HRM Blog Artikelen Top 10 Juni 2014

Top 10 HRM Blog Artikelen Juni 2014
Delen

HRM Blog Top 10Elke maand publiceren we op Hi-RE.nl een heleboel  HRM blog artikelen en daar zitten gewoon heel wat goede, leuke en interessante artikelen bij. HRM Blog artikelen die ook de bezoekers van Hi-RE.nl goed gelezen en gewaardeerd worden en aangezien we bij Hi-RE dol zijn op lijstjes stellen we maandelijks een top 10 samen. Een Top 10 met daarin de HRM Blog artikelen die in die maand het beste gelezen zijn én ook in die maand gepubliceerd zijn. Gewoon om de artikelen (en natuurlijk de auteurs), die het meest gelezen zijn nog een keer in het zonnetje te zetten!

Samenstellen HRM Blog Top 10

Bij het samenstellen van deze top 10 hebben we alleen gekeken naar de artikelen van bloggers, dus niet naar artikelen van de redactie. Ook hebben we vaste items als de cv 2.0, infographics etc. buiten beschouwing gelaten (die zijn juist zo leuk om aan het einde van het jaar te doen ;) ). Voor een plaatsje in de Top 10 hebben we gekeken naar het aantal keren dat een artikel gelezen is, getwitterd, geliked etc. Dit bij elkaar genomen, maakt dat een artikel in de Top 10 terecht komt. Overigens betekent het niet dat, als een artikel niet in de Top 10 staat, dat het niet goed gelezen is. De onderlinge verschillen zijn vaak klein, met grote uitschieters daar gelaten.

HRM Blog artikelen Juni 2014

Top 10 HRM  Blog Juni 2014 - Nieuwste recruitment trends op het recruitment event:  iRecruitExpo Nieuwste recruitment trends op #iRecruitExpo door Mervyn Dinnen

De nieuwste recruitment trends stonden tijdens de iRecruitExpo centraal. Onlangs bezocht ik samen met het team van Broadbean dit twee dagen durende event in Amsterdam wat bestond uit een congres en een tentoonstelling. Meer dan 60 sprekers spraken over thema’s varií«rend van technologie en mobiliteit tot “˜branding’ en toekomstige recruitment modellen, aangevuld met verschillende “˜case studies’ en “˜thought leader’ presentaties.

Lees meer.

Assessments bewegen mee met de nieuwe tijd door Jouko van Aggelen & Martijn Bakker

HRM Blog Top 10 Juni - AssessmentsTests en toetsen hebben een lange geschiedenis, maar het lijkt alsof we inmiddels niet meer zonder kunnen. In werving en selectie, maar ook daarbuiten neemt de druk om te testen en mensen met alkaar te vergelijken toe. Dat is reeds zichtbaar op scholen, waar het belang van CITO-scores groot is. Ook bedrijven zoeken steeds meer houvast bij het kwalificeren van hun talent. Het assessment past zich aan. Games, social media en mobiel testen spelen een steeds grotere rol.

Hoe hebben assessments zich door de jaren ontwikkeld en waar gaan we heen op het gebied van assessments? Jouko van Aggelen en Martijn Bakker zijn verbonden aan Cubiks, specialist in het  live en online assessen en ontwikkelen van talent, nemen ons vandaag mee terug in de tijd en kijken morgen met ons vooruit naar de toekomst van assessments!

Lees verder….

HRM Blog Top 10 - traditionele uitzendbureau vs online media

Het traditionele uitzendbureau vs. online media door Danií«lle van Raaij

Op zoek naar een baan? Dan zat je twintig jaar geleden met een kop koffie de advertenties in de krant te omcirkelen en verstuurde je per post brieven of ging je persoonlijk langs. Zoek je vandaag de dag naar werk of overweeg je een nieuwe carrií¨restap, dan doe je dat online. Het sollicitatieproces wordt steeds verder gedigitaliseerd en data groeit explosief door het uploaden van cv’s op internet. De online mogelijkheden brengen de uitzendbranche in beweging en de traditionele uitzendbureaus moeten concurreren met het groeiend aantal online vacaturebanken. Maar welke kansen bieden de online media voor de uitzendbureaus?

Lees meer

HRM Blog Top 10 - Personal branding - Annemarie van Gaal

Wat jij over Personal Branding kunt leren van succesvolle zakenvrouw Annemarie van Gaal door Saskia Postma

In een markt die overloopt van concurrentie voor bijna iedere trainer, consultant, coach of interim manager, heb je een sterk persoonlijk merk nodig om jezelf te onderscheiden en je klant te overtuigen van jouw toegevoegde waarde.

Annemarie van Gaal is een mooi voorbeeld van een bijzonder sterk merk. In het onderstaande artikel zal ik de vijf succesfactoren behandelen die Annemarie van Gaal hebben gemaakt tot een van de meest succesvolle zakenvrouwen. Het zijn zaken waarin jij als persoonlijk merk ook succesvol in kunt zijn, alleen wellicht op een iets andere schaal.

