Top 10 Artikelen Hi-RE.nl Augustus 2013

      Reacties uitgeschakeld voor Top 10 Artikelen Hi-RE.nl Augustus 2013
top 10 augustus 2013 - HRM instrumenten in balans
Delen

Maandelijks worden er op Hi-RE veel artikelen gepubliceerd en daar zitten gewoon heel wat goede, leuke en interessante artikelen bij. Artikelen, die ook door de bezoekers van Hi-RE.nl goed gelezen en gewaardeerd worden en aangezien we bij Hi-RE dol zijn op lijstjes stellen we maandelijks een top 10 samen.

Alleen doen we de top 10 van deze maand net even anders. Het is vakantie(komkommer)tijd en ook bij Hi-RE.nl doen we het in deze periode een beetje rustig aan en publiceren we gewoon minder artikelen in een maand. Daarom hadden we bedacht om deze maand een top 5 te maken met daarin de artikelen die in de maand het beste gelezen z. ijn én ook gepubliceerd zijn en daarnaast een top 5 te maken van artikelen uit de oude doos, ofwel een top 5 van de artikelen die in de afgelopen 5 jaar veel gelezen zijn. En omdat 5+5 nog steeds 10 is, is het dan toch weer gewoon een Top 10.  🙂

Top 10 Augustus 2013

Top 10 augustus 2013 - Vacatureteksten hardleersVacatureteksten, wat zijn we toch hardleers door Annemarie Stel

In haar artikel gaat Annemarie Stel in op het feit dat er in de afgelopen jaren weinig vooruitgang is geboekt als het gaat om de kwaliteit van vacatureteksten en dat vacatureteksten nog steeds slecht aansluiten bij de vraag van sollicitanten. Volgens Annemarie komt dat door drie dingen; niet weten, niet kunnen of niet willen. Wat in de dagelijkse praktijk zal neerkomen op: gebrek aan kennis, tegenwerking van de manager of gemakzucht.

Lees verder….

Top 10 augustus 2013 - Recruitment = salesRecruitment = sales door Tjerko van der Wouden

In zijn artikel legt Tjerko van der Wouden uit dat recruitment net sales is. Een vacature is als een product wat verkocht moet worden aan de doelgroep en de werkgever is de interne klant. Het verleiden van potentials om kandidaat te worden en het matchen van wederzijdse verwachtingen speelt zowel in de sales als bij recruitment een grote rol, waarbij netwerken, oprechte interesse, overtuigingskracht belangrijke ingredií«nten vormen.

Lees verder

Top 10 Augustus 2013 - Waarom 20%van de freelancers 80% van de opdrachten binnenhaalt...Waarom 20%van de freelancers 80% van de opdrachten binnenhaalt… door Saskia Postma

Veel freelancers denken dat omdat zij hun vak verstaan, het succes vanzelf zal komen. In haar artikel legt Saskia Postma uit, aan de hand van het boek “Commercií«le intelligentie, het geheim van winstgevend freelancen van Robert Elsing, hoe commercií«le intelligentie in combinatie met goede zichtbaarheid en een sterke personal brand er voor kunnen zorgen dat je bedrijf gaat groeien en je jouw ideale klanten naar je toe kunt trekken.

Lees verder…

Top 10 Augustus 2013 - De (minst) ideale corporate recruiterDe (minst) ideale corporate recruiter door René Bolier

De minst ideale corporate recruiter kan niet goed gebruik maken van de mogelijkheden van social media, houd zich totaal niet bezig met de ervaring van de kandidaat en snapt al helemaal geen bal van hoe je met je interne klanten de communicatie en processen moet regelen. Hoe het ook anders kan, schrijft René Bolier in zijn artikel.

In zijn artikel geeft René een samenvatting van de tips & tricks die een aantal experts gaven tijdens Update, een vakevent voor recruitment professionals dat onlangs door Sandor Snoeren MD van het ERI (European Recruiting Institute) werd georganiseerd. René gaat in op de tips van Gert Jan van SwietenYuri van Helten en Sandor Snoeren.

Lees verder…

Top 10 Augustus 2013 - Personeelsverloop is niet altijd slecht!Personeelsverloop is niet altijd slecht! door Lodi Planting

In zijn artikel gaat Lodi Planting in op een recent onderzoek van Deepak Somaya, waaruit blijkt dat personeelsverloop niet altijd slecht is voor, zowel de organisatie als voor de vertrekkende medewerker als voor de organisatie waarvoor hij of zij werkt. Volgens Somaya is het geen kwestie van goed of fout. Dit komt doordat er geen rekening wordt gehouden met het sociale kapitaal van een vertrekkende medewerker en de mogelijkheden daarvan. Lodi neemt je mee door de bevindingen van het onderzoek en geeft daar natuurlijk zijn eigen visie op.

