ICT-er begrijpt vacaturetekst vaak niet….

vacaturetekst vaak onbegrijpelijk
Delen

vacaturetekst vaak onbegrijpelijkVacaturetekst worden niet altijd begrepen

ICT specialisten die op zoek zijn naar een nieuwe baan kunnen vaak niet goed uit een vacaturetekst opmaken wat een functie precies inhoudt. Veelal wordt dit veroorzaakt doordat de vacatureteksten onvolledig zijn of dat de vacatures mooier worden voorgedaan dan dat ze in werkelijkheid zijn.

 

Uit vacaturetekst blijkt vaak functie-inhoud niet goed

Uit een onderzoek van de IT vacaturesite Bonque.nl onder ruim 600 IT specialisten is gebleken dat bijna de helft van alle ondervraagden (47%) na het lezen van een vacaturetekst niet precies begrijpt wat er verwacht kan worden van een functie. Bedrijven kunnen hierdoor geschikte sollicitanten mislopen, doordat de ICT specialist misschien niet solliciteert op de openstaande vacature. Ook van het tegenovergestelde is sprake; vacatures worden mooier voorgedaan dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Daadwerkelijke en functie-inhoud in vacaturetekst komen niet overeen

Zelfs nadat een ICT specialist is aangenomen komt het voor dat een functie een andere inhoud heeft dan werd verwacht. Bij bijna de helft van de ondervraagde ICT specialisten (44%) had de nieuwe functie niet de inhoud die door de vacaturetekst en de sollicitatiegesprekken werd geschetst. Van deze groep is 30% weer op zoek gegaan naar een andere baan.

Lees het volledige onderzoek hier

– persbericht –

Het schrijven van een goede vacaturetekst vraagt de nodige tijd en aandacht… Want een vacaturetekst schrijven is het cruciale onderdeel van een recruitmentproces. De perfecte vacaturetekst moet vindbaar zijn, de juiste kandidaat aanspreken en aanzetten tot solliciteren. De tekst moet specifiek en toch bondig de functie omschrijven, en het liefst ook nog de bedrijfscultuur weergeven. Dat zijn nogal wat eisen! Op Hi-RE.nl publiceren we regelmatig artikelen die gaan over het schrijven van vacatureteksten en die tips geven voor het schrijven van een wervende tekst die ook de juiste doelgroep aanspreekt. Deze artikelen vind je hier


Delen

1 comment on “ICT-er begrijpt vacaturetekst vaak niet….

  1. Pingback: ICT-er begrijpt vacaturetekst vaak niet…. « Werken in een Callcenter Werken in een Callcenter

Comments are closed.