Ondernemen: Trek een streep in het zand

Delen

ondernemen is strepen trekkenVerlies terwijl je bezig bent nooit uit het oog waarom je het doet…. vanaf dag één dat ik onderneem met Voor Tekst weet ik waarom ik het doe: waarde toevoegen met tekst.

Ondernemen is strepen trekken en waarde toevoegen met tekst is meer dan het hele alfabet gebruiken en keihard werken. Als je dan een ondernemende tekstschrijver bent, betekent waarde toevoegen dikke vette strepen trekken om je doel te bereiken. Soms zijn dat strepen door je omzet. Nooit zijn dat strepen door kwaliteit. Het vaakst moet ik op mijn strepen staan als het gaat om snelheid en authenticiteit.

Snelheid

Even een tekst schrijven. Schrijven is een creatief proces, en creativiteit komt niet op commando, althans niet bij mij. Ook is het vak van tekstschrijver er één van schrijven en schrappen. Hoe dat werkt? Ik zet een tekst op, zie het als een grove schets. Vervolgens laat ik de tekst rusten, om er letterlijk een nachtje over te slapen of om er een paar uur later met een frisse blik doorheen te gaan. Ik schrap, scherp aan en perfectioneer. Voeg zoekwoorden toe als nodig. Verwijder clichés, inkoppertjes en dubbelingen. En omdat vier ogen meer zien dan twee, gaat elke tekst vervolgens langs een collega-tekstschrijver voor dat puntje op de i.

Dus bel je mij om per omgaande een tekst aangeleverd te krijgen, krijg je nul op het rekest. Geduld is een schone zaak.

Authenticiteit

Een tekst voor iedereenEven uitleggen: voor mij zijn authentieke teksten teksten waarin de woorden van de afzender perfect vertaald zijn, zodat niet iedereen maar alleen de juiste doelgroep écht wordt bereikt. Soms is die doelgroep een groep mensen, bijvoorbeeld mensen die zich orií«nteren op een nieuwe dakkapel of een verzekering willen afsluiten.  Soms bestaat de doelgroep uit één persoon: de ideale kandidaat voor een specifieke vacature of de ontvanger van een offerte.

Om doel en doelgroep te bereiken is input van de opdrachtgever cruciaal. De opdrachtgever kent zijn/haar doelgroep én product / dienstverlening immers het allerbeste. In sommige gevallen betekent dit dat er een duw- en trekspel plaatsvindt om de juiste informatie boven water te krijgen. Dat spel speel ik inmiddels zo vaak dat ik er best goed in ben geworden, al zeg ik het zelf. En als ik het spel verlies, dan verlies ik de opdracht. Want zonder goede input (briefing) geen goede tekst, dus zonder input geen tekst van mij.

ondernemen - 2Eerlijk is eerlijk

Ik ben een paar keer in de valkuil gestapt. Die van snelheid en van authenticiteit. Soms met het linkerbeen in de ene kuil en tegelijkertijd met het rechterbeen in de andere. Zelfs kort geleden nog. Terwijl ik dacht dat ik de grond waterpas had gestreken, bleek de valkuil dieper dan verwacht. Dat was een pijnlijke val. Een leerpunt. Streep eronder.


Dit blog maakt deel uit van de blogreeks Rework, waarvoor ik geí¯nspireerd ben door het boek Rework van 37signals. Het hoofdstuk “˜trek een streep in het zand’ vind je op pagina 51. 


Delen

About Nicol Tadema - de Voor

Nicol Tadema – de Voor van VoorTekst schrijft op Hi-RE.nl over arbeidsmarktcommunicatie, geeft tips over het schrijven van vacatureteksten, maar ook over online recruitment en SEONaam: Nicol Tadema – de Voor

Beroep: Tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten

Bedrijf: VoorTekst

 

Professioneel profiel van Nicol Tadema – de Voor

Recht door zee, eigenwijs, creatief, scherp, zonder omweg en met visie: Nicol Tadema – de Voor blogt, zoals zij zelf is. Veel blogs over vacatureteksten, het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie, omdat daar gewoon veel over te vertellen is. Maar ook blogs over arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen, online recruitment, SEO en gerelateerde events deelt Nicol hier op Hi-Re.

Na een marketingloopbaan van zo’n 10 jaar in de werving- en selectiebranche, bundelde Nicol in 2011 haar passie voor schrijven, kennis van arbeidsmarktcommunicatie en ondernemersdrift. Met als resultaat: Voor Tekst, het tekstbureau voor online (arbeidsmarkt-) communicatie. In 2013 is daar de service Voor Vacaturetekst aan toegevoegd, het gespecialiseerde tekstbureau voor vacatureteksten. Samen met haar team van tekstschrijvers schrijft Nicol tekst die doel treft.

Waar kun je  Nicol Tadema – de Voor online vinden?

Website Nicol - Voor Tekst E-mailadres Nicol Tadema – de VoorLinkedIn profiel Nicol Tadema – de Voor Nicol op FacebookNicol Tadema – de Voor op Google+Voor Vacaturetekst op TwitterVoorTekst op Twitter

Contactgegevens Nicol Tadema – de Voor

Mobiel +31 (0)6 11760846

E-mail: nicol@voortekst.nl

Meer artikelen van Nicol vind je hier...

1 comment on “Ondernemen: Trek een streep in het zand

  1. Pingback: Ondernemen: Trek een streep in het zand « Werken in een Callcenter Werken in een Callcenter

Comments are closed.