Top 5 meest gelezen HRM blog artikelen van de week

      Reacties uitgeschakeld voor Top 5 meest gelezen HRM blog artikelen van de week
Top 5 HRM Blog artikelen - 49
Delen

Top 5 HRM Blog artikelen - 49

Wekelijks publiceren we op Hi-RE.nl een groot aantal HRM blog artikelen. Deze HRM blog artikelen schrijven wij niet allemaal zelf, maar worden voor een groot gedeelte geschreven door onze bloggers. Onze bloggers zijn werkzaam binnen het vakgebied en beschikken over een schat aan kennis, die zij graag willen delen en dat resulteert in interessante en leuke artikelen. Artikelen die wekelijks ook allemaal goed gelezen worden, maar elke week heb  je natuurlijk wel een paar toppers. De toppers van deze week, die het meeste gelezen zijn, zetten we vandaag voor je op een rijtje  in een top 5….

Top 5 meest gelezen HRM blog artikelen

Top 5 HRM Blog artikelen - Functioneringsgesprek: van vink-gesprek naar vonk-gesprek!  Functioneringsgesprek: van vink-gesprek naar vonk-gesprek! door Gerline Douwes

Toen ik pas begon als personeelsfunctionaris warenfunctioneringsgesprekken helemaal in. Ik deed een onderzoek naar het effect van functioneringsgesprekken in een groot psychiatrisch ziekenhuis. Hoopvol als ik was over het effect van dit prachtige instrument, vond ik de resultaten schokkend.

“Gebeurt toch niets mee”.

“Door de vraagstelling worden verwachtingen gewekt die niet waar gemaakt worden”.  

Wat me het meest bijbleef was de opmerking van de telefonist: “je bent een nummer en je blijft een nummer”.

Lees verder

Top 5 HRM Blog artikelen -  Geen loon voor zieke medewerkerGeen loon voor zieke medewerker door Simon Stoltz

Regelmatig gebeurt het dat een werkgever zo geí¯rriteerd raakt door het gedrag van een zieke medewerker, dat de loonbetaling wordt stopgezet. De irritatie ontstaat bijvoorbeeld, omdat de medewerker niet verschijnt op het spreekuur van de bedrijfsarts. Of er zijn privéproblemen waardoor de medewerker zich heeft ziek gemeld, maar naar het oordeel van de werkgever wel zou kunnen werken. Wanneer deze irritatie leidt tot het stopzetten van de loonbetaling, kan dat al vlot een ondoordachte actie van de werkgever blijken te zijn.

 Lees verder

Top 5 HRM Blog artikelen - Personeelsadvertenties – het is ook niet makkelijkPersoneelsadvertenties – het is ook niet makkelijk door Annemarie Stel

Personeelsadvertenties zijn niet dood, maar er wordt tegenwoordig op een andere manier mee omgegaan dan vroeger, kon je hier vorige week lezen. Niet zo gek, want print blijft in de storm van nieuwe middelen weliswaar nog (fier) overeind, maar heeft zichzelf wel naar een ander plekje zien verhuizen. Het is één van de stukjes van de puzzel geworden.

Maar wel een stukje dat de puzzel compleet kan maken. Want hoezeer we allemaal ook verslingerd zijn geraakt aan alle online mogelijkheden, print is en blijft een medium waar ook de latente zoeker – voor sommige recruiters een soort Heilige Graal – in een bepaalde categorie nog prima te vinden is. De twee advertenties in dit artikel zijn daar een voorbeeld van. Tegelijk verschillen ze dramatisch van elkaar.

Lees verder

Top 5 HRM Blog artikelen -Cv van de maand Januari 2014: Linda van Baal Cv van de maand Januari 2014: Linda van Baal door Ton Vermin

Ook in 2014 gaat het Sollicitatie Lab  door met de verkiezing van“˜Het cv van de Maand’ en aangezien wij van Hi-RE wel van dit soort leuke initiatieven houden, besteden we hier dan ook graag aandacht aan en publiceren we hier op Hi-RE.nl ook het cv van de maand voor wat extra aandacht!! En natuurlijk altijd voorzien van het juryrapport. Het Juryrapport is geschreven door Ton Vermin en Cees Bakker van Sollicitatie Lab. Maar goed, wie is nu de winnaar van het “cv van de maand”?

Lees verder

Top 5 HRM Blog artikelen - Hoe overtuig je klanten van jouw toegevoegde waarde? door Saskia Postma

Veel mensen vinden het moeilijk om zichzelf te verkopen. Kees, een klant van mij die bezig is een nieuw bedrijf op de markt te zetten, heeft hier ook last van. Hij heeft een bijzonder concept bedacht waar een goede markt voor is. Echter, als hij vol vuur zijn verhaal begint te vertellen, raakt hij mij na een paar minuten helemaal kwijt.

Ik zucht eens diep en kijk hem enigszins wanhopig aan: “˜Zou je dit verhaal ook in de helft van de tijd kunnen vertellen, want je bent vreselijk langdradig!’

Lees verder

Volgende week vind je op Hi-RE natuurlijk weer heel veel nieuwe artikelen. Lijkt het je leuk om zelf een keer (of op regelmatige basis) een artikel te schrijven voor Hi-RE, laat het ons weten en mail naar ronjansen@hi-re.nl.


Delen