Lees verder…

5 artikelen uit de oude doos

Zoals al eerder geschreven, worden er veel artikelen op Hi-RE.nl gelezen. En ook nu worden er nog steeds artikelen uit 2009, 2010, 2011 of 2012 gelezen. En sommige artikelen zijn nu eenmaal tijdloos en blijven actueel. Een greep uit artikelen uit de oude doos die de afgelopen maand veel werden gelezen.

top 10 augustus 2013 - HRM instrumenten in balansHR-instrumenten in balans? door Esmeralda de Vries

De maand februari 2010 stond in het thema van “balans”. Balans is echter meer dan afstemmen en gewicht verdelen. Het draagt bij tot een bewuste keuze is waarde en de gevolgen. De inzet van de juiste HR-instrumenten en het voorspellen van de toegevoegde waarde voor de organisatie en haar personeel is zo’n bewuste keuze waarin om balans wordt gevraagd. Je kiest niet zomaar, je kiest een effect.

Lees verder…

Top 10 Augustus 2013 - Kennis personeelszaken werkgevers MKB minimaalMinimale kennis personeelszaken bij MKB werkgever door Simon Stoltz

Sinds ik in 1990 startte als zelfstandig adviseur in personeelszaken, ervaar ik dagelijks dat wet- en regelgeving rond personeel een permanent terugkerend probleem is voor werkgevers in het MKB. Het is voor deze groep werkgevers ondoenlijk om alle regels, en alle veranderingen daarin, bij te benen. Dat leidt gemakkelijk tot problemen in de arbeidsrelaties en ook tot onnodig hoge kosten voor juridische bijstand. Hoe kunnen MKB werkgevers dit voorkomen.

Lees verder

top 10 augustus 2013 - Verhoog de motivatie van uw werknemerVerhoog de motivatie van uw werknemer door Tom van Pinxteren

Het is een welbekend vraagstuk: hoe kan ik de motivatie van mijn werknemers verhogen? Het is in de loop van de geschiedenis altijd een vraag geweest voor werkgevers; van de Romeinen en Egyptenaren, tot Google, Philips en de supermarkt om de hoek. Waar de werkgevers uit de oudheid dit meestal probeerden op te lossen middels lijfstraffen, zijn wij daar tegenwoordig iets subtieler in. Hoe vaak hoort men wel niet dat de werknemers graag een loonsverhoging zien, of extra bonussen willen. Een werkgever is vaak ook nog gedwongen hier aan te voldoen, daar men niet wil dat de kwaliteit van arbeid er op achteruit gaat.

Lees verder

top 10 augustus 2013 - Meer sex in HR!Meer sex in HR! door Marijn van Schoonhoven

erwijl de internet marketeer aan het tweaken is met augmented reality, crowd sourcing en community marketing, webwinkeliers de long tail beter willen benutten en sales zich steeds meer richting online en efficiency hyped, blijft HR veilig en vertrouwd bezig met het aloude grote dilemma: heeft HR wel bestaansrecht?

Niet zozeer dat wij als HR professionals (of veelal P&O indien u in de non-profit werkt) daaraan twijfelen, toch is er geen enkele stafafdeling die zich zoveel met deze vraagstelling bezighoudt als HR.

Voor sommigen is dit een duidelijk gevalletje van ‘Ik werk, dus ik heb bestaansrecht’ (vrij naar Descartes’ ‘ago ergo sum’). Maar de huidige crisis verleidt bedrijven in toenemende mate tot maatregelen die onbedoeld dit dilemma meer legitimiteit geven.

Lees verder…

Top 10 augustus 2013 - Zeven valkuilen van social-mediarecruitmentZeven valkuilen van social-mediarecruitment door Annemarie Stel

Sociale media zijn een veld vol voetangels en klemmen, lijkt wel. Op Conversation Agent verscheen tenminste onlangs een artikel met de veelzeggende titel: ‘7 Common Business Pitfalls that Impact Social Media Strategy’. Hm. Dat gaat in elk geval nog over de bedrijven die zo’n strategie hebben. En dat is in veel organisaties nog niet zo, blijkt uit (Amerikaans) onderzoek op Dutch Cowboys.

Meestal omdat men er geen geld voor heeft, of dat niet wil vrijmaken. Of geen idee heeft wat men ermee aanmoet. Het is trouwens maar de vraag of dat erg is. Niet iedereen is een early adopter en het kan zeer de moeite waard zijn om eerst eens rustig te kijken wat anderen doen (vooral wat ze fout doen). Maar goed, als er wél zo’n strategie is, kan er dus nog het nodige mis gaan. En zeven keer op basis van iets dat blijkbaar voor de hand ligt. Het is interessant om te bekijken of we uit dit artikel nog wat kunnen leren over recruitment met online sociale media.

Lees verder…

Ook kans maken op een plek in de top 10 meest gelezen artikelen van de maand? Meld je dan aan als blogger. Hoe? Dat lees je hier


Delen