CV 2.0 – Een Amazon lookalike

      Reacties uitgeschakeld voor CV 2.0 – Een Amazon lookalike
Delen

cv amazon -logoCreatieve cv’s; de één vindt ze geweldig, de ander gooit ze het liefst gelijk op de stapel: Niet uitnodigen voor gesprek. (Wel afhankelijk van de functie, natuurlijk). Maar nu het aantal reacties op een vacature enorm toeneemt, moet je toch wat doen om op te vallen tussen de vele andere cv’s die binnenkomen.

In onze rubriek cv 2.0 laten we wekelijks een creatief, opvallend cv zien. Een cv waarvan je denkt: Wow, dat is mooi, opvallend en leuk! Deze creatieveling wil ik wel eens nader aan de tand voelen….

Een Amazon lookalike cv

Philippe Dubost, een web product manager was toe aan een nieuwe uitdaging, maar moest er niet aan denken om zijn curriculum vitae toe te voegen aan de tig cv’s die al in vacaturebanken aanwezig zijn en besloot het anders aan te pakken. Philippe bouwde een cv-website, die er net zo uitzag als een productpagina bij Amazon, inclusief advertenties én het winkelwagentje. Geen slecht idee natuurlijk aangezien Amazon één van de allergrootste webshops is en Philippe een web product manager…. En een bedrijf dat deze creativiteit kan waarderen, is ook een bedrijf waar ik wel wil werken, aldus Philippe.

Philippe bracht zijn website bij een aantal grotere website onder de aandacht, maar dat leverde in eerste instantie maar weinig bezoekers op. Totdat iemand het op HackerNews postte en het binnen de kortste keren als een gek het internet rondvloog.

Binnen één week bezochten één miljoen unieke bezoekers de cv-website van Philippe, werd zijn cv-website 33.000 keer geliked, ging het viral op Twitter, ontving Philippe meer dan 1000 berichten en kreeg hij 150 aanbiedingen voor een baan.

Uiteindelijk is Philippe aan de slag gegaan bij  Birchbox in Parijs.

Wat vind jij van deze creatieve uitspatting van Philippe? Wat mis je en wat vind je uitermate sterk van dit cv?

Het cv van Philippe

cv amazon

 

Andere creatieve en opvallende cv’s

 20 creatieve cv’s op instagram
Barbara zoekt een baan
De boel even lekker omdraaien
Eline zoekt werk!
Plaatjes schieten
Een mooie, opvallende Prezume
Agile-style
Hij kan gelijk aan de slag
Een mooie Nederlandse infographic
The game
Op zoek naar een dream job


Delen