7 tips voor een goede SEO bij een vacaturetekst

top 10 juli - seo vacatureteksten veel resultaten in google op vacatures
Delen

seo vacaturetekst veel resultaten in google op vacatures

Het aantal zoekopdrachten waar het woord “˜vacatures’ in voorkomt, is ongekend hoog. En waar zoekopdrachten zijn, zijn zoekresultaten. Een plekje in de top 3 van Google is van ongekende waarde, slechts een handjevol slimme intermediairs / werkgevers weet deze waarde te benutten door de inzet van SEO vacatureteksten.

De toename in de zoekopdrachten voor de woorden “˜vacature’ en “˜vacatures’ is eenvoudig te verklaren door de toenemende werkeloosheid en het stijgende internetgebruik. Sinds de crisis ons in z’n ban heeft, is het aantal zoekopdrachten in Google op deze woorden bijna verdubbeld. De keren dat er op de zoekwoordencombinatie “˜parttime vacatures’ wordt gegoogeld, ligt zelfs 75% hoger dan voorheen.

Lijnrecht ertegenover staat het aantal vacatures: cijfers van het CBS laten een neerwaartse lijn zien, of eigenlijk een halvering van het aantal vacatures sinds 2008.

De helft van het dubbele

Een verdubbeling in zoekopdrachten, een halvering in vacatures. En niet te vergeten: Google wordt, door zo’n driekwart van de werkzoekenden, gebruikt als startpunt voor het vinden van een nieuwe baan. Toeval of niet, volgens de (al wat oudere) Nationale Zoekmachine Wervingsmonitor 2010 is ook driekwart van de vacatures niet vindbaar op de 1e pagina in Google.

En zo schijnt er achter de donkere wolken van de crisis een stralende zon voor oplettende vacaturehouders. Want de intermediair / werkgever die SEO toevoegt aan een sterke vacaturetekst, doet goede zaken. Door een SEO vacaturetekst te schrijven, haal je met natuurlijke vindbaarheid een optimale positie in de zoekresultaten van “˜jouw’ werkzoekende. En die stralende zon gaat voor niets op.

Addertje onder het gras?!

Okay, de zon gaat voor niets op. Maar het toepassen van SEO in vacatureteksten kan je wel iets kosten, namelijk de leesbaarheid van je vacaturetekst. En daarmee kan het ten koste gaan van je conversie. Waar de vacaturetekst op en top wervend moet zijn, om de openstaande functie ook echt te “˜verkopen’ aan je doelgroep, is het cruciaal dat de vacature eerst worden gevonden. Het een kan niet zonder het ander. Maar door met SEO over het randje te gaan, of door SEO verkeerd in je vacaturetekst te gebruiken, haken juist de “˜beste kandidaten’ geregeld af. Zij prikken door het SEO “˜sausje’ en de tekst voelt voor hen vaak net te commercieel of te gemaakt. Te is nooit goed. Daarom begint mijn persoonlijke top 7 van SEO tips bij vacatureteksten niet voor niets met…

1. Vind (en bewaak) de balans tussen leesbaarheid en vindbaarheid van je vacaturetekst

Direct gevolgd door:

2. Bepaal een (select) aantal zoekwoorden van je doelgroep

  • Denk aan parttime, deeltijd, functienaam, bedrijfsnaam, standplaats
  • Gebruik hiervoor je inlevingsvermogen in de doelgroep en aanvullend eventueel Google Analytics, Google Trends of het hulpprogramma van Google Adwords

3. Combineer de geselecteerde zoekwoorden met het zoekwoord “˜vacature’

4. Laat de combinatie meerdere keren in de vacaturetekst terugkomen

  • bij voorkeur in (h1) kopteksten en de intro van de vacaturetekst

5. Gebruik een functienaam die de lading dekt én waar de doelgroep op googelt
6. Zorg voor een SEO vriendelijke CMS / website / url
7. Creí«er  externe links naar de vacature

  • Bijvoorbeeld door de vacature te delen via social media of aan te melden op (gratis) vacaturebanken

Succes met je SEO vacaturetekst en tot ziens in de top 3 in de zoekresultaten van Google!

Meer lezen over het schrijven van vacatureteksten, kijk dan ook eens hier


Delen

About Nicol Tadema - de Voor

Nicol Tadema – de Voor van VoorTekst schrijft op Hi-RE.nl over arbeidsmarktcommunicatie, geeft tips over het schrijven van vacatureteksten, maar ook over online recruitment en SEONaam: Nicol Tadema – de Voor

Beroep: Tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten

Bedrijf: VoorTekst

 

Professioneel profiel van Nicol Tadema – de Voor

Recht door zee, eigenwijs, creatief, scherp, zonder omweg en met visie: Nicol Tadema – de Voor blogt, zoals zij zelf is. Veel blogs over vacatureteksten, het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie, omdat daar gewoon veel over te vertellen is. Maar ook blogs over arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen, online recruitment, SEO en gerelateerde events deelt Nicol hier op Hi-Re.

Na een marketingloopbaan van zo’n 10 jaar in de werving- en selectiebranche, bundelde Nicol in 2011 haar passie voor schrijven, kennis van arbeidsmarktcommunicatie en ondernemersdrift. Met als resultaat: Voor Tekst, het tekstbureau voor online (arbeidsmarkt-) communicatie. In 2013 is daar de service Voor Vacaturetekst aan toegevoegd, het gespecialiseerde tekstbureau voor vacatureteksten. Samen met haar team van tekstschrijvers schrijft Nicol tekst die doel treft.

Waar kun je  Nicol Tadema – de Voor online vinden?

Website Nicol - Voor Tekst E-mailadres Nicol Tadema – de VoorLinkedIn profiel Nicol Tadema – de Voor Nicol op FacebookNicol Tadema – de Voor op Google+Voor Vacaturetekst op TwitterVoorTekst op Twitter

Contactgegevens Nicol Tadema – de Voor

Mobiel +31 (0)6 11760846

E-mail: nicol@voortekst.nl

Meer artikelen van Nicol vind je hier...

2 comments on “7 tips voor een goede SEO bij een vacaturetekst

  1. Stijn

    Goede tips, maar ‘tot ziens in de top 3’ is wel een beetje optimistisch in een supercompetitieve markt als die voor vacatures en alle verwante zoektermen 🙂 Het hangt er dan wel vanaf waar je de vacature plaatst. Als dat je eigen website is, ga je het niet snel winnen van grote bedrijven en vacaturesites. Die hebben veel meer inkomende links opgebouwd en hebben meer relevante content op hun site. Maar als je je vacature verspreidt via job boards is het natuurlijk wel zinvol om gevonden te worden op de woorden waar kandidaten op zoeken. In dat opzicht is punt 2 een heel waardevolle tip.

  2. Pingback: Top 10 Artikelen Hi-RE.nl Juli 2013 « Werken in een Callcenter

Comments are closed.