CV 2.0 – 20 creatieve cv’s op instagram

Delen

creatieve cv's instagramHet is weer woensdag en elke week, op woensdag, publiceren we hier op Hi-RE.nl een cv 2.0. Een cv 2.0Dit is een cv dat gelijk opvalt en waarvan je denkt: Wow, dat ziet er anders uit. Wat leuk, origineel of anders! Een cv 2.0 kan mooi grafisch weergave zijn, maar ook bijvoorbeeld een website of een andere creatieve uiting.

Deze week hebben we een aantal cv’s die op Instagram te vinden zijn. En we moeten eerlijk zijn; we hebben ze niet zelf gevonden, maar we werden geattendeerd op deze serie foto’s en vonden ze te leuk om voorbij te laten gaan….

20 creatieve cv’s op instagram

 

Instagram

Instagram is een fotoapplicatie voor de smartphone. Met deze app kun je prachtige foto’s maken met je telefoon. De foto’s die je hebt gemaakt, kun je bewerken met de verschillende filters die Instagram aanbiedt en vervolgens kun je de foto’s delen met je vrienden.

Instagram werd in oktober 2010 gelanceerd door Mike Krieger en Kevin Systrom. Anderhalfjaar later, op 10 april 2012, nam Facebook Instagram voor maar liefst 1 miljard dollar over. En nu 3 jaar later heeft Instagram meer dan 100 miljoen gebruikers.

Eind 2012 werd Instagram overladen met kritiek toen bekend werd dat de voorwaarden voor het uploaden van foto’s zou worden aangepast en gebruikers hierdoor de zeggenschap over hun foto’s zouden verliezen en Instagram op deze manier, zonder toestemming, foto’s kon doorverkopen aan adverteerders van eigenaar Facebook. Instagram zwichtte voor de kritiek en draaide de nieuwe advertentievoorwaarden terug.

Sinds vorige week is het mogelijk om personen te ‘taggen’ in je foto’s. Niet geheel onverwachts natuurlijk, aangezien Facebook de eigenaar is van Instagram en je op Facebook al lang personen kunt ‘taggen’.

Andere leuke en creatieve CV 2.0 “²s:

Barbara zoekt een baan
De boel even lekker omdraaien
Eline zoekt werk!
Plaatjes schieten
Beste CV’s van 2012 
Weer een mooi plaatje
Een mooie, opvallende Prezume
Agile-style
Supermarkt-CV 
Hij kan gelijk aan de slag
Met je CV voor op de krant

 


Delen