Nederlander levert graag loon in voor beter pensioenӬ

      Reacties uitgeschakeld voor Nederlander levert graag loon in voor beter pensioen”¨
Nederlanders loon inhouden beter pensioen
Delen

Nederlanders loon inhouden beter pensioenOok baanbehoud en grotere leaseauto redenen om in te leveren

Nederlandse werknemers willen best een deel van hun salaris inleveren als zij daarvoor een grotere leaseauto, een beter pensioen of een inhoudelijk interessantere baan terugkrijgen. Meer dan 41% van de werknemers zou voor die laatste optie zelfs 4,1% van hun netto salaris inleveren. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van carrií¨replatform Intermediair onder ruim 109.000 Nederlanders. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.

ҬPensioen en inhoud functie meer waard dan behoud van baan

Nederlandse werknemers zijn niet altijd tevreden met hun salaris, maar zijn wel bereid netto salaris in te leveren voor andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Vooral een inhoudelijk interessantere baan is een populair doel. Ook geeft 38% van de Nederlanders aan salaris in te willen leveren in ruil voor een pensioen dat later 10% hoger ligt. Een derde van de respondenten zou een loonsverlaging van 3% accepteren als zij daardoor hun baan kunnen behouden.

Anton van Elburg van Intermediair: “˜Het valt op dat werknemers vooral inhoud van hun baan belangrijk vinden. De bereidheid om salaris in te leveren is daarvoor het grootst. Ook het bedrag dat zij willen inleveren ligt hier hoger dan bij de andere punten. Een mooi signaal voor werkgevers: zij kunnen goede werknemers binden door ze uit te blijven dagen in functie.’ Ook extra verlofdagen en een grotere, betere leaseauto zijn populair bij werknemers. Ruim een kwart wil toeleggen voor 5 extra vakantiedagen en 16,5% zou dat doen voor een mooiere leaseauto.

Top 5: inleveren voor extra’s

  • Inhoudelijk interessantere baan      41,4%
  • Pensioen dat later 10% hoger ligt     38,0%
  • Baanbehoud                                                33,9%
  • Vijf extra verlofdagen                             25,7%
  • Werk dichter bij huis                               23,9%

Verdien ik wel genoeg?Ҭ

Naar aanleiding van het Nationaal Salaris Onderzoek heeft Intermediair het Salariskompas ontwikkeld. Met het Salariskompas kunnen werknemers aan de hand van een aantal gegevens zien of hun salaris wel marktconform is.

Over Intermediair

Intermediair is al meer dan 45 jaar met het grootste carrií¨replatform voor hoogopgeleiden, toonaangevend op het gebied van recruitment-media. Het Nationaal Salaris Onderzoek is een initiatief van Intermediair/VNU Vacature Media en is uitgevoerd in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. Het onderzoek verschaft een objectief en betrouwbaar inzicht in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in Nederland.

 – persbericht –


Delen