Top 5 meest gelezen HRM blog artikelen van de week

      Reacties uitgeschakeld voor Top 5 meest gelezen HRM blog artikelen van de week
top 5 hrm blog artikelen 2-9
Delen

top 5 hrm blog artikelen 2-9

Elke week levert een grote groep mensen een bijdrage aan Hi-RE.nl door het schrijven van HRM blog artikelen. HRM blogartikelen die allemaal goed gelezen worden, maar elke week heb je natuurlijk wel een paar toppers! Wat zijn de topartikelen van de week? Reden voor ons van Hi-RE om daar eens naar te kijken en de 5 hrm blog artikelen die de afgelopen week het meest gelezen zijn op een rijtje te zetten in een top 5.

Top 5 meest gelezen HRM blog artikelen

Top 5 hrm blog artikelen - Personal branding en het grijze muizen syndroomPersonal branding voor professionals

Heeft jouw bedrijf ook last van het “˜grijze muizen syndroom’? Dat is de vraag die Saskia Postma stelt in haar artikel. Het grijze muizen syndroom of met andere woorden het niet willen opvallen, opmerkelijk willen zijn en het niet onderscheidend zijn. In haar artikel legt Saskia uit dat dit kuddegedrag in een overvolle markt met concurrenten niet werkt en je moet kiezen voor de paarse koe in plaats van de grijze muis.

Top 5 HRM blog artikelen - Vaak voorkomende fouten in vacaturetekstenVaak voorkomende fouten in vacatureteksten

Vacatureteksten zijn vaak doorspekt met clichés als marktconform, dynamisch en uitdagend kom je bijna in iedere tekst wel tegen. Maar naast de clichés wemelt het vaak ook van de fouten in een vacaturetekst. Voor Tekst zet de top 3 meest voorkomende fouten voor je op een rijtje.

Top 5 HRM blog artikelen - Mobile recruitment is here to stay - infographicMobile recruitment is here to stay – infographic

Hi-RE-blogster Jelle Althuizen van Uitzendbureau.nl heeft een infographic over mobile recruitment gemaakt. In haar infographic laat Jelle zien waarom mobile recruitment belangrijk is. Dit doet Jelle aan de hand van cijfers die zij heeft verzameld uit eigen data en voornamelijk betrekking hebben op Nederland.

Top 5 HRM blog artikelen - ZZP'ers heeft moeite met het onderscheiden concurrentie moeilijkZzp’er heeft moeite zich te onderscheiden van de concurrentie

39 procent van de zzp’ers vindt het lastig zich te onderscheiden van de concurrentie. Bijna twee derde ziet een ratingsysteem als een mooie kans om op te vallen bij potentií«le opdrachtgevers. In zo’n systeem kunnen zij hun specifieke skills en ervaringen laten zien en daarmee hun tarieven verantwoorden. Deze resultaten komen voort uit het onderzoek van FastFlex, sourcing partner en managed service provider op het gebied van resource management, onder 617 zzp’ers.

Top 5 HRM blog artikelen - Waardering krijgen. Hoe pak je dit aan?Waardering krijgen. Hoe pak je dit aan?

Iedereen heeft behoefte aan een schouderklopje of een compliment als je je werk met goed resultaat hebt afgerond. Waardering willen krijgen zit diep in onze genen. In zijn artikel schrijft Arnaud over het geven en krijgen van waardering. Iets waar Nederlanders niet heel erg goed in zijn. Nederlanders geven elkaar weinig complimenten en als we een compliment krijgen, weten we er niet mee om te gaan (“˜Wat een mooie broek heb je aan!’ “˜Och, was in de uitverkoop.’ Heel herkenbaar, niet?) In zijn artikel geeft Arnaud een aantal tips voor het krijgen van waardering.

Volgende week vind je op Hi-RE natuurlijk weer heel veel nieuwe artikelen. Lijkt het je leuk om zelf een keer (of op regelmatige basis) een artikel te schrijven voor Hi-RE, laat het ons weten en mail naar ronjansen@hi-re.nl.

 


Delen