Cv-verkiezing van het jaar 2013: Winnaar bekend!

      Reacties uitgeschakeld voor Cv-verkiezing van het jaar 2013: Winnaar bekend!
Delen

Vandaag niet, zoals jullie gewend zijn, het cv 2.0, maar het beste cv van het jaar 2013! Deze Cv-verkiezing van het jaar is een initiatief van  Sollicitatie Lab, die maandelijks een wedstrijd houdt onder ingezonden cv’s en daar dan het beste cv uit kiezen. Wij van Hi-RE houden wel van dit soort leuke initiatieven dus reden om er hier op Hi-RE.nl ook elke maand aandacht aan te schenken.

Cv-Verkiezing van het Jaar

cv van het jaar MvNMatthijs van Nieuwkerk: Angelique Jansen,  Arthur Mahieu,  Barbara Berkhout,  Barbara Kuiper,  Charissa Caron,  Chris Derks, Dayenne Schenker,  Diane de Ridder,  Eline Boele,  Elky Rosa Gerritsen,  Erika Baltes,  Femke Berends,  Hanne Joustra, Heleen Toebast, Ingrid van Ramselaar,  Jaimy Leemans,  Jan van der Veen.  Joke L. van Bueren,  Jos Boks,  Joyce Menagie,  Karin Olij,  Leonie Smildiger,  Leonie van Dongen,  Lisette van Bemmel.  Lydia Posthuma,  Manita Schwillens,  Martijn van Son,  Merel Kuipers,  Michel Gerritsen, Michelle Stapel,  Mieke Jager,  Mirelle Flinterman,  Mitra Maleki Far,  Nanda de Reuver,  Naomi Kuijper,  Nina van Haaren,  Patrick Bijvoet,  Peter Philips,  Peter van Rooy,  Richard Bovekerk,  Rob van Zwieten,  Ronald den Hoed,  Roos Wilhelm, Sander van Driel,  Sanne Hoek,  Saskia Koopmanschap,  Shirley van den Doren,  Simone Teunissen,  Sophia van der Meijden,  Stefan van Ham,  Susan van den Nieuwenhuizen, Suzanne Righart van Gelder,  Ulrica de la Mar en Verginia Stein. Dit is de bekendmaking van het cv van het jaarrrrrrrrr ……………………… Aan tafel.

Na de begin-tune van De Wereld Draait Door gaat Matthijs natuurlijk verder in zijn razende tempo:

Dit is editie 1 van de bekendmaking van het cv van het jaar 2013. 2013 was voor werkzoekenden niet het gemakkelijkste jaar; toenemende werkloosheid, honderden reacties op één vacature, voor SollicitatieLAB aanleiding om de cv van het jaar/maand verkiezing te organiseren.

cv van het jaar 2013 -2

Honderden cv’s werden ingezonden, waarvan 54 genomineerde cv’s werden uitgekozen om deel te nemen aan het cv van de maand het afgelopen jaar. Door het publiek en door een panel, met daarin zeer ervaren recruiters werden 12 cv’s van de maand gekozen die de afgelopen 2 weken meededen aan de cv van jaar verkiezing.

Aan belangstelling hadden de deelnemers niet te klagen, de cv’s van de 12 kandidaten zijn 20.000x bekeken op internet en er is meer dan 1000x gestemd.

Hier aan tafel de 5 finalisten: Arthur Mahieu uit Den Haag, Dayenne Schenker uit Wilnis, Peter van Rooy uit Raamsdonkveer, Rob van Zwieten uit Wageningen en Sophia van der Meijden uit Rotterdam.

“˜Goh, hoe is dat nu Dayenne, om zo een mooi cv te hebben en dan ………”

Geen Wereld Draait Door maar wel een reden om trots te zijn.

Tja zo zou het eigenlijk moeten de 5 finalisten aan tafel in De Wereld Draait Door, want wij als SollicitatieLAB vinden dat werkzoekenden, die maar door blijven gaan en creatieve manieren zoeken, meer aandacht zouden moeten krijgen.

Neen, even zonder gekheid  de 54 genomineerden voor het cv van de maand, want dat waren de namen in het begin, mogen trots zijn. Ze werden uit vele inzendingen genomineerd voor het cv van de maand waarin zij meededen. Dus alle reden om ze hier nog een keer te vermelden.

