Vacaturetekst schrijven: Gratis is niet voor niets

vacaturetekst schrijven - losse letters
Delen

Geregeld word ik gewezen op een slechte vacaturetekst. Beroerd doordat deze opvalt door de hoeveelheid spelfouten. Zwak omdat het een copy-paste van het functieprofiel is. Gebrekkig omdat de wervende factor ontbreekt. Of hopeloos doordat al deze aspecten worden gecombineerd in één vacaturetekst.

Onvindbare vacaturetekst

Zo ook vorige maand: via social media vernam ik dat er weer eens een slechte vacaturetekst ronddwaalde op een vacaturebank. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, dus ik ging op zoek. Bijna voorspelbaar, maar de vacature was onvindbaar via Google dus even een rechtstreeks bezoek gebracht aan de vacaturebank en de exacte functienaam ingetikt. En daar was ie: een onopvallende vacaturetekst waar nog wel meer mis mee was dan het gebrek aan SEO en wat misplaatste d’s en dt’s.

Barslecht? Mwah, dat viel ook wel weer mee. Maar met zoveel onbenutte kansen, kwam de drang om mijn missie te realiseren om de hoek kijken. Mijn missie om anderen de toegevoegde waarde van vacatureteksten te laten ervaren. Ik deed de werkgever achter de vacature een goedgeefs aanbod: het gratis herschrijven van de vacaturetekst. Vrijblijvend zou ik circa twee uur van mijn tijd spenderen aan het vertalen van deze “˜vacaturetekst’ naar een wervende, vindbare én doeltreffende vacaturetekst. In no time kreeg ik reactie: mijn geste werd enthousiast door de werkgever geaccepteerd. Logisch.

vacaturetekst schrijven - voor niets gaat de zon opVoor niets gaat de zon op

Totdat de werkgever er achter kwam dat gratis niet voor niets is. Het addertje onder het gras is dat ik een kwartier van hun tijd vraag. Niet omdat ik die tijd wil gebruiken voor een of ander commercieel praatje. Simpelweg vijftien minuten waarin ik op ontdekkingsreis ga om alle in’s en out’s over de vacature te achterhalen. De ware doelgroep te leren kennen, de Unique Selling Points ontdek. Om advies te geven over een functienaam die de lading dekt, vindbaar is en aanspreekt. Om (werk-)sfeer te proeven die ik vervolgens kan overbrengen door middel van woorden. Zodat een doeltreffende vacaturetekst het resultaat is.

Stilte

Voor antwoorden op mijn vragen, zocht ik contact met de werkgever. Inmiddels zo’n week of vier geleden. Mijn telefoon heeft, na mijn voicemailbericht met terugbelverzoek, niet meer gerinkeld. Op een e-mail met daarin de vragen overzichtelijk op een rij kwam geen reply. Op mijn mention via Twitter heb ik nog geen tweet retour.

Tijdswinst

En zo blijkt maar weer: mijn visie dat de vacaturetekst het verschil maakt in elk werving- en selectieproces wordt niet door iedereen gedeeld. Jammer, helemaal als je nagaat dat een kwartiertje input van de werkgever, dubbel en dwars door hem zou zijn terugverdiend.

En nee, dit is geen blog om de werkgever in kwestie een hak te zetten. Sterker nog: ik verwacht niet dat deze werkgever dit leest. Die is immers veel te druk met het spenderen van (extra) tijd en geld aan wervingsacties en het afwijzen van niet passende kandidaten. Gemiste kans.

Meer lezen over het schrijven van vacatureteksten, kijk dan ook eens hier


Delen

About Nicol Tadema - de Voor

Nicol Tadema – de Voor van VoorTekst schrijft op Hi-RE.nl over arbeidsmarktcommunicatie, geeft tips over het schrijven van vacatureteksten, maar ook over online recruitment en SEONaam: Nicol Tadema – de Voor

Beroep: Tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten

Bedrijf: VoorTekst

 

Professioneel profiel van Nicol Tadema – de Voor

Recht door zee, eigenwijs, creatief, scherp, zonder omweg en met visie: Nicol Tadema – de Voor blogt, zoals zij zelf is. Veel blogs over vacatureteksten, het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie, omdat daar gewoon veel over te vertellen is. Maar ook blogs over arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen, online recruitment, SEO en gerelateerde events deelt Nicol hier op Hi-Re.

Na een marketingloopbaan van zo’n 10 jaar in de werving- en selectiebranche, bundelde Nicol in 2011 haar passie voor schrijven, kennis van arbeidsmarktcommunicatie en ondernemersdrift. Met als resultaat: Voor Tekst, het tekstbureau voor online (arbeidsmarkt-) communicatie. In 2013 is daar de service Voor Vacaturetekst aan toegevoegd, het gespecialiseerde tekstbureau voor vacatureteksten. Samen met haar team van tekstschrijvers schrijft Nicol tekst die doel treft.

Waar kun je  Nicol Tadema – de Voor online vinden?

Website Nicol - Voor Tekst E-mailadres Nicol Tadema – de VoorLinkedIn profiel Nicol Tadema – de Voor Nicol op FacebookNicol Tadema – de Voor op Google+Voor Vacaturetekst op TwitterVoorTekst op Twitter

Contactgegevens Nicol Tadema – de Voor

Mobiel +31 (0)6 11760846

E-mail: nicol@voortekst.nl

Meer artikelen van Nicol vind je hier...

1 comment on “Vacaturetekst schrijven: Gratis is niet voor niets

  1. Pingback: Top 10 Artikelen Hi-RE.nl Juni 2013 « Werken in een Callcenter

Comments are closed.