Doorgroeimogelijkheden ICT-specialist niet rooskleurig

Delen

doorgroeimogelijkheden it ICT-specialisten in Nederland hebben op dit moment veelal geen concrete doorgroeimogelijkheden bij het bedrijf waar ze op dit moment werkzaam zijn. Tot deze nogal schokkende conclusie kwam ICT-vacaturesite Bonque.nl.

Geen doorgroeimogelijkheden

Van de 314 ondervraagde ICT-specialisten gaf een ruime meerderheid (65%) aan geen doorgroeimogelijkheden te hebben bij het bedrijf waar hij of zij op dit moment werkzaam is. Bij 28% van deze groep zijn er wel doorgroeimogelijkheden aanwezig, maar slechts sporadisch. De overige 7% van de ondervraagden heeft wel uitzicht op verbetering in zijn/haar huidige werksituatie.

Nederlandse economie

Wellicht is dit resultaat debet aan de staat van de algehele economie op dit moment, maar het zijn in ieder geval geen mooie cijfers voor de in Nederland werkzame ICT-specialist. Als we het Centraal Bureau voor de Statistiek moeten geloven zal het gedurende 2014 beter worden; dit kwartaal is de Nederlandse economie weer 0,5% gegroeid t.o.v. het voorgaande kwartaal. Laten we hopen dat deze enquíªte begin 2015 een heel andere conclusie heeft.

Bonque.nl is dé IT vacaturesite, met alleen vacatures van directe werkgevers. 

– persbericht –


Delen

2 comments on “Doorgroeimogelijkheden ICT-specialist niet rooskleurig

 1. Pingback: Doorgroeimogelijkheden ICT-specialist niet rooskleurig « Werken in een Callcenter Werken in een Callcenter

 2. Marieke

  Het eerste wat ik dacht is: dit onderzoek is niet gehouden onder IT-ers die werkzaam zijn bij een ICT organisatie. En inderdaad… de voetnoot bevestigd dit.

  Mijn ervaring (inmiddels 8 jaar binnen de ICT) is absoluut het tegenovergestelde. Niet voor niets investeren wij enorm in onze medewerkers betreft opleiding en ontwikkeling. Juist om de medewerker te laten doorstromen naar een hoger level en niet om hem te laten zitten waar hij zit. En wij zijn niet de enige ICT organisatie die dat doet.

  Daarnaast ken ik ook vele niet IT bedrijven die wel een grote interne IT organisatie hebben en OOK enorm veel investeren in de medewerkers en doorgroei juist erg aanmoedigen en stimuleren. Van profit tot non-profit.

  Kortom; ik vind het artikel iets suggereren wat niet helemaal strookt met de werkelijkheid. Ik vermoed dat dit onderzoek is gehouden onder IT-ers die werkzaam zijn in het MKB met niet grotere IT-afdelingen dan 3 man. Dan klinkt het ook best logisch dat je geen doorgroei kan aanbieden, de functies zijn er simpelweg niet en dan kom je gauw aan het welbekende ” glazen plafond”. Neem daarin mee dat het juist ook bij die organisaties erg interessant is om de IT in zijn geheel of deels uit te besteden waardoor de toekomstperspectieven van de IT-er inderdaad kleiner worden.

  Crisis of niet, niemand zit er op te wachten dat zijn goede medewerkers uitstromen omdat zij het elders beter kunnen krijgen.

Comments are closed.