Top 10 Artikelen Hi-RE.nl Juni 2013

      Reacties uitgeschakeld voor Top 10 Artikelen Hi-RE.nl Juni 2013
Top 10 HRM Blog Artikelen Juni 2014
Delen

top 10 juni 2013 Hi-RE.nlMaandelijks worden er op Hi-RE veel artikelen gepubliceerd en daar zitten gewoon heel wat goede, leuke en interessante artikelen bij. Artikelen die ook de bezoekers van Hi-RE.nl goed gelezen en gewaardeerd worden en aangezien we bij Hi-RE dol zijn op lijstjes stellen we maandelijks een top 10 samen. Een Top 10 met daarin de artikelen die in die maand het beste gelezen zijn én ook in die maand gepubliceerd zijn. Gewoon om de artikelen (en natuurlijk de auteurs), die het meest gelezen zijn nog een keer in het zonnetje te zetten!

Samenstellen Top 10

Bij het samenstellen van deze top 10 hebben we alleen gekeken naar de artikelen van bloggers, dus niet naar artikelen van de redactie. Ook hebben we vaste items als de CV 2.0, infographics etc. buiten beschouwing gelaten (die zijn juist zo leuk om aan het einde van het jaar te doen ;) ). Voor een plaatsje in de Top 10 hebben we gekeken naar het aantal keren dat een artikel gelezen is, getwitterd, geliked etc. Dit bij elkaar genomen, maakt dat een artikel in de Top 10 terecht komt. Overigens betekent het niet dat, als een artikel niet in de Top 10 staat, dat het niet goed gelezen is. De onderlinge verschillen zijn vaak klein, met grote uitschieters daar gelaten.

De top 10 van Juni 2013

Top 10 Hi-RE.nl juni 2013 - Solliciteren, ben jij er klaar voor? door Femke van Bemmelen & Annemarie Stel Solliciteren, ben jij er klaar voor? door Femke van Bemmelen & Annemarie Stel 

Vijf valkuilen om te vermijden bij het zoeken naar een nieuwe baan

Met de verwachting dat er eind 2104 739.000 mensen werklooszullen zijn en het aantal vacatures blijft afnemen, wordt de strijd om een baan steeds grimmiger. Toch vinden elke dag mensen een nieuwe baan. Welke valkuilen hebben zij weten te vermijden bij het solliciteren?

Lees verder

Top 10 Hi-RE.nl juni 2013 - Het cv van de maand juni 2013: Lisette van Bemmel door Cees Bakker en Ton VerminHet cv van de maand juni 2013: Lisette van Bemmel door Cees Bakker en Ton Vermin

Het cv van de maand is een initiatief van Sollicitatie Lab en wij van Hi-RE houden wel dit soort leuke initiatieven en werken hier dan ook graag aan mee. Na het cv van de maand Januari,FebruariMaartApril en Mei  is het logischerwijze tijd voor het “Cv van de Maand Juni”. Het Juryrapport is geschreven door Ton Vermin en Cees Bakker van Sollicitatie Lab.

Lees verder...

Top 10 juni 2013 -  NVP Sollicitatiecode: Sollicitant afwijzen is wassen neus! door NVP Sollicitatiecode Commissie

NVP Sollicitatiecode: Sollicitant afwijzen is wassen neus! door NVP Sollicitatiecode Commissie

Ook deze week heeft de Commissie NVP Sollicitatiecode weer een interessante stelling, namelijk:

Een sollicitant afwijzen is voor mij een wassen neus; wij sturen een standaard afwijzingsbrief en geven geen uitgebreide motivatie. Daar hebben we ten slotte geen tijd voor, gezien het grote aantal sollicitaties.

Wat vind jij? Stem mee in de poll!

Lees verder...

Top 10 Hi-RE.nl 2013 - De sollicitatie-ervaring is een social-ervaringDe sollicitatie-ervaring is een social-ervaring door Martin Hendriks

Het bieden van een goede sollicitatie-ervaring is voor veel organisaties geen standaard gegeven, terwijl dit eigenlijk een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn. Uit onderzoek van Intelligence Group bij 25 verschillende werkgevers blijkt dat de sollicitatie-ervaring met gemiddeld een 5,4 wordt beoordeeld. Waar sollicitanten in eerste instantie enthousiast waren over een werkgever zijn nu velen (64%) een “˜detractor’ geworden; iemand die in negatieve zin over de organisatie en de sollicitatie-ervaring zal praten. Er is dus veel werk aan de winkel voor recruitment Nederland. Een goed doordacht recruitmentproces zorgt er namelijk voor dat afgewezen sollicitanten promotors en ambassadeurs van de werkgever worden. In een tijd waar social media voor werkgevers en baanzoekers steeds belangrijker wordt, is een goede sollicitatie-ervaring bij uitstek een social-ervaring die gedeeld wordt. Of vice versa….