Lees verder

HRM Blog Top 10 - De vakantietijd komt eraan! Vergeet niet je out of office-reply in te stellen. Negen tips voor een goede out of office-reply

Negen tips voor een goede out of office-reply door Nicol Tadema – De Voor

De eerste werkdag na je vakantie. Meestal ben je die dag kwijt aan het lezen van alle e-mail die je tijdens je afwezigheid hebt ontvangen. Alle mensen die bijdragen aan je overvolle mailbox, hebben je out of office-reply gehad. Dat zijn er vast heel veel.

Deze bekende zakenrelaties, prospects en collega’s hebben je stuk voor stuk jou een e-mail gestuurd waarin ze doelgericht een vraag stellen of interessante informatie delen met jou willen delen. En wat krijgen ze binnen 1 seconde terug in de mailbox?

“Van 30/06/2014 tot 15/07/2014 ben ik niet aanwezig. Ik ben niet in staat om uw e-mail te beantwoorden. Uw bericht wordt niet doorgestuurd en niet gelezen. Ik zal uw e-mail beantwoorden zodra ik terug ben.”

Gemiste kans. Je onpersoonlijke out of office-reply helpt je zakenrelaties, prospects en collega’s niet verder. Zeker niet omdat er (in viervoud) wordt vermeld wat er vooral allemaal niét gebeurt. Ga je dit jaar liever voor een out of office-reply die klantvriendelijk, persoonlijk en merkversterkend is? Die vertelt wat ér wel mogelijk is? Terwijl je gewoon kan genieten van je vakantie? Doe je voordeel met deze negen tips voor een goede out of office-reply!

Lees verder

HRM Blog Top 10 - complimentenComplimenten als smeerolie voor je bedrijf; 5 gouden tips! door Esther Popelier

“It’s all about the money!” Bij het uiten van waardering en het motiveren van werknemers wordt er al snel gedacht aan hoge(re) salarissen en bonussen. Hoe hoger de financií«le vergoeding, hoe harder werknemers gaan werken. Niets is echter minder waar! Uit onderzoek van McKinsey, een internationaal management consulting bedrijf, is gebleken dat de grootste niet-financií«le motivator voor werknemers het ontvangen van een compliment is. Het gaat zelfs zo ver dat deze motivator zelfs krachtiger is dan een financií«le vergoeding. Goed nieuws in tijden van bezuinigingen en de bijbehorende efficií«ntere bedrijfsvoering. In tijden van crisis, maar ook zeker daarbuiten zijn complimenten smeerolie voor je bedrijf. Ze kosten niets, maar zijn van grote waarde!

Lees verder

HRM Blog Top 10 - Veel mensen zijn zich niet bewust van het effect van hun zakelijke e-mails op bijvoorbeeld arbeidsrelatiesEmail en arbeidsrelaties door Marijke Tolboom

Veel mensen zijn zich niet bewust van het effect van hun zakelijke e-mails. Best gek, e-mail heeft invloed op het welbevinden van mensen. Het komt dan ook geregeld voor dat een e-mail de arbeidsrelatie schaadt, aanleiding is voor een ziekmelding of erger.

Zo was deze stevige e-mail aanleiding voor een ontslagzaak eind 2013:

“WAAR IS GVD (gecensureerd) DAT NIEUWSBERICHT VAN GZ VIP-KAARTEN. DIT IS GDVDGDVRDMM (gecensurereerd) AL DEZE OCHTEND GEMAAKT!!!!!!!!! IK BEN ENORM BOOS EN GEFUCKED, PRUTSER.“

De auteur van deze e-mail, een directeur, wilde dat een werknemer met grote spoed iets met een nieuwsbericht zou doen. Het effect van zijn e-mail was echter dat de werknemer zich beledigd en geschoffeerd voelde. De werknemer ging zelf naar de kantonrechter voor ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Hij kreeg die met een dubbel zo hoge vergoeding. Het ligt er vaak niet zo dik bovenop als in bovenstaand voorbeeld maar er worden dagelijks e-mails verstuurd die net zo ineffectief zijn. Als arbeidsrechtjurist heb ik heel wat e-mails gelezen waar zelfs ik, als buitenstaander, het warm van kreeg.

Lees verder

HRM Blog top 10 - Verzuim - kop in het stand stekenVerzuim, waarom je kop in het zand steken niet werkt! door Nicoline van Klaveren

Bij veel ondernemingen staat ieder jaar het verlagen van het verzuim in de top 10 van aandachtspunten. In januari gaan zij fris van start met het vaste voornemen er nu echt iets aan te gaan doen. Helaas gaat het met die voornemens vaak net zo als de voornemens om meer te sporten, stoppen met roken en af te vallen. Ze zijn vaak al snel gestrand.