De cv van de maand verkiezing leverde 12 mooie winnaars op

 • Januari: Simone Teunissen uit Zwolle
 • Februari: Erika Baltes uit Zwolle
 • Maart: Peter Philips uit Den Haag
 • April: Shirley van den Doren uit Apeldoorn
 • Mei: Barbara Berkhout uit Den Bosch
 • Juni:Lisette van Bemmel uit Nijmegen
 • Juli: Dayenne Schenker uit Wilnis
 • Augustus: Arthur Mahieu uit Den Haag
 • September: Peter van Rooy uit Raamsdonkveer
 • Oktober: Sophia van der Meijden uit Rotterdam
 • November: Merel Kuipers uit Nijmegen
 • December: Rob van Zwieten uit Wageningen.

En vorige week werden de 12 teruggebracht tot “˜the big five van 2013′ Dayenne, Arthur, Peter, Sophia en Rob.

finalisten cv van het jaar

Fanatiek gestemd

Ook deze week werd er weer fanatiek gestemd. Meer dan 550 reacties. Misschien werd er wel iets te fanatiek gestemd, want we hebben 50 stemmen ongeldig moeten verklaren, omdat er bijvoorbeeld met een niet bestaand e-mail-adres werd gestemd, meerdere malen met hetzelfde e-mail-adres werd gestemd of een top 3 werd ingediend met 3x dezelfde naam.

Maar goed, deze hebben we kunnen opsporen en dat was ook nodig want het verschil werd gemaakt door een gering aantal stemmen. Voor we bekend maken wie er op het podium terecht komen, per kandidaat een bloemlezing van de ontvangen reacties:

Cv Dayenna SchenkerCv Dayenne Schenker

 • Een verrassend  origineel cv met goede inhoud en elkaar versterkende effecten. Wie komt er nu op het idee om haar leeftijd via een tellertje weer te geven?
 • Erg overzichtelijk  en ziet er verzorgt uit
 • Inhoudelijk goed en mooi vorm gegeven.

Cv Arthur Mahieu

 • Cv Arthur MahieuHet cv van Arthur Mahieu is compact, overzichtelijk, goed opgebouwd en bevat de feiten die relevant zijn. Naast inzicht in opleiding en werkervaring geeft het cv ook informatie over de competenties en hobby’s van Arthur.
 • Het een prima indruk van de persoon geeft zonder het doel, de eigen beroepskenmerken uit het oog te verliezen. Ook is het  voor een selecteur goed en snel te lezen CV; in de  praktijk van groot belang.
 • Overzichtelijk, zakelijk, wekt interesse om uit te nodigen bij vacature, geeft goede indruk van de persoon en zijn competenties en ervaring.

Cv Peter van Rooy

Cv Peter van Rooy

 • Echt een prachtig cv, heel mooi gemaakt!
 • Ik vind de cv van Peter erg creatief, maar ook inhoudelijk sterk
 • Het cv het origineelst is, uniek en er met kop en schouders boven uit steekt.

Cv Sophia van der Meijden

 • Cv Spohia van de MeijdenDe moderne uitstraling, gecombineerde met de essentiele informatie, verwoord met een juiste tone of voice, per definitie geschikt voor een persoon die in de creatieve sector solliciteert.
 • Het cv van Sophia is helemaal van deze tijd. Zeker voor de functie waar naar ze opzoek is. Leuke humor en echt gefocust op detail.
 • Haar cv is niet alleen mooi, het is duidelijk en helder omschreven en geeft weer wie zij is. ze ontwerpt!

Cv Rob van Zwieten

 • Cv Rob van ZwietenMooi voorbeeld hoe je overzichtelijk en prettig leesbaar veel informatie kunt geven. De mix van het zakelijke met de referenties geeft het net een extra meerwaarde.
 • Het CV van Rob is overzichtelijk -to the point- en hij geeft er uiting aan zijn drive mee. Laat ook duidelijk zien dat hij zich ‘gemakkelijk’ beweegt binnen de context waar hij in wil werken. Past praktisch de middelen toe om zijn zichtbaarheid te vergroten, waarmee hij het toegankelijk maakt voor veel mensen!
 • cv is een goede combinatie van informatie over zakelijke relevante aspecten gecombineerd met vaardigheden en informatie over de persoon Rob. Visueel aantrekkelijke cv, nodigt uit tot lezen.

Het is hoogtijd om naar de uitslag te gaan.

De uitslag

Peter van Rooy uit Raamsdonkveer en Arthur Mahieu uit Den Haag vielen net buiten de top 3 maar zijn ook top cv’s natuurlijk.

3e Dayenne Schenker

Dayenne Schenker is 3e geworden met 18,4% van de stemmen van de recruiters en het publiek.

2e Sophia van der Meyden

De nummer 2 met 23,1 % van de stemmen is geworden Sophia van der Meijdern uit Rotterdam

 

Het cv van het jaar 2013

Rob van Zwieten uit Wageningen met 23,8% van de stemmen


Delen