Maar wie wordt het nu? De verko(o)p(st)er gitaren…

      Reacties uitgeschakeld voor Maar wie wordt het nu? De verko(o)p(st)er gitaren…
vacture tekst gitaren tonika music
Delen

Vacature tekst Tonika MusicVacature verko(o)p(st)er gitaren

Meer dan 200 reacties binnen 8 uur nadat je een vacature hebt gepost. Free publicity voor de vacature én alle aandacht voor je bedrijf in landelijke media. Jouw vacature als trending topic in social media. Wie wil dat nu niet? Tonika Music kreeg het voor elkaar. En kreeg bovendien doodsbedreigingen en haatdragende berichten. Kreeg free publicity die (zeer) negatief is. Kreeg 200 reacties maar geen sollicitaties. Da’s niet echt rock ’n roll.

Er is al veel over gezegd, geschreven en geblogd. Ergens is dit blog dan ook de welbekende “˜mosterd na de maaltijd’, maar soms smaakt die mosterd als een heerlijk dessert.

Tonika Music begeeft zich met de controversií«le vacaturetekst voor “˜Verko(o)p(st)er gitaren’ op glad ijs (en zeker niet bovenaan de Google-zoekresultaten). Specialisten in arbeidsmarktcommunicatie hebben al aangegeven dat de vacaturetekst juridisch (net) door de beugel kan. In social media, diverse fora en blogs zijn de discussies in de tussentijd nog steeds in alle hevigheid gaande. Toch gaat mijn persoonlijke interesse nu uit naar het komende selectie- en aannameproces voor deze felomstreden vacature.

Wie-0-wie

Project2De (social) media-aandacht zal weliswaar langzaam afnemen maar toch zal er door menigeen nauwlettend worden gevolgd. Wie zal binnenkort als Verko(o)p(st)er de gitaren, jukelele’s, banjo’s en mandoline’s in de rockshop verkopen. Welk scherp geslepen verkooptalent die geen moeite heeft om vlot te spreken staat binnenkort achter de toonbank bij Tonika Music? Dat is de keuze waar deze werkgever nu voor staat. En ook interessant: wat gebeurt er als zo’n vakkundige, niet-rokende “˜smooth talker’ na zijn proeftijd begint te stotteren en een sigaret opsteekt. Zijn hoofd- en baardhaar laat uitgroeien tot wilde haarbossen. En een tatoeage van het Tonika Music-logo laat zetten op een prominente plek ? Terwijl hij goed functioneert, grandioze resultaten behaalt en klanten die speciale winkelbeleving meegeeft?

Meer lezen over het schrijven van vacatureteksten, kijk dan ook eens hier


Delen

About Nicol Tadema - de Voor

Nicol Tadema – de Voor van VoorTekst schrijft op Hi-RE.nl over arbeidsmarktcommunicatie, geeft tips over het schrijven van vacatureteksten, maar ook over online recruitment en SEONaam: Nicol Tadema – de Voor

Beroep: Tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten

Bedrijf: VoorTekst

 

Professioneel profiel van Nicol Tadema – de Voor

Recht door zee, eigenwijs, creatief, scherp, zonder omweg en met visie: Nicol Tadema – de Voor blogt, zoals zij zelf is. Veel blogs over vacatureteksten, het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie, omdat daar gewoon veel over te vertellen is. Maar ook blogs over arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen, online recruitment, SEO en gerelateerde events deelt Nicol hier op Hi-Re.

Na een marketingloopbaan van zo’n 10 jaar in de werving- en selectiebranche, bundelde Nicol in 2011 haar passie voor schrijven, kennis van arbeidsmarktcommunicatie en ondernemersdrift. Met als resultaat: Voor Tekst, het tekstbureau voor online (arbeidsmarkt-) communicatie. In 2013 is daar de service Voor Vacaturetekst aan toegevoegd, het gespecialiseerde tekstbureau voor vacatureteksten. Samen met haar team van tekstschrijvers schrijft Nicol tekst die doel treft.

Waar kun je  Nicol Tadema – de Voor online vinden?

Website Nicol - Voor Tekst E-mailadres Nicol Tadema – de VoorLinkedIn profiel Nicol Tadema – de Voor Nicol op FacebookNicol Tadema – de Voor op Google+Voor Vacaturetekst op TwitterVoorTekst op Twitter

Contactgegevens Nicol Tadema – de Voor

Mobiel +31 (0)6 11760846

E-mail: nicol@voortekst.nl

Meer artikelen van Nicol vind je hier...