil ik een aantal andere mogelijkheden belichten om de juiste mensen te werven. Mogelijkheden waarbij de nadruk niet zo zeer op het schrijven van een tekst ligt maar op iets anders. Het blijkt namelijk dat “˜content met visuele aspecten een groter publiek bereikt dan tekst’. Daarnaast wordt visuele content vaker gedeeld op sociale platformen. Aangezien negentig procent van de informatie die naar onze hersenen wordt verstuurd visueel is, zullen we ons daar meer op moeten richten! We nemen visuele informatie dan ook sneller op dan tekst: maar liefst 600.000 keer sneller.

We moeten op een andere manier met “˜vacatureteksten’ aan de slag en hiervoor geef ik je een aantal tips.

Tips voor goede vindbaarheid van je vacature:

  • Infographics: Een infographic of informatieve illustratiegeeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit kan voorkomen in de vorm van een kaart, grafiek, bord, instructieve tekening of een interactieve applicatie. Veel infographics vind je bijvoorbeeld op Pinterest .
  • Prezi’s: steeds vaker zie je vacatures (maar ook CV’s!) gemaakt in Prezi. Prezi is een website waarop je digitale presentaties kunt maken. Deze presentatie staat dan niet op verschillende dia’s zoals bij PowerPoint-presentaties, maar op een oneindig groot wit vel digitaal papier. Op dit vel schrijf je de onderdelen van jouw verhaal/ vacature. Daarna maak een route (“˜pad’) langs die verschillende onderdelen. Via de pijltjes onder de presentatie kan de sollicitant van je Prezi dat pad dan heel gemakkelijk volgen en een goed beeld krijgen van de openstaande positie.
  • Video’s: in plaats van de vacaturetekst is het veel leuker om gelijk via videobeelden bij het bedrijf en de openstaande positie binnen te kijken. In een korte tijd krijgen potentiele sollicitanten een compleet en enthousiast beeld van hun werkplek, hun werkdag en hun toekomstige werkgever. Een indruk en gevoel wat je met een onbeperkt aantal woorden niet achter kan laten. Bedenk een goed verhaal wat je doelgroep aanspreekt en vertel dit via goede videobeelden. Een goed voorbeeld kun je hier

Visuele content is de ideale mix van verleiden (het oog wil ook wat), informeren en overtuigen. Goede visuele content zorgt voor meer engagement, het versterkt je merk, is goed voor je vindbaarheid en zorgt bovendien voor een directer emotioneel contact met je doelgroep. SHOW, DON’T TELL!


Delen

About Laura van de Lindeloof

Na mijn studie Commerciele Economie ben ik gestart als intercedent. Als vervolg ben ik bij een MKB organisatie me verder gaan ontwikkelen als HR professional. Na zeven jaar kennis en ervaring heb ik de sprong in het diepe gemaakt om een eigen bedrijf op te zetten. Assist Management specialiseert zich in een breed HR dienstenpakket voor MKB bedrijven. Online Job Campaigns ondersteunt organisaties bij de online werving van het juiste talent.

laura lindeloof

1 comment on “Visuele content maakt vacature aantrekkelijker

  1. Pingback: Visuele content maakt vacature aantrekkelijker - Werken in een Callcenter Werken in een Callcenter

Comments are closed.