Acquisitie blijft blok aan been zelfstandige professionals

Delen

Liever geen acquisitieHoewel zelfstandige professionals (zp’ers) in diverse onderzoeken aangeven zelfstandigheid en autonomie het meest te waarderen aan hun werk, blijft acquisitie een belangrijk struikelblok.

Acquisitie; liever niet

79 procent van de zp’ers zegt het liefst ontzorgd te willen worden op het gebied van acquisitie. In 2013 gaf nog 65procent aan dat het binnenhalen van nieuwe opdrachten het meest lastige is aan het werk als zp’er. Dat blijkt uit het onderzoek van FastFlex, sourcing partner en managed service provider op het gebied van resource management, onder ruim 1.000 zp’ers.

Het onderzoek toont verder aan dat de economische tijden van invloed zijn op de situatie van zp’ers. Bijna 90 procent zegt dat het moeilijker is om nieuwe opdrachten te vinden en 80 procent geeft aan dat het opdrachtenaanbod beperkter is.

Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: “Hoewel het aantal zp’ers toeneemt en organisaties groeiende behoefte hebben aan de kennis en expertise van deze zp’ers, blijven ze moeite hebben om elkaar te vinden. Het blijft voor zp’ers lastig om op te vallen in een concurrerende markt. Het feit dat zp’ers aangeven het liefst ontzorgt willen worden op het gebied van acquisitie laat duidelijk zien dat dit nog steeds een hot topic is. Om je als zp’er te onderscheiden, kun je bijvoorbeeld denken aan verdere (persoonlijke) ontwikkeling en het proactief delen van beoordelingen van eerdere opdrachtgevers. Ook zal je als zp’er open moet staan voor vernieuwende samenwerkingsverbanden met zowel andere zp’ers als opdrachtgevers. Organisaties gaan namelijk in de nabije toekomst anders georganiseerd worden.“

Whitepaper
Naar aanleiding van het onderzoek publiceerde FastFlex in samenwerking met ABN AMRO de whitepaper Op naar zelfsturende netwerken van zp’ers? Deze is te downloaden via: http://www.fastflex.nl/nl-nl/media/whitepapers/trendrapport-op-naar-zelfsturende-netwerk-van-zp-e

Deze week nog meer op Hi-RE.nl

Transparantie & betalingstermijn belangrijkst voor zzp-ers
Assessments bewegen mee met de nieuwe tijd (1)
Assessments bewegen mee met de nieuwe tijd (2)
Nieuwe aanpak werkzoekenden: Hoe vind ik een baan–Bootcamp!
Vrij keuze arbeidsvoorwaarden drukt kosten
Het traditionele uitzendbureau vs. online media
Het werkgeversmerk bestaat niet meer
Mensen in kleuren; het kleuren-denken van de Caluwé
Personal branding: Wat je kunt leren van Annemarie van Gaal
Waar kun je de Zzp-ers vinden voor een opdracht of klus?’
Email en arbeidsrelaties
Complimenten als smeerolie voor je bedrijf; 5 gouden tips!
Negen tips voor een goede out of office-reply
Employer branding: verhalen over regie
Vacature: Achtbaantester gezocht!


Delen

1 comment on “Acquisitie blijft blok aan been zelfstandige professionals

  1. Pingback: Acquisitie blijft blok aan been zelfstandige professionals « Werken in een Callcenter Werken in een Callcenter

Comments are closed.