Moederdag anno 2013

      Reacties uitgeschakeld voor Moederdag anno 2013
moederdag - 3
Delen

moederdag - 3Morgen viert 61 procent van de Nederlanders Moederdag en daarmee daalt het aantal moeders dat op deze dag in het zonnetje gezet wordt. Althans dat blijkt uit onderzoek van Q&A Research onder 1400 consumenten. Vierde vorig jaar nog 66 procent Moederdag  dit jaar daalt het dus naar 61 procent.

Cadeaus met Moederdag

Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat van de mensen die Moederdag vieren, 79 procent een cadeau koopt en dat er gemiddeld minder dan 21 euro aan een cadeau wordt uitgegeven. Het populairste cadeau voor moeder is nog altijd een bloemetje. Op nummer twee staan cosmeticaproducten en op drie chocolade, bonbons of ander snoepgoed.

Uit een ander onderzoek, een onderzoek van EuroCottage.com onder 1553 ondervraagden, blijkt echter dat moeders helemaal niet zit te wachten op een bloemetje, maar gewoon een weekendje weg wil (mmm…en dat kan natuurlijk bij EuroCottege.com geregeld worden 😉 ).

63 procent van de moeders geeft aan het liefst een weekendje weg te willen, gevolgd door een tekening en op plaats nummer 3: gezelligheid! Uit het onderzoek blijkt overigens ook dat de meeste moeders verwachten iets anders te krijgen dan dat ze eigenlijk willen. 28 procent verwacht de tekening te krijgen, 21 procent verwacht een bloemetje en 20 procent verwacht het felbegeerde weekendje weg ook daadwerkelijk te krijgen.

Combineren we de twee onderzoeken dan denk ik dat er inderdaad maar weinig moeders een weekendje weg krijgen, want waar vind je nog een weekendje weg voor minder dan 21 euro?

Wat krijg jij het liefst voor Moederdag?

 Het Moederdag onderzoek in een infographic

moederdag

Moederdag weetjes

Wist je dat….

  • Moederdag sinds 1925 een traditie in Nederland is,
  • het vereren van moeders al een veel oudere traditie is, die helemaal terug gaat tot in de klassieke Griekse Oudheid,
  • Moederdag in veel landen op de tweede zondag van mei gevierd wordt, maar dat er ook landen zijn die het op 15 augustus (Maria Hemelvaart) vieren (veelal katholieke landen), of op andere data ( 20 april – Armenií«  27 mei – Bolivia, 8 december – Panama, 22 december – Indonesií« of op de eerste zondag in mei zoals de Portugezen en Spanjaarden doen).
  • er ook een Schoonmoederdag bestaat (weliswaar in de Verenigde Staten op de vierde zondag van oktober).
  • ze in Frankrijk ook een Grootmoederdag vieren.

Bron: hvnl.nl, wiki, eurocottage.nl


Delen