Internationale beloningstrends; 70 procent loon in NL ongewijzigd

Delen

beloningstrendsINTERNATIONALE BELONINGSTRENDS – ONDERZOEK IN 16 LANDEN

  • In 2014 blijft 70% van de lonen in Nederland ongewijzigd
  • Economisch uitdagend klimaat in Nederland zorgde voor daling in bonussen en bedrijfsresultaten
  • CFO’s in China kijken positief naar een stijging van de salarissen en bonussen

Ondanks het stijgende optimisme over de Nederlandse economie, heeft slechts een beperkt aantal CFO’s in Nederland (27%) het voornemen om de salarissen en bonussen van werknemers op de financií«le afdeling te laten stijgen. Dat blijkt uit onderzoek naar internationale beloningstrends van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financií«le professionals en administratief ondersteunend personeel. 2431 CFO’s uit 16 verschillende landen hebben meegedaan aan dit onderzoek, waaronder China, Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Duitsland. Vooral in China zijn de CFO’s positief: 70% heeft het voornemen een stijging in de salarissen door te voeren.

Dit internationale onderzoek toont aan dat financií«le afdelingen wereldwijd er totaal verschillende beloningstrends op nahouden. Nederland verhoogt de salarissen nauwelijks en staat daardoor erg laag in de ranking, alleen Belgií« staat nog lager. Er is een groot verschil met de Aziatische landen. In China stijgt maar liefst 70% van de lonen. Ook in Hongkong gaat 69% van de salarissen omhoog. Duitsland staat als Europese land het hoogste in de ranking. 43% van de Duitse lonen stijgt, 55% blijft onveranderd.

Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland licht toe: “We merken dat de Europese landen nog herstellen van de economische crisis, ook Nederland. CFO’s zijn in Nederland positief over de toekomst van hun bedrijf en over de binnenlandse economie, maar loonsverhogingen zijn voorlopig nog niet aan de orde.”

beloningstrends- Figuur 1 - Welke trend wordt op dit moment op de salarissen van de financií«le afdeling toegepast?

Figuur 1 – Welke trend wordt op dit moment op de salarissen van de financií«le afdeling toegepast?
Bron: Enquíªte van Robert Half onder 2431 CFO’s in 16 landen

Bonussen: verhoging of ongewijzigd?

Ook de bonustrends zijn onder de loep genomen in het onderzoek. Hierin is China opnieuw koploper, maar liefst 61% de CFO’s geeft aan dat de bonussen zullen stijgen. Slechts een derde (33%) van de bonussen in China blijft onveranderd. In het algemeen stijgen de bonussen minder dan de salarissen. Dit is ook het geval in landen waar de lonen sterk toenemen. In Nederland heeft slechts 17% van de CFO’s het voornemen om de bonussen te laten stijgen.

“Ook bij de bonussen is een zelfde trend te zien. Een bonus is vaak afhankelijk van de resultaten van een bedrijf. Aangezien veel landen, en ook Nederland, uit een economisch uitdagend klimaat komen, daalde in veel bedrijven de bonussen door de mindere bedrijfsresultaten”, aldus Stephan Renken.

Beloningstrends: Welke trend wordt op dit moment op de bonussen van de financií«le afdeling toegepast

Figuur 2 – Welke trend wordt op dit moment op de bonussen van de financií«le afdeling toegepast?
Bron: Enquíªte van Robert Half onder 2431 CFO’s in 16 landen

– persbericht –


Delen

1 comment on “Internationale beloningstrends; 70 procent loon in NL ongewijzigd

  1. Pingback: Internationale beloningstrends; 70 procent loon in NL ongewijzigd « Werken in een Callcenter

Comments are closed.