ViewMe maakt het recruiters makkelijker

      Reacties uitgeschakeld voor ViewMe maakt het recruiters makkelijker
Delen

ViewMe van Job Promo, nieuwe tool voor recruiters

Nieuwe tool ViewMe maakt selecteren personeel makkelijker voor recruiters

Job Promo, specialist in het online plaatsen van vacatures en optimaliseren van werving en selectieprocessen, introduceert ViewMe, een “˜tool’ voor video-interviewen. Met één druk op de knop kunnen kandidaten uitgenodigd worden voor een video-interview. Hiermee wordt het selectietraject makkelijker doordat een betere indruk ontstaat van de kandidaten. Vergelijken wordt eenvoudiger en de beste kandidaat pik je er zo tussenuit.

ViewMe volledig geí¯ntegreerd in recruitmentsysteem

De werking is simpel“, zegt Wouter Wertwijn, directielid van Job Promo. “Bedrijven plaatsen via ons recruitmentsysteem hun vacatures online. Bedrijven kunnen vervolgens zelf kiezen of ze een kandidaat die gereageerd heeft, uitnodigen voor een video-interview. De kandidaat ontvangt een digitale uitnodiging met een link naar ViewMe, bekijkt de instructie en de introductie van onze opdrachtgever en krijgt vervolgens drie vragen voorgelegd. De kandidaat kan met ieder willekeurig apparaat de opname maken, net zo lang totdat hij tevreden is over zijn antwoorden. Ook heeft de kandidaat de mogelijkheid een korte toelichting te schrijven. Is hij tevreden dan stuurt hij de video-antwoorden op en deze worden toegevoegd aan zijn digitale dossier bij de recruiter“, legt Wertwijn uit. “Job Promo heeft hiermee de primeur want ViewMe is de eerste video-interview-tool die volledig geí¯ntegreerd is in een recruitmentsysteem. Gebruikers hoeven dus niet twee systemen te koppelen of data over te hevelen.”

Voordelen

Eén van de voordelen van ViewMe is dat het een extra aanvulling is op het cv en de motivatiebrief van de kandidaat. Het beeld wordt completer en de kandidaten geven antwoord op dezelfde vragen waardoor vergelijken makkelijker wordt. Daarnaast wordt ook de fatale eerste indruk bij een sollicitatiegesprek voorkomen. Het scheelt de recruiter bovendien tijd omdat alleen kandidaten reageren die echt geí¯nteresseerd zijn in de baan. ViewMe is bovendien meertalig en naast Nederlands ook beschikbaar in Duits, Engels, en Frans. Bedrijven hebben bovendien zelf de mogelijkheid de introductie en de vragen op te nemen. Job Promo kan dit met haar eigen filmcrew ook professioneel regelen voor de bedrijven. Bedrijven kunnen ViewMe volledig in de eigen look & feel uitvoeren.

Vast bedrag

Job Promo kiest er voor om ViewMe tegen een vast bedrag per vacature aan te bieden. Ongeacht het aantal kandidaten dat bij die vacature wordt uitgenodigd en reageert. ViewMe is onderdeel van myRecruit en daarmee ook in abonnementsvorm beschikbaar voor bedrijven met een structurele wervingsbehoefte.

Enthousiast

Bedrijven die al werken met ViewMe zijn enthousiast. “Wij zetten video-interviewen in omdat daardoor het selectietraject efficií«nter wordt“, aldus Joris Vogel van Zonnefabriek. Een andere klant noemt als voordeel dat het geí¯ntegreerd is in het recruitmentsysteem waar ze al jaren mee werken. “Per vacature bepaal ik of ik video-interiewen aanzet.”

Video

Meer weten over ViewMe? In deze vide0 wordt meer uitgelegd over ViewMe.

– persbericht –


Delen