Lees verder

verhalen vertellen

Zes geheimen van verhalen waardoor mensen aan je lippen hangen door Saskia Postma

Deze week gaf ik een masterclass personal branding aan een groep trainers en consultants van een bekend adviesbureau. Het was een inspirerende groep om mee te werken en iedereen had een leuke dag. Aan het einde van de dag kreeg ik veel enthousiaste reacties en ik ging met een blij gevoel weer naar huis. Ik gebruik vaak film tijdens een training en het onderstaande filmpje wil ik ook graag even met jou delen. Gewoon, omdat ik iedere keer als ik het zie, er weer door gegrepen word.

Lees verder

Top 10 juni 2013 - Een goede sollicitatie-ervaring bouwt een employer brand door Martin HendriksEen goede sollicitatie-ervaring bouwt een employer brand door Martin Hendriks

Een sollicitant een goede kandidaat-ervaring bezorgen, is alleen mogelijk door rekening te houden met de verwachtingen van de sollicitant en door als werkgever minimaal aan deze verwachtingen te voldoen. Het uiteindelijke doel is dat zowel afgewezen als aangenomen sollicitanten een positief gevoel overhouden aan de sollicitatie en bij de werkgever. In de gewenste situatie, waarbij de sollicitatie-ervaring de verwachtingen heeft weten te overtreffen, worden sollicitanten ambassadeur en verstevig je het employer brand. Maar hoe kun je als werkgever de sollicitatieprocedure zo in richten dat iedereen tevreden is?

Lees verder

Top 10 juni 2013 - Werken voor je bijstand, tijdbom onder de arbeidsmarkt door Zwager van A'damWerken voor je bijstand, tijdbom onder de arbeidsmarkt door Zwager van A’dam

Al een tijdje volg ik de snel veranderende arbeidsmarkt op de voet. Vooral omdat ik tot de groep “oudere werkzoekenden’ behoor die graag weer aan de slag wil. En door de “˜markt’ nauwlettend te volgen in de gaten wil houden waar mijn kansen nog liggen.

Maar ik denk dat de kansen voor grote groepen werkzoekenden steeds kleiner worden. Mede door het gedrag van de overheid en vooral die op gemeentelijk niveau. Hiertoe gedwongen, omdat “˜Den Haag’ zogenaamd bezuinigd door veel taken af te wentelen naar de gemeentes. Die hierdoor de kosten zien oplopen en de inkomsten zien dalen.

Lees verder

Top 10 Hi-RE.nl Juni 2013 - Gratis is niet voor niets door VoorTekstGratis is niet voor niets door VoorTekst

Geregeld word ik gewezen op een slechte vacaturetekst. Beroerd doordat deze opvalt door de hoeveelheid spelfouten. Zwak omdat het een copy-paste van het functieprofiel is. Gebrekkig omdat de wervende factor ontbreekt. Of hopeloos doordat al deze aspecten worden gecombineerd in één vacaturetekst.

Onvindbare vacaturetekst

Zo ook vorige maand: via social media vernam ik dat er weer eens een slechte vacaturetekst ronddwaalde op een vacaturebank. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, dus ik ging op zoek. Bijna voorspelbaar, maar de vacature was onvindbaar via Google dus even een rechtstreeks bezoek gebracht aan de vacaturebank en de exacte functienaam ingetikt. En daar was ie: een onopvallende vacaturetekst waar nog wel meer mis mee was dan het gebrek aan SEO en wat misplaatste d’s en dt’s.

Lees verder

Top 10 Hi-RE.nl juni 2013 - Wat zijn de nieuwe regels van social media? door Saskia PostmaWat zijn de nieuwe regels van social media? door Saskia Postma

David Meerman Scott is expert op het gebied van online marketing en schreef hier een interessant boek over dat ik afgelopen weekend met veel plezier heb gelezen. In “˜ De nieuwe regels van social media‘ geeft hij feilloos aan waarom social media juist voor kleine ondernemers en zzp-ers zo waardevol zijn.

Hij schrijft: ” We hebben nu de mogelijkheid om ons eigen mediamerk te creí«ren in een nichemarkt van onze keuze.” Hij raadt zzp-ers sterk aan berichten (blogartikelen) te schrijven die hun expertise benadrukken en over hun bedrijf vertellen. Om die vervolgens op een slimme manier op internet in te zetten, zodat klanten hen kunnen vinden via zoekmachines en vakinhoudelijke websites.

Lees verder

Top 10 Juni 2013 Hi-RE.nl - Werf& live, een impressie door Irene PerkWerf& live, een impressie door Irene Perk

In het Olympisch Stadion te Amsterdam vond gister werf& liveplaats dat in het kader stond van werven, verbinden en reorganiseren.

Heleen Stoevelaar, dagvoorzitter van Werf& Live, opende het event. Haar werkmotto is K3, namelijk kiezen, kennen en koesteren. Ook andere mensen in het publiek hadden een werkleus, bijvoorbeeld “˜keep is simple’ of “˜het aspirine momentje’ (wat is bv je hoofdpijn vacature en deze met elkaar bespreken).

Lees verder

 

Ook kans maken op een plek in de top 10 meest gelezen artikelen van de maand? Meld je dan aan als blogger. Hoe? Dat lees je hier

 


Delen