Ondanks zorgen crisis, toch met plezier naar ons werk

met plezier naar je werk
Delen

met plezier naar je werk

Crisis raakt werknemers harder dan managers
Merendeel werknemers toch met plezier naar werk

Managers zijn positiever dan het uitvoerende personeel over de impact van de crisis. Dit blijkt uit onderzoek van carrií¨replatform Intermediair onder 1735 respondenten. Ondanks de economische crisis gaat de overgrote meerderheid (65%) van werkend Nederland nog steeds met plezier naar het werk. Ook zegt 70% niet minder gemotiveerd te zijn dan vóór de crisis. Waar uitvoerend personeel vragen over hun toekomstperspectieven overwegend neutraal (niet eens, niet oneens) beantwoorden, zijn leidinggevenden juist positiever dan voor de crisis. Dit geldt ook voor de financií«le situatie, samenwerking met collega’s en het plezier in het werk.

‘Mensen die meer invloed hebben op hun werksituatie, zien vaak de voordelen van de crisis. Uitvoerend personeel is meer afhankelijk en voelt zich eerder slachtoffer van hun situatie’, aldus een expert in de nieuwe editie van Intermediair Weekblad.

Van alle ondervraagden is 30% van mening dat zij harder moeten werken dan vóór de crisis. Een kwart geeft aan ambitieuzer te zijn geworden bij het stellen van persoonlijke doelen, zo laat het onderzoek zien. Bijna 40% geeft aan dat hetzelfde werk moet worden gedaan met minder mensen, wat de sfeer onder druk zet. Ook ervaart 1 op de 5 ondervraagden zijn directe collega nu meer als een concurrent.

Geen extraatjes thuis en op het werk

Bijna 30% van de werknemers heeft het gevoel meer financií«le zorgen te hebben dan vroeger; een derde zet meer geld opzij dan vóór de crisis. Omdat werkend Nederland vanwege de crisis minder vertrouwen heeft in haar financií«le toekomst gunt 41% zich privé minder extraatjes zoals weekendjes weg of nieuwe kleding. Ook op het werk komt men er bekaaid vanaf. Meer dan 60% van de ondervraagden geeft aan dat er minder ruimte is voor extra’s zoals bedrijfsfeesten, etentjes met collega’s of teambuildinguitjes.

Het artikel met de onderzoeksresultaten is hier te vinden: http://www.intermediair.nl/weekblad/20130620/#10

Deze week nog meer op Hi-RE.nl

Geen reactie na sollicitatie grootste ergernis
Guerrilla-boeren
Inschrijving SJP Magneten begonnen!
HRM Evenementen overzicht week 26 & 27


Delen

1 comment on “Ondanks zorgen crisis, toch met plezier naar ons werk

Comments are closed.