BeQuan gaat strijd aan met Facebook en LinkedIn

      Reacties uitgeschakeld voor BeQuan gaat strijd aan met Facebook en LinkedIn
BeQuan
Delen

BeQuanSocial Career Network voor de grootste doelgroep ter wereld vandaag gelanceerd

Gisteren is het Social Career Network BeQuan gelanceerd. Dit is een netwerk voor werkzoekenden, werknemers die een stap verder willen in hun carrií¨re, recruiters, ondernemers en organisaties. Op BeQuan is het mogelijk om een carrií¨reprofiel aan te maken en de wereld te laten zien wie je, professioneel gezien, bent. Alles draait om interactie rondom het thema werk en carrií¨re. BeQuan laat zich het best vergelijken met Facebook, maar dan gericht op werk. Of als LinkedIn, maar dan breder, gedetailleerder en vooral socialer. De officií«le lancering was gisteravond op TruXL, het recruitment- en HR-event in Panama in Amsterdam.

Het netwerk wordt vandaag gelanceerd in Nederland en heeft grote internationale ambities. BeQuan is beschikbaar in 6 talen en de vacatures zijn in meer dan 52 landen toegankelijk. Tientallen partners uit het werkveld zullen het netwerk vullen met inspirerende content, professionals uit verschillende vakgebieden delen hun kennis en al het laatste nieuws omtrent het thema werk en carrií¨re wordt op de website gedeeld.

LinkedIn staat momenteel binnen Nederland bekend als het grootste zakelijke netwerk. “LinkedIn is erg succesvol in het verbinden van hoger opgeleide professionals. Dit netwerk is echter weinig ondersteunend, is niet erg sociaal en onvolledig als het gaat om het aanbod van vacatures. BeQuan is zich hiervan bewust en voldoet wel aan die noodzakelijke voorwaarden. Daarnaast is ons netwerk gratis”, vertelt Rogier Visser, Chief Ambassador van BeQuan. Naast waardevolle tips en advies van diverse experts en een ruime keuze uit gratis studieboeken, presenteert BeQuan voor de lancering al ruim 35.000 vacatures. Het aantal leden wordt binnen zes maanden op 1 miljoen geschat.

“Wij zijn in 2009 gestart met de vacaturesite Banenmatch.nl. Deze richtte zich op ondernemers voor wie de dure vacaturesites van dat moment geen optie waren. Daardoor konden werkzoekenden geen passende vacatures vinden”, aldus Rogier Visser. “Banenmatch is binnen 2,5 jaar de grootste vacaturesite van Nederland geworden. Nu willen we de volgende stap maken en de wereld verder uitdagen met een echt Social Career Network.”

BeQuan

De naam BeQuan is afkomstig uit de film Jerry Maguire en draait naast de inhoudelijke kant om “˜willen’ en “˜kunnen’. Het netwerk is inspirerend en deelt daarom ideeí«n en succesverhalen van anderen op haar pagina’s. Denk aan verhalen van sporters, business leaders, mensen met een bijzondere achtergrond en de BeQuan-leden. Samen vormen deze “˜Ambassadors of Quan’ een bijzondere omgeving met als doel te motiveren en te inspireren.

Door een profiel aan te maken op BeQuan maak je onderdeel uit van de Quan-community. Er is maar één vereiste, het hebben van passie en openstaan om jezelf te laten inspireren door de “˜Ambassadors of Quan’. BeQuan betekent dat je het lef hebt om online aanwezig te zijn met jouw ideeí«n, jouw talenten en jouw kwaliteiten.

– persbericht –


Delen