Over een andere boeg

Zo ook Cas, een persoonlijke vriend van mij én directeur van een goedlopende zaak in bedrijfskleding. Hij is begin van het jaar overgestapt van een logge, landelijke arbodienst naar een kleinere, lokaal opererende arbodienst. Hij wilde het totaal over een andere boeg gooien en de gekozen arbodienst heeft hem met een prachtige presentatie overtuigd. Toch is hij niet tevreden als hij contact met mij opneemt. “Voor elk wissewasje moet ik betalen” begint hij, “ook voor zaken waar ik helemaal niet om heb gevraagd maar die op eigen initiatief worden gedaan. En als mijn verzuim nu zienderogen afnam….”

Lees verder

Top 10 HRM Blog Juni - Assessment Business CaseAssessment als business case! door Patrick van Loon

‘Wat is belangrijk voor de business? En voor HR-managers? Niet dat assessment een goede voorspeller is, dat weten we inmiddels allemaal wel. Maar wat een assessment oplevert, in klinkklare munt! Een business case dus! Daar gaat het immers om. Je investeert om een hoger rendement te krijgen!’

De zin van assessment

Ik ben onlangs geí¯nterviewd over assessments voor een bijlage bij een artikel over leiderschap in het blad Management Team. In datzelfde blad staat een interview met Dr. Wouter Schoonman, die vanuit de wetenschap aangeeft wat de zin van assessment is en de feilbaarheid van mensen bij het beoordelen van anderen. Dat kan hij als geen ander!

Wat kan ik daar als algemeen directeur van Kenhardt nou aan toevoegen? Dat wij voldoen aan de kwaliteitseisen van Wouter Schoonman? Dat wij in de afgelopen jaren meer dan 15.000 mensen hebben beoordeeld? Dat onze senior assessment consultants allemaal de titel van Registerpsycholoog NIP dragen? Dat ze minimaal 10 jaar ervaring hebben als assessment specialist, enz.? Natuurlijk hele mooie gegevens, maar niet spraakmakend.

Lees verder

Top 10 HRM Blog - Kandidaat ervaring - waarom je de kandidaat centraal steltDe kandidaat centraal stellen? Waarom? door Annemarie Stel

“Het besef begint steeds meer door te dringen dat de mens de enige en cruciale factor tot het succes van elke technologische ontwikkeling en ieder proces is”, zegt dit artikel op Recruiting Roundtable. Prachtige woorden. In flagrante tegenspraak daarmee staat de dagelijkse praktijk van recruitmentsystemen die zonder enige menselijke tussenkomst een kandidaat opzijgooien omdat deze vergeten is om een bepaald trefwoord te gebruiken. Komt geen levend wezen aan te pas.

Lees verder

Top 3 meest gelezen HRM Blog Nieuws

44% van de Nederlandse ICT’ers wordt maandelijks gehunt

Top 10 HRM Blog  - HRM Nieuws: Veel ICT'ers worden maandelijks benaderd voor een andere baan

Gemiddelde bonus van een ICT’er is  6.475 per jaar

44 procent van de Nederlandse ICT’ers wordt maandelijks gehunt. Daarmee worden ICT’ers zes keer zoveel benaderd voor een nieuwe baan dan de gemiddelde Nederlander. ICT’ers geven daarbij de voorkeur aan een authentieke benadering. De rol van de (professionele) recruiter is dan ook essentieel. Hierbij wordt kennis over de inhoud van de functie verwacht, het bieden van hulp aan Young Professionals bij salarisonderhandelingen en het zijn van een sparringpartner over de te maken loopbaankeuzes van MidCareers. Dit blijkt uit het onderzoek “˜ICT arbeidsmarktmonitor 2014′ van Intelligence Group en Sterksen onder 435 ICT’ers. Het gehele onderzoek is te downloaden op www.intelligence-group.nl

Lees meer….

HRM Blog top 10 - Nieuws: vacature achtbaantester

Vacature: Actieve senior gezocht om achtbanen te testen

Een Nederlandse kortingswebsite heeft een bijzondere vacature. Het bedrijf is op zoek naar een achtbaantester om de achtbanen van de Efteling en Walibi Holland aan een test te onderwerpen. Vorig jaar zocht de kortingswebsite ook al naar een achtbaantester. Vanwege de overweldigende respons van van vorig jaar, er kwamen bijna 1000 sollicitaties binnen, is er besloten om de actie ook in 2014 op te zetten.

Lees verder

Top 10 HRM Blog Nieuws - werkloos - 10 tips om werkloos te blijven10 tips om zéker werkloos te blijven als 50-plusser

De arbeidsmarkt toont een licht herstel in 2014: een half miljoen mensen vindt in 2014 een nieuwe baan. Wanneer u de 10 tips uit dit artikel toepast, weet u in ieder geval zeker dat u niet bij deze groep zult horen. Wij geven u namelijk 10 tips om zéker werkloos te blijven als 50-plusser.

Lees verder

Ook kans maken op een plek in de top 10 meest gelezen HRM Blog artikelen van de maand? Meld je dan aan als blogger. Hoe? Dat lees je hier


Delen

1 comment on “HRM Blog Artikelen Top 10 Juni 2014

  1. Pingback: HRM Blog Artikelen Top 10 Juni 2014 « Werken in een Callcenter Werken in een Callcenter

Comments are closed.