‘Nieuws’ over de vacaturetekst (of toch niet?)

      Reacties uitgeschakeld voor ‘Nieuws’ over de vacaturetekst (of toch niet?)
Workshop Vacatureteksten schrijven VoorTekst
Delen

Het belang van de vacaturetekst is wel bekend, nieuw is de aandacht die de vacaturetekst krijgtSteeds vaker zie ik artikelen verschijnen waarin “˜nieuwe’ onderzoeksresultaten over de vacaturetekst worden vermeld. En inderdaad, het woord “˜nieuwe’ vermeld ik hier tussen vetgedrukte aanhalingstekens. Bewust. Ik betwijfel namelijk of deze resultaten gewoon opnieuw worden gepubliceerd, in een ander jasje of daadwerkelijk nieuw zijn door een nieuw onderzoek. Baanbrekend zijn de resultaten in elk geval niet.

Belang vacaturetekst

Dat de vacaturetekst voor één op de vijf sollicitanten bepalend is om wel of niet op de vacature te reageren of dat een vacaturetekst gemiddeld slechts 67 seconden word bekeken, weten we nu wel. Dat lezers meer interesse hebben voor het salaris dan de functievereisten, is ook algemeen bekend. Evenals dat Google het belangrijkste vertrekpunt is, voor diegenen die een nieuwe baan zoeken.

Het enige “˜nieuwe’ dat de gepubliceerde artikelen mij leren, is dat de aandacht voor vacatureteksten lijkt toe te nemen. Waar eerder de vacaturetekst nog een ondergeschoven kindje was, lijkt het erop dat dit meest gebruikte arbeidscommunicatiemiddel eindelijk de aandacht krijgt, die het verdiend. Da’s mooi. Nu nog de transitie van aandacht naar actie.

Actie is eigenlijk het transformeren van de aandacht naar de praktijk. In dit geval dus het daadwerkelijk (laten) schrijven van een vacaturetekst die het verschil maakt. En vervolgens deze vacaturetekst op de juiste plek, op de juiste manier publiceren. Alleen dan wordt de moeite echt beloond met datgene waar het om gaat: de beste sollicitanten. Dat daar ook (employer-) branding en tijdswinst mee worden gegenereerd, is alleen maar mooi meegenomen. En als alle werkgevers en intermediairs die actie nemen, pas dan is er echt nieuws te melden. Zonder aanhalingstekens.

Wil je meer lezen over het schrijven van vacatureteksten? Op Hi-RE zijn verschillende artikelen over het schrijven van vacatureteksten (met tips, do’s and dont’s) geschreven. Deze artikelen zijn hier te vinden…


Delen

About Nicol Tadema - de Voor

Nicol Tadema – de Voor van VoorTekst schrijft op Hi-RE.nl over arbeidsmarktcommunicatie, geeft tips over het schrijven van vacatureteksten, maar ook over online recruitment en SEONaam: Nicol Tadema – de Voor

Beroep: Tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten

Bedrijf: VoorTekst

 

Professioneel profiel van Nicol Tadema – de Voor

Recht door zee, eigenwijs, creatief, scherp, zonder omweg en met visie: Nicol Tadema – de Voor blogt, zoals zij zelf is. Veel blogs over vacatureteksten, het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie, omdat daar gewoon veel over te vertellen is. Maar ook blogs over arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen, online recruitment, SEO en gerelateerde events deelt Nicol hier op Hi-Re.

Na een marketingloopbaan van zo’n 10 jaar in de werving- en selectiebranche, bundelde Nicol in 2011 haar passie voor schrijven, kennis van arbeidsmarktcommunicatie en ondernemersdrift. Met als resultaat: Voor Tekst, het tekstbureau voor online (arbeidsmarkt-) communicatie. In 2013 is daar de service Voor Vacaturetekst aan toegevoegd, het gespecialiseerde tekstbureau voor vacatureteksten. Samen met haar team van tekstschrijvers schrijft Nicol tekst die doel treft.

Waar kun je  Nicol Tadema – de Voor online vinden?

Website Nicol - Voor Tekst E-mailadres Nicol Tadema – de VoorLinkedIn profiel Nicol Tadema – de Voor Nicol op FacebookNicol Tadema – de Voor op Google+Voor Vacaturetekst op TwitterVoorTekst op Twitter

Contactgegevens Nicol Tadema – de Voor

Mobiel +31 (0)6 11760846

E-mail: nicol@voortekst.nl

Meer artikelen van Nicol vind je hier...