Talent Management – Whitepaper

      Reacties uitgeschakeld voor Talent Management – Whitepaper
talent management - whitepaper
Delen

talent management - whitepaperSinds het uitbreken van de crisis in 2008 is het “˜talent management‘ als een “˜virus’ over Nederland verspreid. Menig organisatie begon zich toe te leggen op talent management en Nederland was een leger aan talent managers rijker.

Wanneer we eens sec kijken naar de zakelijke beschrijvingen van de bedrijven die zich bezig houden met talent management, kom je tot wat verwarrende conclusies.

Iedereen heeft het over talent, talenten, hoe je met talent om moet gaan, wat je met dat talent dan toch vooral zou moeten doen en sterker nog, hoe je dat dan ook zou moeten doen. “˜ Huur Ons!’ is het devies natuurlijk.

Maar de meest eenvoudige vraag, de vraag der vragen Wat is nou  talent?!?, die vraag wordt maar niet beantwoord. Veel roepen over ‘iets’ maar niet uitleggen wat dat “˜iets’ dan wel zou moeten zijn of sterker nog…. Hoe bepaal je dat “˜iets’, hoe benoem je dat “˜iets’ en hoe zou je met dat “˜iets’ nu het beste om moeten gaan. Dit is geen “˜Feel Good’ document of de gids naar…..

In dit document gewoon sec recht toe, recht aan wat talent is, hoe je daar tegen aan moet kijken en hoe je daar mee om moet gaan. Maar ook wordt er in gegaan op de speurtocht naar dat talent en wat nu als je dat talent niet kunt vinden…

Whitepaper Talent Management – Het “˜Talent niet te vinden?!?’

Meer weten over talent en talent management? De whitepaper over Talent Management vind je hier:  Talent niet te vinden 2 (pdf).

talent management - het juiste talent vinden

 Deze week nog meer op Hi-RE.nl

Strategisch funnel management
Informatie arbeidsmarkt toegankelijk voor baanzoeker
Hoe je de perfecte CV maakt in een infographic
Scholing en opleiding interessanter door aanpassing ontslagrecht
Employer branding in moeilijke tijden – Case GDF SUEZ


Delen

About Rene Civile

René komt vanuit de informatica, strategie, IT project en portfolio management in helicopterview, en is tevens oprichter/eigenaar van NumoQuest©.

Hij heeft een bijzonder brede kijk op implementatie vanuit het oogpunt, ’Gecompliceerd is zelden interessant en levert nooit duurzame besparingen op.’ Deze kijk heeft hij ook op de corporate wereld. Van hoogte bekijkt hij ontwikkelingen en heeft hier een visie en mening over. Vanuit NumoQuest© houdt René zich als onafhankelijk consultant bezig met het inzichtelijk maken van de latente driedimensionale persoonlijke vaardigheden en soft skills van high potentials, exclusief voor ondernemingen en als basis voor coaches en therapeuten.

www.numoquest.nl

06 2936 1218